Språkresor Australien

Med tanke på hur australiensare porträtteras i populärkultur är det lätt att tro att ”Aussie-life” domineras av tre B:n – Beach, Barbecues och Beer. Men denna förenklade bild gör australiensarna en björntjänst. Visst är det så att australiensare, mest av alla i den engelsktalande världen, vet hur man ska njuta av livet, men deras kärlek till sport, kultur och naturen är även mycket djupgående. Dessutom är landet överdådigt.

Australiens varierande natur är unik och kustlinjen är en av de finaste i världen. Fler än 7000 stränder pryder den 37000 km långa kusten, och bland stränderna ingår den legendariska Bondi i Sydney och Surfer’s Paradise på Guldkusten. Det kan väl inte vara fel att befinna sig bland kilometervis av vit sand som kittlar under fötterna, solsken och ett avkopplande strandliv hela året. Det finns ett oändligt antal sporter att utöva längsmed kustlinjen, till exempel vindsurfing eller dykning. Adrenalinkickar är också något man tycker om i Australien och därför är även äventyrssporter omåttligt populära. Australiens städer är mångkulturella och spännande. Sydney är strandstaden framför andra, där man kan se surfare, iklädda endast strandkläder, umgås med bankpersonal, som är strikt klädda och på väg hem från jobbet. Den sofistikerade staden, Melbourne, har en vibrerande konstscen och stora internationella evenemang äger rum här, till exempel F1 Grand Prix (vanligtvis i mars) och tennisturneringen Australian Open (januari). I Perth finns fantasiska vita stränder med en vy över Indiska oceanen. Queenslands huvudstad Brisbane kan erbjuda allt på en och samma plats. På två timmar kan du komma till havet, eller om du åker inåt landet, till vildmarken. Australiens inland är oändligt och du kan resa i dagar utan att stöta på någon annan människa. Helt plötsligt stöter du på något häpnadsväckande, till exempel en kanjon, en stor sjö, en frodig oas eller en påminnelse om urinvånarnas historia. Du kan stöta på allt från koalabjörnar till vattenagamer eller unika fåglar, till exempel en kookaburra (skrattfågel) eller en emu. Var du än bestämmer dig för att studera engelska i Australien, kommer du att få ett varmt välkomnande under den heta solen.

Läsa mer

Hitta en stad på kartan

Är du intresserad av detta land?

5 SKÄL ATT VÄLJA ESL – SPRÅKUTBILDNING UTOMLANDS

 1. Star Agency Europe
 2. ESL VALD TILL BÄSTA SPRÅKRESEFÖRMEDLARE I EUROPA

  För femte gången har ESL – Språkutbildning Utomlands tagit hem titeln som bästa språkreseförmedlare i Europa vid ST Awards-galan 2016.

 3. LÄGSTAPRISGARANTI

  Vi återbetalar prisskillnaden, om du för samma kurs, på samma skola och på samma villkor skulle finna ett billigare pris hos någon annan språkreseförmedlare i Sverige.

 4. GRATIS OCH PERSONLIG SERVICE 

  Vi erbjuder dig en personlig och helt kostnadsfri uppföljning av varje steg av din språkresa. 

 5. KUNDTILLFREDSSTÄLLELSE  

  Under 2016 har 97 % av våra studenter rekommenderat ESL – Språkutbildning Utomlands till sina närmaste.

 6. KVALITETSCERTIFIERING 

  ESL – Språkutbildning Utomlands är erkänd av kvalitetskontrollorgan inom utbildning och turism.