Språkresor i Kanada

Du lär inte stöta på några läderklädda pälsjägare, dansande inuiter eller vilda renar i närheten av Montreal, Toronto eller Vancouver. Men du behöver bara färdas en bit längs de spikraka vägarna för att upptäcka legendernas Kanada.

Det är ett hörn av världen skapat av och för äventyrare. Från dessa myter har Kanada behållit nybyggarnas gästfrihet och värmen hos ett folk som vet vad kyla kan innebära. Till utseendet skiljer sig de kanadensiska städerna inte mycket från sina systerstäder i USA. Stora landytor med betongtorn, mångkulturella förorter med etniska grupperingar. Men Kanada har egenskaper som den stora grannen i söder inte delar. Vancouver har sin egen rytm och stil, beläget mellan Stilla havet och de enorma skidanläggningarna i Whistler. Staden är superaktiv, men med ett spektakulärt lugn. I det tvåspråkiga Montreal bjuder temperamentet alltid på nya upptäckter. Det är ett kulturellt inferno, med festivaler, teatrar och dans. Hur har lönnens land lyckats behålla sin trevliga livsstil, till och med i dessa tättbefolkade storstäder? Det har utan tvivel med mentaliteten att göra. Man har helt enkelt vägrat bli skrytsam. Ingen årstid bör undvikas. Till och med vintern, då temperaturen sjunker till extrema nivåer, konkurrerar med de varma dagarna på hösten. I Toronto kan man, när snön blir för avskräckande, tillbringa sin tid i gigantiska shoppingcentra under mark, nästan som underjordiska städer som är öppna dygnet om, och på museerna, som får det gamla Europa att bli alldeles grönt av avund. För mer än hundra år sedan öppnade de första nationalparkerna i Kanada och idag finns det närmare fyrtio stycken. Det är ett tecken på att befolkningen är noga med att bevara sitt universella arv. Ett besök i Banff, Yoho eller Jasper, de tre främsta naturreservaten, är nödvändigt för att förstå detta lands enorma storlek. Även i de mest tättbefolkade delarna av Kanada finns minnet av jorden kvar och det är det första man delar med sig av.

Läsa mer

Hitta en stad på kartan

Är du intresserad av detta land?

Varför välja ESL?

 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.