Språkresor i Frankrike

Paris är världens främsta turiststad, men också en stad där du kan sitta stilla i timtal med en kopp starkt kaffe på bordet och titta på folk som passerar förbi. Trots sitt rykte om att vara superaktivt, något som häftats vid den galliska folksjälen, uppmuntrar Frankrike också till eftertanke – och till sensuella nöjen.

Njutning för ögonen. Hexagonen, som Frankrike ibland kallas för på grund av landets sexkantiga form, är en hymn till arkitekturen och till historiens bevarade lämningar. Men det finns också en varierad natur, som från medelhavsområdet till slätterna i norr lockar ut dig i friska luften och fångar din blick. I omgivningarna runt Nice inspireras man till exempel till upptäcktsfärder på de platser som inspirerat 1900-talets konstnärer. Munnens glädjeämnen – i den frågan behöver man inte säga så mycket. Frankrike är ett land där de urgamla recepten till de lokala delikatesserna har förts vidare i hemlighet. Bröd, vin, ost. Det är dessa tre som varje familj hyllar dagligen. Det kommer inte på fråga att man skulle nöja sig med en köttbit och pommes frites, det vore rena hädelsen. Och till sist sinnets njutningar – fransmännen har en passion för sitt språk. Poeter från Molière till Serge Gainsbourg har alltid kunnat hämta upp träffande uttryck direkt från gatan – regionala varianter som ger fraserna rikedom. I de franska filmerna, som alltid varit de mest oberoende i världen, upptäcker man också de stora olikheterna och mycket annat. Å sin sida kan fransmännen vid första intrycket verka litet otåliga, men visar sig snart vara utmärkta samtalspartners. De älskar sitt land och vill absolut att besökaren ska få upptäcka varenda liten detalj, däribland språkets eviga värden.

Läsa mer

Hitta en stad på kartan

Är du intresserad av detta land?

Varför välja ESL?

 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.