esl-malta-which-city-to-choose-banner

Sabbatsår i Malta

Bra, 4366 omdömen
Vill du lära dig Engelska utomlands? Hitta din favoritplats i Malta!

Sabbatsår i Malta

Ett sabbatsår i Malta med fördjupning i engelska ger dig tillfälle att lära känna denna önation i Medelhavet som vore den ditt andra hem! Omgiven av turkosblått vatten, sandstränder, kullerstensgator och färgglada båtar som guppar i hamnen, kommer du att få ditt livs upplevelse.

Tänk dig att leva i Malta: handla färsk fisk på den lokala marknaden, spendera soliga eftermiddagar på stranden, snorkla, paddla, ta ett glas vin eller en öl på en terrass efter lektionerna med dina vänner och njuta på nattklubbarna i Paceville till gryningen. Du kommer att minnas ditt sabbatsår i Malta för evigt!

Explore our Gap Year Destinations in Malta

Andra sabbatsårsresmål

Välj det resmål som passar dig bäst. Från fantastiska stränder i Australien till vackra berg i Kanada, Vi har dem alla.

Sabbatsår i Malta

Malta har en unik position som en engelsktalande enklav mitt i Medelhavet, vilket gör landet till den perfekta platsen för europeiska studenter att lära sig engelska i solen.

Denna avslappnade önation har en milslång fantastisk kustlinje, kristallklart hav och fascinerande forntida städer. Allt detta har lockat många studenter från hela världen, vilket innebär att det finns en stor internationell studentgrupp som du kan utforska landet med!

Att ta ett engelskt sabbatsår i Malta innebär att njuta av otroliga stränder och forntida historia, samtidigt som du får nya vänner och övar din engelska dagligen!

 

Levnadskostnader för ditt sabbatsår i Malta

Varje år välkomnar Malta studenter från hela världen, varför det finns ett stort utbud av faciliteter som är utformade för att tillgodose varje budget. Dina levnadskostnader när du studerar i Malta beror till stor del på din personliga livsstil och på hur du väljer att spendera dina pengar. Men i genomsnitt kan du förvänta dig att betala 1 200 euro i månaden under din tid i Malta. Detta kan inkludera boendet, beroende på var du tänker bo.

 

Vad gör Malta speciellt för ett sabbatsår?

Malta är omgivet av ett varmt, turkost hav som vimlar av marint liv - några av de mest otroliga ekosystemen under vattnet i Europa kan hittas vid dess stränder. Vid sidan av sitt marina liv är Medelhavet omvittnat lugnt och idealiskt för de flesta vattensporter. Så om du gillar att utforska och utöva sport i havet, då är Malta det rätta valet för dig.

Som kontrast till sin naturskönhet har Malta också massor av vackra byggnadsverk i sina städer. Malta har en lång och färgrik historia, som sträcker sig från civilisationens gryning. Du kan känna och uppleva denna historia enkelt bara genom att gå längs de rustikt stenlagda gatorna i någon av dess städer.

 

Kulturlivet i Malta

Maltas kultur återspeglar varje civilisation som har satt sitt märke på den lilla ön, vilket gör det till en färgstark vävnad av språk, konst, arkitektur och människor.

Landet har två officiella språk: maltesiska och engelska, med ännu fler språk som talas ofta inom sina gränser. Därför accepteras inte bara flerspråkighet av befolkningen - den uppmuntras entusiastiskt!

Med så mycket att erbjuda bör det inte överraska att maltesiska människor är intensivt stolta över sin kultur, och det finns många festivaler och helgdagar som hyllar landet och dess människor.

 

Vädret på Malta

Du kommer sannolikt att starta ditt sabbatsår på Malta med intrycket att det kommer att vara soligt hela tiden ... Lyckligtvis nog skulle du ha rätt!

På grund av sitt läge i Medelhavet har Malta ett angenämt klimat året runt, med varma, soliga somrar och milda, fuktiga vintrar. Så packa ditt solskyddsmedel och gör dig redo att spendera mycket tid på stranden!

Vanliga frågor om sabbatsår i Malta

Vad kan jag göra under mitt sabbatsår i Malta?

Trots sin relativt lilla storlek är Malta fyllt av spännande saker att göra och med sitt omfattande nätverk av vägar och kollektivtrafik, har du tid att se allt under ditt sabbatsår i Malta!

Med Maltas klimat kan du förvänta dig att spendera mycket tid utomhus. Tänk på en utomhussport och chansen är stor att du faktiskt kan utöva den på Malta. Från populära sporter som fotboll och rugby, eller mer nischade aktiviteter som skeppsbrottdykning och bergsklättring, är ön din att utforska!

Om du gillar stadslivet mer, har Maltas städer blivit ett tillhåll för internationella studenter. Du hittar många prisvärda barer, restauranger och kaféer för att umgås och få nya vänner.

Kan jag arbeta under mitt sabbatsår i Malta?

Ja! EU-studenter kan arbeta under sitt sabbatsår i Malta. Men om du inte har EU-pass, vänligen kontakta vårt team för mer information.

Behöver jag visum för ett sabbatsår i Malta?

Nej, EU-studenter behöver inte visum under sitt sabbatsår i Malta. Om du inte har EU- pass, vänligen kontakta vårt team för mer information.