Språkresor USA

Det finns inget annat land i världen som vi tror att vi känner till så väl, även om vi aldrig satt vår fot här. Ingen annanstans kastas våra förutfattade meningar omkull så helt och hållet från allra första stund. USA är allt du förväntar dig och mycket, mycket mer.

Världens kulturella, politiska och ekonomiska centrum under de senaste sextio åren påminner inte om något annat. Att kalla detta ett enda land känns fel, för även om det är de "förenta" staterna, är de alla mycket olika på många sätt. Det är omöjligt att jämföra New Yorks konstnärliga mångfacetterade virvelvind av språk, invandrarkulturer och åsikter med Texas där allt är rakt på sak (man säger: “don’t mess with Texas”), eller den latinamerikanska hettan i Miami med det intellektuella Massachusetts. Kaliforniens fantastiska städer, Los Angeles och San Francisco, erbjuder ytterligare något annat. LA är en plats med härlig glamorös överdrift medan San Francisco är cool, välkomnande och öppen för nya intryck. Du kommer att hänföras av Stilla havet och det kaliforniska landskapet. En sak är däremot likadan i hela USA och det är det varma välkomnandet. Det finns bara ett sätt att lära känna USA och det är att resa hit och utforska landet själv. Man kan förstås förbereda sig genom att titta på hollywoodfilmer som handlar om den amerikanska drömmen eller läsa Kerouacs On The Road eller bara sätta på TV:n. Det går inte att stå emot USA:s kultur. Men städerna är bara den ena sidan av Amerika. Den kraftfulla individualistiska andan som Herbert Hoover tillskrev det amerikanska folket kommer inte från städerna, utan från de stora vidderna vilka ständigt ber om att få bli utforskade, vare sig det handlar om Nevadas öknar, Klippiga bergen som går hela vägen från New Mexico till Alaska eller de stora sjöarna i nordost. En sak är helt säker. När du väl fått smak på Amerika, kommer du att vilja ha mer. Studera engelska med ESL i USA och utforska Amerika.

Läsa mer

Hitta en stad på kartan

Är du intresserad av detta land?

Varför välja ESL?

 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.