Språkresor i Malta

Ett litet stycke salt land inom synhåll från Sicilien. Bara en kort båtresa från Tunisien. Den maltesiska arkipelagen är mycket liten, men får inte missas.

De fem medelhavsöarna ligger mitt i centrum, och har fungerat som handelsplats för alla slags varor och alla sjöfarande folkslag genom historien. Fenicierna slog sig ner här före de arabiska erövrarna, sjöfararna från Bysans, de ottomanska krigarna, spanjorerna, fransmännen och engelsmännen. Alltså bär minsta lilla sten på Malta spår av historier som korsar varandra, från megalitiska tempel över romerska termer till ointagliga fästningar. Malta har nyligen inkluderats i det utvidgade Europa och har för avsikt att inte tillhöra någon, men att öppna sina kuster för alla. Den engelska som talas här gör landet till en utmärkt studieort. Det fantastiska vädret – regniga dagar hör till undantagen – den höga levnadsstandarden, den höga kvaliteten på infrastrukturen, gör att landet räknas till de platser där du kan stanna länge utan att riskera att bli uttråkad. När natten kommer till Maltas stadskullar kan du välja att inte lägga dig tidigt. Istället kan du leta upp en traditionell restaurang och ett dansgolv. Eller så kan du tillbringa eftermiddagarna vid havet eller besöka de platser som räknas som världsarv. På den mer lantliga grannön Gozo kan man också se på när fiskarna ger sig av i gryningen. Deras mirakulösa fångster gör det maltesiska köket till ett ideal i Medelhavet, tillsammans med det traditionella brödet och klasar av färska tomater. Malta är ett favoritresmål för alla som inte vill lämna Europa, men inte tycker om kyla, och för den som inte vill välja mellan kultur eller nöjen. Det är ett land av eld mitt i havet.

Läsa mer

Är du intresserad av detta land?

5 SKÄL ATT VÄLJA ESL – SPRÅKUTBILDNING UTOMLANDS

 1. Star Agency Europe
 2. ESL VALD TILL BÄSTA SPRÅKRESEFÖRMEDLARE I EUROPA

  För femte gången har ESL – Språkutbildning Utomlands tagit hem titeln som bästa språkreseförmedlare i Europa vid ST Awards-galan 2016.

 3. LÄGSTAPRISGARANTI

  Vi återbetalar prisskillnaden, om du för samma kurs, på samma skola och på samma villkor skulle finna ett billigare pris hos någon annan språkreseförmedlare i Sverige.

 4. GRATIS OCH PERSONLIG SERVICE 

  Vi erbjuder dig en personlig och helt kostnadsfri uppföljning av varje steg av din språkresa. 

 5. KUNDTILLFREDSSTÄLLELSE  

  Under 2017 har 96 % av våra studenter rekommenderat ESL – Språkutbildning Utomlands till sina närmaste.

 6. KVALITETSCERTIFIERING 

  ESL – Språkutbildning Utomlands är erkänd av kvalitetskontrollorgan inom utbildning och turism.