esl-australia-which-city-to-choose-banner

Sabbatsår i Australien

Utmärkt, 1237 omdömen
Vill du lära dig Engelska utomlands? Hitta din favoritplats i Australien!

Sabbatsår i Australien

Landet ”down under” är fullt av härliga stränder för surfing, hippa städer med spännande ställen med levande musik, röda klippor som skjuter upp ur oländiga aboriginska landskap och, naturligtvis, oräkneliga tillfällen för äventyrslystna resenärer som är intresserade av ett sabbatsår i Australien.

Ett sabbatsår i Australien kan omfatta allt från en intensivkurs i engelska i Gold Coast, där dina eftermiddagar ägnas åt att lära dig surfa, till ett studentjobb på ett av Brisbanes eller Sydneys ultracoola kaféer, en dynamisk kurs som förbereder dig för en Cambridgeexamen, eller en yrkesinriktad kurs i business eller i hälso- och skönhetsvård som en förlängning av din vistelse! Genom att leva bland australiensare, berömda för sin vänlighet, och bo i en av dessa fantastiska studentstäder, kommer du inte bara att förbättra din engelska, utan även börja känna dig som en infödd.

Utforska våra resmål för ett sabbatsår i Australien

Andra sabbatsårsresmål

Välj det resmål som passar dig bäst. Från fantastiska stränder i Australien till vackra berg i Kanada, Vi har dem alla.

Sabbatsår i Australien

Stora, röda klipplandskap, kilometervis av kristallklara kustlinjer och livliga, moderna metropoler. Australien är fyllt med en skarp kontrast av natur och människoskapad skönhet.

Under ditt engelska sabbatsår i Australien kan du spendera din tid med att utforska de stora multikulturella städerna och interagera med massor av vänliga lokalbor och internationella besökare, medan du gör resor runt om på den underbara landsbygden!

 

Levnadskostnader under ditt sabbatsår i Australien

Under ditt sabbatsår i Australien kommer du sannolikt att bo i en av dess många storstäder i motsats till en mindre stad. I Australien finns det en stor variation av städer, var och en med sitt eget utbud av stadsdelar, fritidsanläggningar och transportalternativ. På grund av detta kan dina levnadskostnader variera enormt beroende på var du väljer att studera. Levnadskostnaderna i Australien kan variera mellan 1 200 AUD och 2 000 AUD, inklusive hyra. Kostnaden beror också på den livsstil du väljer - det finns många möjligheter att spara och spendera i Australien.

 

Vad som gör Australien speciellt för ett sabbatsår

Vad är speciellt med Australien? Kanske är det de unika, rika ekosystemen i Stora Barriärrevet, Outbacks vida, otämjda vildmark, eller även de frodiga regnskogarna och de lugna billabongs i Queensland? Australien är världsberömt för sin naturskönhet. Om du vill uppleva ett brett utbud av flora och fauna är Australien den perfekta platsen för dig.

Att ta ett sabbatsår i Australien innebär att resa genom stora vackra landskap och spendera tid i moderna, multikulturella städer.

 

Kulturellt liv i Australien

Australien har sitt ursprung som en koloni till Storbritannien och som sådan, många aspekter av den australiska kulturen (t.ex. sport, mat och musik), men med tiden har Australien utvecklat sin egen unika och mångfaldiga kultur.

Kanske på grund av dess otroliga väder, har kulturen utvecklats kring en befolkning av avslappnade utomhusälskare. Under ditt sabbatsår i Australien kan du förvänta dig att spendera mycket tid på utomhussporter och med att koppla av i solen med dina nya lokala vänner.

Ett centralt koncept i det australiska samhället är "Mateship" ("kompis" som är australisk slang för en vän). I Australien kan du lita på dina vänner och du kommer att förvånas över hur vänliga lokalbefolkningen är och hur snabbt du får vänner!

Är du redo att skaffa några kompisar i Australien?

 

Vädret i Australien

Australien erbjuder en mängd klimat som gjort landet till den naturliga pärla det är idag. I landets norra och östra delar hittar du tropiskt och subtropiskt klimat, som ger soldränkt strandväder och frodiga regnskogar. I mitten av landet finner du en enorm öken, känd som "The Outback". I södra delen av landet är klimatet tempererat och inte olikt Medelhavets. Under ditt sabbatsår i Australien får du möjlighet att njuta lite av allt!

Vanliga frågor om sabbatsår i Australien

Vad kan jag göra i Australien under mitt sabbatsår?

Med sitt angenäma och varierande klimat är de bästa sakerna du kan göra under ditt engelska sabbatsår i Australien sådant du kan göra utomhus! Du kan spendera din tid efter skolan med vattensport och utomhusaktiviteter som surfing, fiske, cricket, volleyboll, vandring eller med att bara njuta av en av många underbara dagar i solen!

För studenter som föredrar en mer urban atmosfär är Australiens städer några av de mest utvecklade och multikulturella i världen. Så du kan hitta gott om restauranger, kaféer, barer och butiker för att spendera din tid. För sightseeing har du massor av pärlor att välja mellan, beroende på var du väljer att stanna - allt från det ikoniska Operahuset i Sydney till Stora barriärrevets naturskatter.

Kan jag arbeta under mitt sabbatsår i Australien?

Beroende på ditt visum har du möjlighet att arbeta under ditt engelska sabbatsår i Australien. Med ett studentvisum kan du arbeta upp till 40 timmar varannan vecka. Om du har valt ett visum för arbetssemester kan du arbeta i sex månader utan tidsgräns, så länge det är med samma arbetsgivare.

Observera att detta kan ändras baserat på förordningar vid resetillfället. Kontakta oss för att få den mest uppdaterade informationen för ditt sabbatsår i Australien.

Behöver jag visum för att göra ett sabbatsår i Australien?

Ja. EU -studenter behöver ansöka om antingen ett studentvisum eller ett visum för arbetssemester för sitt sabbatsår i Australien. Men oroa dig inte! Vårt team hjälper dig genom processen varje steg på vägen.

För studenter utanför EU, vänligen kontakta oss för mer information.