Kommentarer – LAL - Fort Lauderdale

Manon Subilia
Manon Subilia
LAL, Fort Lauderdale
Kurslängd: 10 veckor

« Jag njöt verkligen av atmosfären här.

Att vara i en förberredande Cambridge examenskurs var inte lätt alla dagar. Emellertid var vi ett perfekt lag och vi hjälpte varandra så att vi skall nå vårt mål. Det var det som var verkligt fint med vår klass.

Tack vare det arbete som krävdes och som vi fick under kursen, har jag förbättrat min engelska ordentligt.

Nu känner jag mig säkrare att ta min examen, eftersom jag vet att jag har försökt att göra mitt bästa och min lärare har hjälpt mig att utveckla mina färdigheter på bästa sätt.

Det är alltid bra att ha någon att lita på när man lämnar sitt hem för en så lång tid. Jag kände mig trygg att planera detta med ESL, som hjälpte mig jättemycket med bokningen.

Det bästa med att komma till en språkskola är tillfället att möta nya människor. Självklart besöker man också landet och lär sig om dess kultur, men det är de nya vännerna som verkligen förändrar din syn på livet. »

Läs allt
Sandy Frömmer
Sandy Frömmer
LAL, Fort Lauderdale
Kurslängd: 6 veckor

Florida, USA:s solskensstat! Det hade alltid varit min dröm att åka till USA och att kombinera min resa med språkstudier utomlands var den perfekta lösningen för mig. ESL:s expertråd och den utmärkta organisationen kring kursen, både före och under min vistelse, gav mig en unik upplevelse. Att bo med en värdfamilj gav mig möjlighet att utforska vardagslivet för amerikaner och bidrog till att berika mina erfarenheter och språkkunskaper på ett mycket positivt sätt. De dagliga lektionerna och det interkulturella utbytet med de andra studenterna var en annan berikande del av min vistelse och tillät mig att njuta mycket av min tid i Fort Lauderdale.

Läs allt
Linda Emond
Linda Emond
LAL, Fort Lauderdale
Längd: 1 vecka

Jag har varit på LAL Language Center – Fort Lauderdale i en enda vecka. Det var för kort tid. Jag kommer åka tillbaka igen, i en nära framtid hoppas jag. Jag tyckte mycket om skolan och lärarna var mycket bra. Jag var imponerad. Fort Lauderdale är en mycket vacker stad med en massa saker att göra. Jag träffade folk från alla delar av världen vilket var mycket givande.

Läs allt
Michael Thürler
Michael Thürler
Kursort: LAL, Fort Lauderdal
Kurslängd: 8 veckor

Jag gillade skolan, speciellt lektionerna där vi studerar och diskuterar olika aktuella ämnen. Tack vare min resa till Fort Lauderdale har jag inte bara kunnat förbättra min engelska utan också fått möjlighet att träffa många andra studenter från olika länder. Även skolpersonalen var mycket vänlig och hjälpsam.

Läs allt
Levi Malta Mendes
Levi Malta Mendes
LAL, Fort Lauderdale
Längd: 16 veckor

Jag tyckte mycket om mina klasskamrater. De har varit mycket vänliga precis som lärarna. Jag har också lärt mig mycket om mina klasskamarters kulturer. Min engelska har förbättrats, speciellt mitt tal. Jag förstår mer men behöver lära mig att tala mer flytande. Det bästa med min erfarenhet har varit att träffa alla olika människor från alla delar av världen och de trevliga lärarna, speciellt Javier och Maria. Båda har varit jättebra lärare och mycket vänliga.

Läs allt
Marino Nani
Marino Nani
LAL, Fort Lauderdale
Längd: 10 veckor

Det jag tyckt bäst om var att lära känna många nya vänner från alla delar av världen. Du kan lära känna många nya och annorlunda kulturer och lära dig om deras sätt att tänka och traditioner. Alla är väldigt vänliga och trevliga här, så det känns som att vara del av en enda stor familj. En annan bra sak är att du kan vara med och prata mycket på lektionen. Jag kan nu prata med andra människor och förstå dem bättre på engelska. Det bästa sättet för mig att förbättra min engelska har varit att bo hos en värdfamilj och prata med folk på gatan. De som arbetar på skolan fanns alltid till hands och var mycket hjälpsamma. Det fanns många utflykter man kunde åka på varje dag. Studiematerialet och läroböckerna var bra. Florida är en helt otrolig plats och Fort Lauderdale är den bästa platsen att bo på. Det är lätt att härifrån åka och upptäcka resten av Florida som till exempel Miami, Orlando, Key West och Bahamas. Den bästa upplevelsen under min tid här var vattensporterna i Key West exempelvis parasailing, åka vattenskoter och snorkling.

Läs allt
Burcu Koc
Burcu Koc
LAL, Fort Lauderdale
Kurslängd: 9 veckor

Min språkresa till Fort Lauderdale var en fantastisk erfarenhet, under vilken jag har kunnat förbättra mina språkkunskaper på ett effektivt sätt. På lektionerna diskuteras intressanta ämnen och eftersom grupperna är små, kan ämnena behandlas grundligt. Man tränar att prata, läsa och skriva och på torsdagarna görs ett litet test för att kolla om vi har inhämtat de olika saker vi lärt oss under veckan. Medarbetarna på skolan var mycket vänliga och tjänstvilliga, de hjälpte ofta till även med att planera en utflykt eller att organisera en transfer till flygplatsen. Varje dag fanns det ett utflyktsprogram, som till exempel att åka till ett shoppingcentrum, gå på konsert, simma med delfiner, segla med en katamaran och ofta fanns det också utflykter under veckosluten till exempel till Key West. Under min språkresa lärde jag känna mycket folk och jag fick många nya vänner, med vilka jag fortsatt kontakten. Jag älskar att tala engelska och speciellt nu då jag har kunnat förbättra mina språkkunskaper i Fort Lauderdale. Jag känner mig inte längre generad när jag skall tala engelska och jag har lättare att förstå. Fort Lauderdale är en mycket vacker stad med en fantastisk strand. Nattlivet och möjligheterna till utflykter är fantastiska, det garanterar jag. Den här språkresan har för mig varit en oförglömlig upplevelse – tack så mycket hela ESL-teamet. Mycket bra!

Läs allt
Erick Canale
Erick Canale
LAL, Fort Lauderdale 
Kurslängd: 2 veckor
 
 

Jag uppskattade det faktum att man har möjlighet att dela erfarenheten att förbättra sin engelska, med personer som kommer från andra länder. Nu vet jag litet mer om andra länder. Jag förbättrade mitt ordförråd och jag kom över rädslan att prata. Allting var jättebra, trots det faktum att augusti är den månad som skolan har mest studenter. Det bästa var att lära sig och att ha kul med andra.

Läs allt
Elvina Perrin
Elvina Perrin
LAL, Fort Lauderdale
Längd: 16 veckor

Under lektionerna hade vi massor med olika ämnen att välja mellan, och hör-, muntliga-, läs-, skriv- och grammatikövningar som hörde till dem. Kontakten mellan oss studenter och med lärarna underlättades av att klasserna var små. Nu har jag mycket mer självförtroende när jag ska prata med andra, och jag tycker det är mycket lättare nu att använda språket. Skolans personal var mycket vänlig och hjälpsam, alltid beredda på att ordna utflykter eller att hjälpa till med annat (hyra bil, reservera hotellrum, transfer etc.). Under vistelsen i Fort Lauderdale träffade jag många nya vänner från hela världen som jag gjorde utflykter tillsammans med, och jag passade verkligen på att utnyttja min fritid när jag var i Florida.

Läs allt