esl travel english usa hero

Sabbatsår i USA

Utmärkt, 2814 omdömen
Vill du lära dig Engelska utomlands? Hitta din favoritplats i USA!

Sabbatsår i USA

Alternativen för ett sabbatsår i USA är lika varierade som dess landskap och folk. USA är verkligen ett lapptäcke av kulturer och städer. Från de historiska östkuststäderna med sina glittrande skylines och enorma antal studenter, som New York och Boston, till soliga och sensuella Miami, till Kaliforniens avslappnade livsstil i San Diego och i San Francisco, kan du göra din tid i USA till precis vad du vill.

Som student under ett sabbatsår i USA ligger världen för dina fötter! Vare sig du gör en praktik i San Francisco eller i New York, låtsas slå igenom i Hollywood med en filmkurs i Los Angeles, eller helt enkelt drömmer om att ta en kurs i engelska och träffa andra studenter från hela världen, välkomnar dig den amerikanska livsstilen med öppna armar. Vad väntar du på?

Utforska våra resmål för ett sabbatsår i USA

Andra sabbatsårsresmål

Välj det resmål som passar dig bäst. Från fantastiska stränder i Australien till vackra berg i Kanada, Vi har dem alla.

Sabbatsår i USA

Du har sett det på storbildsskärmarna, lyssnat på dess dialekt på radion och läst om det i tidskrifter - nu är det dags att uppleva USA:s ikoniska sevärdheter!

Från kust till kust - USA är värd för några av de mest underbara landskapen du kan hoppas se, tillsammans med flera berömda metropoler och massor av charmiga städer. USA är så enormt och fullt av liv att det skulle vara synd att missa något av det, och genom att ta ett sabbatsår behöver du inte det!

 

Levnadskostnader för ditt sabbatsår i USA

USA är ett enormt land med mycket variation från stat till stat, så mycket att levnadskostnaderna kan vara mycket svårbedömda och helt beroende av var du har valt att bo. Om du till exempel bor i Nashville kan dina månatliga utgifter bli cirka 1000 euro (exklusive hyra) medan i New York det skulle vara närmare 1400 euro. Levnadskostnaderna i viket land som helst kan också variera mycket beroende på din livsstil. För mer specifika råd, se till att kontakta vårt team, gratis, för att ge dig en mer exakt bild!

 

Vad gör USA speciellt för ett sabbatsår?

USA kännetecknas av en stark blandning av kulturer, vilket gör varje stat till sitt eget unika universum av mat, arkitektur och människor. Landet är så stort och så varierat, att om du kör från ena kusten till den andra, korsar du en hel kontinent. Det är denna enorma potential för äventyr som gör USA perfekt för ett sabbatsår. Du kan tillbringa hela vistelsen i USA med att utforska landet, och du kommer fortfarande att ha kvar mer att se!

Att ta ett sabbatsår i USA innebär att göra weekendutflykter till världsberömda sevärdheter och städer samtidigt som du avsmakar unik mat och övar din engelska dagligen.

 

Kulturellt liv i USA

USA föddes ur idén att människor av alla kulturer och nationaliteter kan hitta sin plats i landet och bidra till dess kultur och livsstil. Därav att det fått smeknamnet ”Smältdegeln”. Du kan förvänta dig ett varmt välkomnande och många nya vänner när ditt kulturella bagage blir en del av denna. USA har utvecklat en rolig och blomstrande kultur, så du har gott om unika helgdagar, traditioner, sport och maträtter att prova under din tid i USA.

 

Vädret i USA

Vädret i USA kan vara det du vill att det ska vara! Landet är så stort att du kan njuta av en hel rad klimat genom att helt enkelt flytta mellan stater. Om du till exempel letar efter ett tropiskt strandparadis kan du tillbringa din tid på Hawaii, i staden Honolulu, och för kortare somrar och kallare vintrar kan du resa längre norrut till exempelvis Seattle, Washington.

Vanliga frågor om sabbatsår i USA

Vad kan jag göra i USA under ett sabbatsår?

USA är Västerlandets centrum, så du har ingen brist på saker att se och göra under ditt sabbatsår i USA. Om du vill fördjupa dig i en ny värld av historia och kultur, kan du ta en resa in i landets revolutionära förflutna genom att vandra Freedom Trail i Boston. Om du är mer intresserad av moderna fritidsaktiviteter, se till att besöka de världsberömda nöjesparkerna i Florida. Beroende på den tid på året du väljer för din vistelse, kan du också fira några ikoniska amerikanska helgdagar som Thanksgiving, Halloween eller Självständighetsdagen.

Kan jag arbeta under mitt sabbatsår i USA?

Tyvärr är det för närvarande inte möjligt för studenter från EU att arbeta under ett sabbatsår i USA. Om du har en annan nationalitet, vänligen kontakta oss för mer specifik information.

Behöver jag visum för att göra ett sabbatsår i USA?

Ja, studenter från EU behöver få ett F1 -studentvisum för sitt sabbatsår i USA - men vi kommer att hjälpa dig genom denna process för att göra det så enkelt som möjligt för dig! Om du tillhör en annan nationalitet, vänligen kontakta oss för mer specifik information.