Språkresor i England

För bara några decennier sedan var England världens främsta stormakt. Landet har behållit ett antal reliker från sitt koloniala förflutna, inhämtade från världens alla hörn. Det har också en kungafamilj som det skrivs om i skvallerpressen på ett närmast komiskt sätt. I den brittiska mentaliteten finns inget utrymme för att beklaga sig, utan det handlar snarare om att driva med sig själva som motvikt till en historia som inte liknar något annat lands.

Du får leva dig in i seder från en annan tid, där ”afternoon tea” är den mest kända och ett utmärkt exempel på de engelska traditionerna. Du kommer glatt att upptäcka allt som gör detta land så gammaldags. London är naturligtvis fascinerande med sina överdrifter, sin blandning av människor och smak för det excentriska. Men även på sydkusten, dit många åker på semester, rullar livet på i en annan rytm. England utmärker sig genom ett skolsystem som är känt i hela världen, framför allt genom universiteten i Oxford och Cambridge. Här lär man lätt känna andra studenter att umgås med under de obligatoriska pubbesöken. När det gäller den engelska maten kan man komplettera denna med att besöka någon av alla de indiska och pakistanska restauranger som finns över hela ön – kanske en av imperiets få fördelar. Gillar du populärkultur eller klassisk konst? Tycker du om ridning eller åkturer i röda bussar? Är du förtjust i gamla byggnader eller nattklubbar? I England förenas alla motsatser. Det är ett sätt att känna igen detta land där varje litet stycke mark andas självständighet.

Läsa mer

Hitta en stad på kartan

Är du intresserad av detta land?

Varför välja ESL?

 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.