Language PLUS Arts & Culture, Språk PLUS Musik & Dans
Language PLUS Arts & Culture

Språk PLUS Musik & Dans

Språkkurser med total fördjupning: Språk PLUS Musik & Dans

Säger man inte att vissa personer har ”musiköra”? Ett sinne som har lätt för att urskilja olika ljud, att uppfatta nya och att ha lätt för att återge dem.

Då har man också utmärkta förutsättningar för att lära sig ett främmande språk! Med musiköra har man ett stort försprång framför andra. Att lära sig ett språk är inte bara att ta en kurs, men en bra start. När man dessutom kan kombinera språkkursen med att praktisera ett instrument eller dans, är succén given!

Musiken erbjuder på så sätt ett priviligierat tillfälle att upptäcka en ny kultur och dess språk. Språkförståelsen blir på alla sätt lättare via den sensoriska uppfattningen. Vissa program riktar sig till musiker, medan andra är öppna för alla, aktörer, åskådare, dansare … I själva verket, i mångt och mycket går programmen PLUS Musik, hand i hand med programmen PLUS Dans.

Alla ger dig glädjen att upptäcka ett språk genom att förknippa det med ljud, melodier, rytmer och kroppsliga uttryck, färgade av dess specifika kultur.

När man knyter samman musiken med språket, genom att integrera dess speciella vokabulär och genom att skapa en gemenskap mellan de olika deltagarna i programmet, blir programmet Språk PLUS Musik eller Språk PLUS Dans ett drömtillfälle att fördjupa sig i musiken och språket. Bered dig på att känna den intensiva glädjen av att vara tillsammans med andra musik- och dansälskare och att göra varaktiga framsteg i språket!
ESL - Språk PLUS Musik & Dans
Ah – Spanien och dess Flamenco, dess gitarrer och dess musikers förhäxande charm... I Valencia, organiserar vår partnerskola Taronja kurser i spansk gitarr, individuellt eller i grupp, liksom workshops eller framträdanden där alla studenterna kan vara med. Spanska och flamencogitarr – en oskiljaktig lycka !
Spanien det är fest... och i detta soliga land är musiken och dansen närvarande överallt. Våra partnerskolor i Málaga erbjuder kurser i spanska kombinerade med danspraktik. Flamenco eller Salsa, det viktiga är att känna rytmen och att delta med passion !
I Sydamerika har människor dansen i blodet. I Argentina, till exempel, är tango mycket mer än en dans … det är en filosofi: konsten att röra sig tillsammans i perfekt harmoni. Med vår partnerskola Expanish i Buenos Aires kan du kombinera din kurs i spanska med lektioner i tango - privat eller i en liten grupp. Du kan kombinera språkstudier och danslektioner i Quito (Ecuador).
Låt dig charmas i Wien av tidlösa noter och den unika stämningen av traditionell livsglädje : Wien och musik går hand i hand ! Upptäck programmet « Tyska och musik » hos vår partnerskola Actilingua.
I Ryssland kan de musikaliska uttryckssätten ta sig de mest varierade former. Våra partnerskolor Liden & Denz i Moskva och Liden & Denz i St. Petersburg, erbjuder kurser i ryska kombinerade med lektioner i rysk musik och musikhistoria. Du kommer att lyssna på – och analysera texterna – de berömda ryska nittonhundratalssångerna, populärmusik och nutida rock och pop. Skydda öronen !