esl-new-zealand-which-city-to-choose-banner

Sabbatsår i Nya Zeeland

Utmärkt, 172 omdömen
Vill du lära dig Engelska utomlands? Hitta din favoritplats i Nya Zeeland!

Sabbatsår i Nya Zeeland

Detta land är som en magnet för utlandsstudenter som letar efter litet äventyr. Ett sabbatsår i Nya Zeeland med fördjupning i engelska kommer att visa dig några av världens vackraste naturscenerier, en nation vars befolkning är känd för att vara vänlig och rolig, plus en livsstil du inte kan låta bli att älska!

Lär känna Auckland, Nya Zeelands största stad, med dess livliga hamn och inte långt från filminspelningsplatsen Hobbiton! På kusten vid Pegasus Bay på den södra ön ligger Christchurch med sin linbana, från vilken du har en fantastisk utsikt över staden. I Queenstown kan du ta en språkkurs och ett deltidsjobb på en av skidorterna i närheten, eller bara njuta av Lake Wakatipu – du kommer att minnas ditt sabbatsår i Nya Zeeland för evigt!

Explore our Gap Year Destinations in New Zealand

Andra sabbatsårsresmål

Välj det resmål som passar dig bäst. Från fantastiska stränder i Australien till vackra berg i Kanada, Vi har dem alla.

Sabbatsår i Nya Zeeland

Vad har filmerna Sagan om ringen, Hobbit, Avatar, Den siste samurajen och King Kong gemensamt? De är alla filmade i det mytiska landet Nya Zeeland! Med sina fantastiska gröna berg, virvlande, klara vattendrag, höga glaciärer och frodiga regnskogar, är det inte svårt att förstå hur detta underbara land inspirerat så många filmskapare.

Under ett sabbatsår i Nya Zeeland kommer du att vara huvudpersonen i ditt eget språkäventyr i långfilmsformat! Höjdpunkter: hisnande naturvandringar, oförglömliga road trips, nya vänner och livslånga minnen.

 

Levnadskostnader för ditt sabbatsår i Nya Zeeland

Trots sitt rykte om att vara dyrt kan det vara ganska överkomligt att ta ett sabbatsår i Nya Zeeland, så länge du är försiktig med dina utgifter och planerar din resa klokt. En student som bor i en av Nya Zeelands stora städer kan förvänta sig att betala NZD 3 000 - NZD 4 000 per månad för alla utgifter.

 

Vad gör Nya Zeeland speciellt för ett sabbatsår?

Nya Zeelands natur är lika känd som den är mångfacetterad, med stora tropiska stränder som gränsar till frodiga regnskogar i skuggan av snötäckta berg. Denna slående kontrast är inte bara en otrolig syn, den ger också livsmiljöer för ett brett utbud av fauna som du får upptäcka, inklusive valar, delfiner, falkar och landets nationella fågel: Kiwi!

Det är vanligt att större städer är långt borta från ett lands vackra natur, men i Nya Zeeland finns den precis utanför dörren! Wellington har böljande kullar och sälkolonier vid stadsgränsen, medan Auckland har djungel i sin närhet, vulkaner och en hamn fylld med valar och delfiner.

 

Kulturliv i Nya Zeeland

Med sin stora infödda Maori-befolkning i kombination med hundratals år av inflyttning från hela världen, har Nya Zeeland en fascinerande och mångskiftande kultur. I varje stad hittar du en rik blandning av mat, festivaler och stadsdelar att bekanta dig med!

Under ditt sabbatsår i Nya Zeeland kommer du att upptäcka att människor är artiga, öppna och toleranta mot utländska besökare. Om du intresserar dig för deras seder och kultur kommer de att belöna dig genom att visa dig det!

 

Vädret i Nya Zeeland

Nya Zeeland har alla fyra årstiderna (vår, sommar, höst och vinter), men på grund av dess position på södra halvklotet infaller dessa årstider under motsatta månader än vad du är van vid i Europa.

Vädret i hela landet tenderar att vara milt, med en måttligt hög mängd nederbörd, balanserad av massor av solsken. Under året varierar temperaturen mellan 12 och 25 grader Celsius i större delen av landet.

Vanliga frågor om sabbatsår i Nya Zeeland

Vad kan jag göra i Nya Zeeland under ett sabbatsår?

Under ditt sabbatsår i Nya Zeeland kan du åka skidor, surfa och shoppa - allt på en dag! De otroliga landskapen nära dess städer erbjuder många möjligheter att spendera tid på att göra utomhusaktiviteter, allt från konventionella (surfing, skidåkning, paddelsurfing och vandring) till de mer okonventionella (valskådning, vulkanklättring och sandsurfing).

Nya Zeeland har starka band till sport, där rugby är showens stjärna. Var du än är, se till att titta på en rugbymatch i en av de många arenorna över hela landet. Om du har tur kan du till och med se en ceremoniell Maori Haka innan matchen börjar!

Kan jag arbeta under mitt sabbatsår i Nya Zeeland?

Att arbeta under ditt sabbatsår i Nya Zeeland beror till stor del på vilket visum du bestämmer dig för att ansöka om. Med ett studentvisum kommer du inte att kunna arbeta under ditt program. Men om du väljer ett visum för arbetssemester kan du arbeta i tre månader hos en enda arbetsgivare.

Behöver jag visum för ett sabbatsår i Nya Zeeland?

Du måste ansöka om antingen ett studentvisum eller ett arbetssemestervisum för ditt sabbatsår i Nya Zeeland. ESL hjälper dig med ansökningen av dessa visa.