Kommentarer – IH Belfast

Charlène Robineau
Charlène Robineau
IH, Belfast
Kurslängd: 20 veckor

Jag beslöt mig för programmet engelska + praktik som ESL erbjuder. Jag hade litet förutfattade meningar på grund av Nordirlands tunga historia, men de glömde jag snabbt! Belfast är en mycket livlig stad, perfekt för att lära känna folk (det är ingen skröna att irländarna är mycket gästvänliga!) och med mycket att göra, såväl kulturella utflykter till de otaliga muséerna (och pubarna!), som mer sportiga med vandringar över kullarna väster om Belfast. De mest spektakulära landskapen finns på nordkusten: att gå på basaltkolonnerna i Giant’s Causeway, att korsa hängbron i Carrick-a-rede, att besöka den lilla hamnen i Ballintoy, och mycket mer! Beträffande skolan, var jag mycket nöjd med mina fyra veckors kurs, med fantastiska lärare! Jag bodde i lägenheterna som ligger bredvid skolan, på bokstavligen två minuters promenadavstånd. De är mycket välutrustade och jag har härliga minen av de andra studenterna som jag träffade där. En annan fördel jag hade under mina mer än fem månader i Belfast, var att jag var den enda fransktalande där, perfekt för att prata engelska! Min arbetspraktik var också mycket bra. Jag blev placerad på ett mycket intressant företag som hade att göra med mitt yrke och med underbara arbetskamrater. Beviset: när jag slutade min praktik fick jag möjligheten att bli anställd för att fortsätta mitt arbete där! Tack än en gång!

Läs allt
Kelly Lamberti
Kelly Lamberti
IH, Belfast
Kurslängd: 2 veckor

Belfast är den perfekta destinationen för att lära sig engelska samtidigt som man har kul! Skolan ligger i hjärtat av universitets campus och 10 minuters promenad från stadens centrum. Lärarna är mycket trevliga och under lekionerna får de oss till att prata så mycket som möjligt på engelska. All skolpersonal bryr sig om studenterna. Dessutom så anordnas det olika aktiviteter varje dag vilket ger möjlighet till att träffa andra studenter och öva på språket. Fördelen med skolan är dess delade lägenheter som bokstavligen ligger 1 minuts promenad från skolan och det viktigaste för mig är att det finns väldigt få fransktalande! Jag föreslår att du går och tar en öl på någon av stadens många pubar. Det är det perfekta tillfället för att lyssna på irländsk musik som får dig på bra humör och att prata med lokalbefolkningen. De är öppna och välkomnande. Deras accent är inte den lättaste att förstå men efter en god Guinness så går det bättre! Jag rekommenderar också att utnyttja helgerna för att besöka Giant Causeway och North Coast! De är spektakulära, framförallt i bra väder! För mig så var två veckor en för kort tid eftersom att Belfast är en fantastisk stad! Jag rekommenderar den här destinationen till 100%!

Läs allt
Francisco Salamanca Ontiveros
Francisco Salamanca Ontiveros
IH, Belfast
Kurslängd: 8 veckor

Mitt namn är Francisco och jag studerade engelska i en månad i Belfast. Jag gillar staden eftersom att den kan vara väldigt lugn men också erbjuda många aktiviteter (kulturella besök, parker, idrottsevenemang som anordnas av skolan, etc.). Efter skolan och på väg till residenset så går jag igenom den Botaniska Trädgården, jag går in en sväng på Museum of Natural Sciences och äter sedan på en närMitt namn är Francisco och jag studerade engelska i en månad i Belfast. Jag gillar staden eftersom att den kan vara väldigt lugn men också erbjuda många aktiviteter (kulturella besök, parker, idrottsevenemang som anordnas av skolan, etc.). Efter skolan och på väg till residenset så går jag igenom den Botaniska Trädgården, jag går in en sväng på Museum of Natural Sciences och äter sedan på en närliggande billig restaurang. Kvällstid kan du gå och ta en öl på en trevlig irländsk pub medan du spelar en omgång biljard.

Jag trivs mycket bra på residenset då det är helt komplett, rummen är trevliga och jag har lärt känna människor från olika kulturer. Skolan är välorganiserad. Klassrummen får massor av naturligt ljus och klasserna är reducerade vilket leder till att undervisningen blir mer intim och personlig. De två lärare som jag har är, bortsett från att vara mycket bra lärare, bra människor som anstränger sig för att få dig att förstå lektionerna. I takt med att veckorna passerar så märker man stora språkliga framsteg. Jag är mycket nöjd med att vara i Belfast!liggande billig restaurang. Kvällstid kan du gå och ta en öl på en trevlig irländsk pub medan du spelar en omgång biljard. Jag trivs mycket bra på residenset då det är helt komplett, rummen är trevliga och jag har lärt känna människor från olika kulturer. Skolan är välorganiserad. Klassrummen får massor av naturligt ljus och klasserna är reducerade vilket leder till att undervisningen blir mer intim och personlig. De två lärare som jag har är, bortsett från att vara mycket bra lärare, bra människor som anstränger sig för att få dig att förstå lektionerna. I takt med att veckorna passerar så märker man stora språkliga framsteg. Jag är mycket nöjd med att vara i Belfast!

Läs allt
Lise Roy
Lise Roy
IH, Belfast
Kurslängd: 12 veckor

Jag befinner mig i slutet av mitt program i Belfast, dessa tre månader har gått mycket snabbt, för snabbt skulle jag säga. Belfast är en underbar stad och dess invånare är mycket trevliga och vänliga. Det finns många aktiviteter att ägna sig åt, som att besöka museerna, pubarna (varav vissa är fantastiska) för att lyssna på traditionell musik och dricka en Guiness. