esl faqs hub hero

Vad kan vi hjälpa dig med?

Se svar på några av de vanligaste frågorna.

Vanliga frågor från studenter

Vi förstår att studera utomlands är ett stort beslut att ta. Det är viktigt att du samlar all information du behöver innan du börjar din resa med oss. Våra studenters vanliga frågor kan ge dig svar på många av dina funderingar.

Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta någon av våra rådgivare.

ESL schools and courses icon

Skolor och kurser

Varför investera i en språkresa?

Att leva i en annan kultur och studera ett främmande språk ger flera fördelar för både din personliga utveckling och din karriär. För att lära dig att interagera med andra i en mångkulturell miljö och att navigera i en ny omgivning, hjälper dig en språkresa utomlands att utveckla dina språkkunskaper medan du upplever en rolig och oförglömlig erfarenhet.

Är det bättre att boka min språkkurs utomlands genom en skola eller genom en språkreseförmedling?

Fördelarna med att boka med en språkreseförmedling är många:

1) Du får rådgivning på ditt modersmål, och vi på ESL gör det utan extra kostnad. Vi ger dig uppdaterade dokument - inklusive visuminformation, tips och tricks före din avresa och akutkontakter på plats, så att du ska vara fullt förberedd för din vistelse utomlands.

2) På ESL säkerställer vi högsta kvalitet genom att välja och sätta ihop en portfölj av ackrediterade, etablerade och pålitliga språkskolor runt om i världen. Våra krävande kriterier vid val av våra partnerskolor innefattar att ha fullt kvalificerade språklärare, vilket bland annat garanterar undervisning på alla olika nivåer, och att säkra att studenterna är placerade i värdfamiljer tillsammans med personer med ett annat modersmål.

3) På ESL bryr vi oss om varenda enskild students språkresa. En dedikerad rådgivare tar hand om din språkresa före, under och efter dina studier utomlands.

4) Med ESL:s lägstaprisgaranti får du exakt samma pris som om du skulle boka direkt med skolan - plus din egen rådgivare som kommer att göra din vistelse till en skräddarsydd upplevelse och se till att den blir en succé.

Varför ska jag boka min språkresa utomlands med ESL under COVID-19?

ESL ser till att alla sina partnerskolor följer strikta hygienriktlinjer för att säkerställa fullständig trygghet på plats, så att du ska få ut maximalt av din vistelse. ESL har också infört flexibla avbokningsvillkor för att göra det enkelt för dig att boka din kurs idag och, om det behövs, avbryta eller skjuta upp den utan kostnad. För mer information om säkerhet på plats och flexibla bokningsvillkor, vänligen läs här.

Vilket land ska jag välja?

Valet av resmål är kopplat till dina intressen, dina hobbyer, ditt vanliga eller föredragna transportalternativ (cykel, kollektivtrafik ...). Det är vårt jobb att hitta den destination som passar dig, din livsstil och dina förväntningar bäst. Kontakta oss och låt oss visa dig vad vi gör bäst - hittar den perfekta staden, skolan och boendet för dig.

Vilken är den bästa skolan för mig och mina mål?

Det beror på dina förväntningar och önskemål. Vår portfölj innehåller små boutiqueskolor, stora skolor, skolor som ligger i den livliga stadskärnan, skolor ute i naturen ... Våra språkreserådgivare på ESL har besökt nästan alla våra 500+ partnerskolor och kommer att ge dig förstahandskunskap och information, för att hjälpa dig att ta detta viktiga beslut.

Jag har inte placerats på rätt nivå i skolan. Vad kan jag göra?

Du har möjlighet att göra om nivåtestet när som helst. Vår partnerskolas mål är att du ska göra framsteg och de kommer alltid att försäkra sig om att du är placerad på lämpligaste nivå för det. Tveka aldrig att säga till om du känner att du är på fel nivå.

 

Vilka certifikat kan jag ta?

Våra partnerskolor erbjuder förberedande kurser för officiella examina och är ofta också testcenter själva, där du kan göra examensprovet direkt efter att du har avslutat din kurs.

Du kommer att kunna ta en rad certifikat enligt din nivå och ditt valda språk: från de engelskspråkiga Cambridge-, TOEFL- och IELTS-certifikaten, till de tyska Goethe och TELC-examina, kan du att vara säker på att hitta rätt certifikat som passar dina behov. Du kan också officiellt få bekräftad din nivå i spanska med DELE-certifikaten eller dina franska färdigheter med DELF- / DALF-proven. Mer information om officiella språkcertifikat tillgängliga för dig på en språkkurs utomlands, får du här.

Vare sig du väljer att ta en officiell språkexamen eller inte, kommer du alltid att få ett kurscertifikat i slutet av din språkresa, som du kan inkludera i ditt CV!

 

Varför välja ESL?
Lägstaprisgaranti

Få prisskillnaden tillbaka om du hittar ett bättre erbjudande för samma program med en annan förmedlare eller direkt med skolan.

ESL icon reduced price
Gratis rådgivning och A till Ö-tjänster

Våra team är experter på språkresor och deras erfarenhet i branschen är både professionell och personlig.

 

solid-customer-advisor.blue
Kvalitetskontroll

Vi väljer partnerspråkskolor enligt krävande kriterier - högkvalitativa anläggningar, små gruppstorlekar på olika nivåer, bra läge, förstklassig undervisning och ett spännande aktivitetsprogram, bland andra aspekter. 

 

ESL icon people in sheild
ESL accommodation icon

Boende

Vilken typ av boende är bäst?

De flesta av våra partnerskolor erbjuder olika typer av boende. Från lokala värdfamiljer till delade lägenheter och studentresidens.

Att bo med en lokal familj är en unik upplevelse som väsentligt adderar till din utveckling i språket. Men, vissa kanske föredrar att njuta av studentlivet med fullständig frihet att äta ute varje kväll och återvända hem när de vill. Dessutom erbjuder moderna studentresidens i stora städer ofta gym inomhus och andra roliga och bekväma faciliteter. En sak är säker, för varje målsättning, budget och personlighet, har vi ett lämpligt boendealternativ och är glada att ta dig igenom alla möjligheter och hjälpa dig att välja. Läs mer om vilka typer av boende som finns tillgängliga här.

Hur långt ligger boendealternativen från skolorna?

Detta beror i stor utsträckning på den stad och den typ av boende du har valt för din vistelse. Våra partnerskolor ligger i allmänhet i stadens centrum, medan värdfamiljerna brukar bo i tystare områden - cirka 30 till 45 minuter bort med kollektivtrafik. I mindre städer kan värdfamiljerna bo inom gångavstånd från skolan eller lätt nås med cykel. Studentresidens inklusive delade lägenheter ligger ofta 5 till 30 minuter från skolan med kollektivtrafik, och vissa befinner sig även på gångavstånd.

Vad ska jag göra om jag får ett problem med min värdfamilj?

Värdfamiljerna väljs ut av våra partnerskolor med största omsorg och ikontrolleras regelbundet för att säkerställa högsta standard för dig. Om du vill flytta till en annan värdfamilj eller typ av boende, finns det en ansvarig person på din skola som gärna hjälper dig. Att byta värdfamilj tar cirka två till tre arbetsdagar.

Att flytta till ett studentboende är beroende av tillgänglighet, och tid på året: under sommaren är till exempel tillgängligheten begränsad. Under alla omständigheter, på ESL är vi starkt medvetna om att din boendeupplevelse är en viktig aspekt av din språkinlärningsutveckling. Vi försöker alltid hitta det bästa alternativet för dig och kommer inte att vara nöjda förrän du är det.

ESL juniors icon

Juniorprogram

Jag är mellan 16 och 18 år, ska jag boka ett juniorprogram eller en vuxenkurs?

