Språkresor till Lyon

Utmärkt, 531 omdömen

Fördjupa dig i historia, kultur och språk på en kurs i franska i Lyon! Att studera franska i Lyon är en otrolig möjlighet att vara omgiven av franska i en emblematisk stad, känd över hela Frankrike som gastronomins huvudstad. Lägg till det vackra flodlandskapet och de typiska franska avenyerna att promenera längs, så har du det idealiska receptet för en perfekt fransk språkkurs utomlands. Lär känna den riktiga franska livsstilen under din franska språkresa till Lyon i år!

 

 
Språkresor till Lyon
Lyon
1 / 10
Franska skolor i Lyon

Våra partnerskolor erbjuder ett brett utbud av val, och oavsett vilken franskkurs du väljer i Lyon hittar du samma ESL-kvalitet: dynamisk undervisning, en välkomnande miljö och stimulerande kurser! Våra partnerskolor ligger bara ett stenkast från några av stadens mest ikoniska sevärdheter, från Place Bellecour till Musée des Beaux-Arts, så du kommer att bli fascinerad av stadens skönhet och kultur under din kurs i franska i Lyon!

 

Varför studera franska i Lyon?

esl lyon language stay 3 column 1
Stadsliv
 • Du kommer att totalt fördjupa dig i det franska språket och kulturen från första dagen på din kurs i franska i Lyon, och när du utforskar staden - från dess typiska bouchons till dess historiska gamla stad!
 • Som Frankrikes tredje största stad hittar du många saker att göra när du inte pluggar franska i Lyon, från ljusfestivalen på vintern till det fascinerande Musée des Confluences till inomhusmarknaden Les Halles, erbjuder Lyon så mycket att upptäcka när du studerar franska utomlands!
esl lyon language stay 3 column 2
Resande
 • Lyon ligger i centrum av vinregionen Beaujolais, och att utforska det omgivande landskapet med expansiva vingårdar är ett perfekt sätt att få en smak för regionen!
 • För ett smakprov på det franska alpinlivet, ta en dagsutflykt till staden Annecy med en kristallklar sjö och en unik gammal stadskärna. Det perfekta stället att öva dina språkkunskaper när du lär dig franska i Lyon!
esl lyon language stay 3 column 3
Arbete
 • Lyon drar nytta av ett idealiskt läge i centrala Frankrike, mindre än två timmar med TGV från stora industricentra som Genève och Marseille - vilket gör den till den perfekta staden för att studera franska utomlands och att nätverka med andra yrkesverksamma.
 • Våra partnerskolor i Lyon erbjuder intressanta praktikmöjligheter för unga vuxna som vill lägga till lite arbetserfarenhet i sitt CV - kontakta oss för mer information!

Populära frågor om att studera franska i Lyon:

Hur mycket kostar det att bo och studera franska i Lyon?

Våra franska kurser i Lyon börjar från 300 euro per vecka, och som en populär studentstad är det också relativt överkomligt att bo. En måltid ute kan kosta så lite som 10 euro på en billig restaurang, men shopping på livsmedelsmarknader som La Croix Rousse eller St Antoine kommer också att hålla matkostnaderna nere. Kontakta ESL för en gratis prisoffert för din franska språkresa utomlands.

 

Vilka är fördelarna med att studera franska i Lyon?

 • Denna vackra stad har en betydande studentpopulation, så du kommer att känna dig välkommen av lokalbefolkningen och internationella studenter när du lär dig franska i Lyon och kommer att bli bättre på nolltid när du får träna varje dag!
 • Även om den är kompakt, har denna stad massor av kultur i sitt historiska centrum, och du kan tillbringa dina dagar med att njuta av mat, vin och konst från regionen Beaujolais när du läser franska i Lyon!

Vilken typ av kurser i franska kan jag göra i Lyon?

Om du vill lära dig franska i Lyon kan du välja mellan standardkurser, halvintensiva eller intensiva kurser, förbereda dig för en officiell examen eller till och med välja privatundervisning för en helt individualiserad kurs. På vilket sätt du än väljer att lära dig franska, har våra partnerskolor den perfekta kursen för dig! Våra kurser i franska i Lyon inkluderar:

 • Lektioner från A1- till C1-nivå, inklusive intensiva och premiumkurser
 • Förberedande examenskurser för DELF och DALF 
 • Privatlektioner
 • Lektioner i affärsfranska inklusive privatundervisning och kombinerade kurser

Har du några övriga frågor om att franska language i Lyon?

Se övriga populära destinationer

Fler spännande destinationer som kan intressera dig