Språkresor i Malta

Ett litet stycke salt land inom synhåll från Sicilien. Bara en kort båtresa från Tunisien. Den maltesiska arkipelagen är mycket liten, men får inte missas.

De fem medelhavsöarna ligger mitt i centrum, och har fungerat som handelsplats för alla slags varor och alla sjöfarande folkslag genom historien. Fenicierna slog sig ner här före de arabiska erövrarna, sjöfararna från Bysans, de ottomanska krigarna, spanjorerna, fransmännen och engelsmännen. Alltså bär minsta lilla sten på Malta spår av historier som korsar varandra, från megalitiska tempel över romerska termer till ointagliga fästningar. Malta har nyligen inkluderats i det utvidgade Europa och har för avsikt att inte tillhöra någon, men att öppna sina kuster för alla. Den engelska som talas här gör landet till en utmärkt studieort. Det fantastiska vädret – regniga dagar hör till undantagen – den höga levnadsstandarden, den höga kvaliteten på infrastrukturen, gör att landet räknas till de platser där du kan stanna länge utan att riskera att bli uttråkad. När natten kommer till Maltas stadskullar kan du välja att inte lägga dig tidigt. Istället kan du leta upp en traditionell restaurang och ett dansgolv. Eller så kan du tillbringa eftermiddagarna vid havet eller besöka de platser som räknas som världsarv. På den mer lantliga grannön Gozo kan man också se på när fiskarna ger sig av i gryningen. Deras mirakulösa fångster gör det maltesiska köket till ett ideal i Medelhavet, tillsammans med det traditionella brödet och klasar av färska tomater. Malta är ett favoritresmål för alla som inte vill lämna Europa, men inte tycker om kyla, och för den som inte vill välja mellan kultur eller nöjen. Det är ett land av eld mitt i havet.

Läsa mer

Är du intresserad av detta land?

Varför välja ESL?

 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.