Det beror på din personlighet och självständighetsnivå. Våra juniorläger inkluderar alltid aktiviteter och weekendresor i paketpriset och det finns alltid en gruppledare närvarande. Vuxenprogrammen erbjuder sociala aktiviteter och weekendresor på plats, och medelåldern är uppenbarligen högre.

Men, varje student är fri att anmäla sig till vad de vill uppleva. Om du inte är säker på vilket program som är bäst för dig, kommer din rådgivare på ESL att ge dig expertråd för att hjälpa dig att fatta detta viktiga beslut.

Är aktiviteterna inkluderade i paketet?

Ja, de är inkluderade när du har bokat ett juniorprogram. Våra partnerskolor som erbjuder   kurser för vuxna, organiserar fantastiska sociala aktiviteter och weekendresor och, väl på plats, kan du enkelt bestämma vad du vill ta del av med dina nya vänner. Många av de dagliga sociala aktiviteterna som erbjuds är gratis, medan vissa har en minimal kostnad, såsom entréavgiften för museer och nöjesparker. Weekendresor erbjuds ofta till ett mycket bra pris eftersom de vanligtvis är grupputflykter.

ESL visa icon

Visum

Får jag hjälp med visumprocessen?

Våra expertrådgivare håller sig aktualiserade om alla viseringsregler och delar all uppdaterad information med dig. Även fast du själv måste skicka in din visumansökan, ger vi dig all nödvändig support och information som säkerställer att visumet blir godkänt - från ansökningsblanketter och prissättning till ambassadkontakter och nödvändiga dokument.

ESL other questions icon

Andra frågor

Vem hämtar mig på flygplatsen?

Om du bokar flygplatstransfer kommer det att finnas någon som håller upp en skylt med ditt namn vid din ankomst och som tar dig direkt till ditt bokade boende. Detta är ett bra alternativ om du reser långväga ifrån eftersom du kommer att vara trött efter den långa resan. Det är också ett smart val om du inte har rest ofta och känner dig säkrare att ha allt organiserat för dig. Mer erfarna resenärer kan föredra att hitta vägen på egen hand och att välja kollektivtrafik eller taxi och bokar därför inte denna extra service organiserad av språkskolan.

Vem kan jag gå till om jag har problem efter att jag anländer?

Var och en av våra toppspråkskolor över hela världen har en studentservice på plats. Du kommer att få hjälp med att köpa ett förbetalt mobilkort, kontrollera månatliga eller veckovisa kollektivtrafikpriser, köpa eller hyra en cykel, ändra kursnivån du är på, ändra din boendeplan och så vidare. Förutom den här studentservicen är vi på ESL också här för dig under din vistelse och du kan när som helst kontakta din personliga rådgivare.

Hur lång tid tar det att bli tvåspråkigt?

Hur snabbt du avancerar beror främst på tre faktorer:

Den första är ditt valda språk och dess komplexitet: Förbättra dina färdigheter på tyska, franska eller ryska kan vara en större utmaning än att göra det på engelska. Valet av språk påverkar utvecklingstakten från nybörjare till att tala flytande.

Den andra faktorn är den nivå du börjar på: Ju högre din nivå redan är, desto längre tar det för att gå vidare till nästa. Till exempel kan en nybörjare på engelska flytta till A2-nivå inom 12 veckor, samtidigt som man utvecklas från en B2 till en C2 (då du i huvudsak talar som en infödd), tar vanligtvis 24 veckor eller längre. Vi har språkprov på vår hemsida så att du kan kontrollera din nuvarande nivå och, med våra rådgivares hjälp, kunna bestämma hur många veckor det bör tar att nå ditt mål.

Den tredje faktorn beror på dina mål och hur du utformar din vistelse när det gäller dagligt pluggande, bo med en lokal värdfamilj och öva språket under måltiderna, eller välja en standardkurs eller en intensivkurs med mer lektioner per vecka. Vi är här för att bedöma dina behov och skapa ett studieprogram som gör att du kan nå dina mål.

 

Specialerbjudanden
Hitta bästa erbjudandet för din språkkurs.
ESL promotions hero