esl-student-accommodation-hero

Studentboende:

Hitta ditt idealiska andra hem för din språkkurs utomlands

Boendealternativ

Boendet är en mycket viktig del av din språkresa. Detta är anledningen till varför ESL endast accepterar institutioner som kan garantera en boendestandard på samma nivå som de språkkurser skolan erbjuder. Vi hjälper dig gärna att hitta ett boendealternativ som stämmer överens med dina önskemål.

esl-host-family-accommodation

Värdfamilj

100% språkfördjupning

Våra partnerskolor väljer noggrant ut värdfamiljer med syfte att skapa ett pålitligt nätverk under regelbunden inspektion och med studenternas återkoppling i åtanke. I allmänhet blir studenter med samma modersmål inte placerade under samma tak, undantaget på begäran. Speciella önskemål när det gäller värdfamiljen, t ex småbarn, djur, specialdiet eller icke-rökare, tas i beaktande vid anmälan och kan i regel uppfyllas om anmälan inkommit till ESL i god tid. Det är mycket viktigt att informera oss om eventuell allergi eller sjukdom, eftersom vi då kan vidarebefordra denna information till värdfamiljen. Vetskap om dina intressen och dina hobbies kan också vara till nytta för oss när vi letar efter den perfekta familjen för dig. Vanligtvis ligger familjens boende relativt nära skolan alternativt i boendeområden utanför staden när skolan ligger i en stadskärna.

Att bo i en värdfamilj är definitivt det bästa boendealternativet när du vill få ut mesta möjliga av din språkresa. Daglig kontakt med familjen ger dig tillfälle att öva på dina språkfärdigheter medan du upptäcker uttryck, mentalitet och vanor hos landets invånare. Denna typ av boende inkluderar även måltider, vanligtvis halvpension, vilket ger dig större möjlighet att beräkna vilken budget du bör ha i åtanke.

Att bo i värdfamilj är ett utmärkt komplement till din utbildning och bidrar till en speciell upplevelse. Dessutom händer det ofta att studenter och värdfamiljer knyter vänskapsband och håller kontakten även när utlandsvistelsen är över.

 

esl language english manchester piccadilly point

Residens

Internationell erfarenhet och studentliv

Denna typ av boende är idealiskt för studenter som önskar njuta maximalt av sitt oberoende. Att bo i studentresidens är också ett utmärkt sätt att komma i kontakt med andra studenter och snabbt lära känna människor från andra länder. Du kan välja att bo i enkelrum, vilket är mest vanligt, eller dubbelrum. I de flesta fall delar du badrum och kök med andra studenter. Studentboendets standard varierar och motsvarar den genomsnittliga standarden i studielandet.

esl shared appartment accommodation

Delad lägenhet

Sammanboende och oberoende

Denna typ av boende tillåter dig att dela lägenhet med andra studenter eller med en lokal invånare. Du bor här i ett enkelrum och detta är ett mycket attraktivt alternativ när du själv vill ansvara för dina måltider, ha fri tillgång till köket, och vara så oberoende som möjligt. Boendeformen är mycket populär i Tyskland där den går under namnet WG (Wohngemeinschaft) och i England (Student House). Detta alternativ finns även i Australien, Kanada, Spanien, Irland, Malta, Italien och Latinamerika.

esl-hotel-accommodation

Vandrarhem, hotell, lägenhet, studio

Du kan även välja en språkvistelse där du njuter av bekvämligheten i ett hotell, en lägenhet, en studio uthyrd för ändamålet, ett gästgiveri eller ett vandrarhem. I de flesta fall erbjuder sig våra partnerskolor att boka hotell, lägenhet eller studio åt dig. Av naturliga skäl är dessa alternativ dyrare än andra former av studentboende.

Kurs utan boende

Naturligtvis är det fullt möjligt att endast boka kurs genom ESL och ordna med boendet på egen hand. Skulle det vara så att du har vänner eller familj på plats i studielandet, eller helt enkelt föredrar att lösa boendet själv, tveka inte att meddela oss. Du betalar då endast kurspriset, helt utan andra kostnader. Skulle du vilja hyra en lägenhet på plats tillsammans med andra studenter? Inga problem!

Den bästa lösningen är att boka något av våra boendealternativ för den första veckan eller de första veckorna, och sedan finna några likasinnade studenter att hyra en lägenhet tillsammans med.

Du kan också kombinera ditt boende så att du bor hos en värdfamilj en del av tiden och exempelvis delar lägenhet därefter.

Deposition

De flesta av våra partnerskolor begär en deposition av de studenter som valt att bo i delad lägenhet eller på residens. I dessa fall är depositionsbeloppet angivet på vår hemsida under rubriken « tillval » under respektive skolas prislista. I allmänhet uppgår depositionsavgiften till cirka 1500 kronor.

Depositionen betalas vid ankomsten (kontant eller med kontokort), som när man checkar in på ett hotell, och återbetalas vid avresan under förutsättning att allt är i ordning.

Vanliga frågor

Hur väljer jag rätt boende för mig?

Detta beror till stor del på dig - din personlighet, intressen, livsstil och vad dina mål är för din vistelse utomlands.

Till exempel, att leva med en värdfamilj säkerställer total språkfördjupning, medan att bo på ett studentresidens tillåter mer autonomi. Våra expertrådgivare tar dig igenom alla alternativ och hittar den lämpligaste boendetypen baserat på dina önskemål och mål.

Vad är det genomsnittliga avståndet mellan boendealternativen och skolorna?

Våra partnerskolor strävar efter att erbjuda de mest praktiska alternativen för alla studenter. Boendealternativen ligger vanligtvis på under en timmes avstånd med kollektivtrafik och i små städer är det ofta möjligt att gå till och från skolan.

Kan jag ändra mitt boende efter att jag anländer?

Våra expertrådgivare tar dig igenom alla alternativ innan du bokar, så du kan fatta ett välgrundat beslut och njuta av en smidig och bekymmerslös vistelse. Det är dock möjligt att ändra ditt boende på plats. Alla våra partnerskolor har dedikerade medarbetare som hjälper dig om du vill ändra ditt boende.

Har du några andra frågor om våra boendealternativ?

Specialerbjudanden
Hitta bästa erbjudandet för din språkkurs.
ESL promotions hero