Språkresa till Tokyo: Sevärdheter

Sumo
På Ryogoku Kokugikan hålls sumoturneringar (honbasho) tre gånger om året, i januari, maj och september. Honbasho pågår under 15 dagar och är de enda sumoturneringar som räknas … varför du bör köpa biljetter i mycket god tid. En hel kultur omger de korta brottningsstunderna och du kommer att bli rikligt belönad när du utforskar omgivningarna. För en autentisk smak av sumo, hitta några chankonabe och hugg in.
ESL - Sevärdheter
Yokochogränderna
Vissa städer är berömda för sina breda boulevarder, men Tokyos mest spännande gator är ofta de små gränderna som kallas Yokocho. Kantade av små, unika butiker, varierar dessa gränder i stil, från traditionell till modern, från säsongs- till året runtplatser. Några av de bästa Yokocho är:
 
Amazake Yokocho (söt sakegränden), som börjar i en korsning utanför Ningyocho Station och sträcker sig till teatern Meiji-za. Den goda japanska spritdrycken serveras i sprit- och godisbutiker utmed gränden.
 
Okazu Yokocho (smårättsgränden) utgör 230 meter av butiker som säljer färdigmat och livsmedel.
 
Nonbei Yokocho (fyllogränden) i Shibuya är känd för sina små barer med plats för en handfull personer. Ett härligt ställe att få till för en bit mat och en drink i lugn och ro med vänner.
 
Harmonica Yokocho är uppkallad efter musikinstrumentet den liknar. På norra sidan av Kichijoji Station är denna labyrint av gränder full av hippa restauranger och affärer. Detta är en av de få yokochogränder som är bäst under dagtid.
 
Ameya Yokocho (godisaffärsgränden - vanligtvis kallad Ameyoko) är livligast i slutet av december när den lockar en stor mängd nyårskunder.
 
Ebisu Yokocho är kantad av små, livliga, akachochin, tavernor. Var och en är unik, så ta dig något att äta och börja rundvandringen!
Tempel och helgedomar
Även om Tokyo är en relativt ung stad (jämfört med t.ex. Kyoto), finns här ett stort antal helgedomar att besöka, fotografera och hylla. Runt 80 % av det japanska folket bekänner sig till Shinto och det finns en avsevärd buddistisk församling. Det är inte ovanligt att familjer deltar i ceremonier för barn i en helgedom och ändå har en buddistisk begravning: Buddismens vision av livet efter detta är attraktivare än Shintoismens!
 
Sensö-ji är Tokyos största och äldsta buddisttempel. Ägnad åt Bodhisattva Kannon, också känd som Guan Yin eller Nådens gudinna, är detta en ikonisk anhalt för alla som besöker staden.
 
Meiji Shrine är shintohelgedomen tillägnad kejsare Meijis och hans hustrus, kejsarinnan Shöken, själar. Försäkra dig om att vara påläst om hur du visar respekt under besöket.
 
Yasukuni Shrine är en shintohelgedom tillägnad de som dog i strid för kejsare Meiji.
ESL - Sevärdheter
Korea Town
En kort promenad från Shin-Okubo Station, har detta området blomstrat upp då koreansk kultur har blivit ännu mer populär i Japan. Pröva autentisk koreansk mat, uppdatera dig på det senaste av K-Pop och njut av den koreanska atmosfären i Japans huvudstad.
Fiskmarknaden Tsukiji
Fiskarnas skärseld, efter det att de fångats ur havet, men innan de omvandlats till himmelska rätter av Tokyos kockar. Från sjögräs till kaviar, via alla typer av sällsynta och hotade arter, är detta en mycket stor och slipprig upplevelse som du inte glömmer i brådrasket. Även om marknadens hjärta är reserverat för fiskhandlare, serverar restaurangerna runt omkring naturligtvis utsökta fisk- och skaldjursrätter.
ESL - Sevärdheter
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.