Språkresor i USA

Det finns inget annat land i världen som vi tror oss känna så väl, även om vi aldrig satt vår fot där. Det finns heller ingen annan demokrati i världen som så snabbt som USA slår hål på alla våra förutfattade meningar.

Från Kalifornien till delstaten New York, från Florida till Hawaii, överträffar den amerikanska verkligheten allt man har förväntat sig. Det är en extrem plats, där traditioner skapas i varje ögonblick, där de öppna viddernas våldsamma skönhet ligger sida vid sida med de mäktiga, närmast babyloniska städerna. Här föddes både bluesen och Abraham Lincoln, och den som försöker definiera landet med bara tre eller fyra meningar stöter genast på motstånd. USA har under litet mer än ett par hundra år byggts upp av alla de miljoner drömmar som dragit fram över landet. Det är ett land för de statslösa, för de återkommande migrationsvågorna, för kulturer från hela världen som mötts med ett gemensamt mål. Dagens Amerika har än idag stor anledning att visa tacksamhet mot sin ursprungliga utopiska vision. Det är en vision om frihet, om erövrat land och ett förenat samhälle. Men trots detta är det i plural man ska smaka på USA, från Manhattans takvåningar, där framtidens musik skapas, till de oändliga stränderna på västkusten. Vad man än letar efter, total vila eller frenetisk action, kommer du att hitta det. USA är fullt av obligatoriska resvägar. Route 66 mellan Chicago och Los Angeles, The Everglades i Florida, San Fransiscos asfalterade kullar. Det går inte att lämna denna del av världen utan att själv förändras.

Läsa mer

Hitta en stad på kartan

Är du intresserad av detta land?

Varför välja ESL?

 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.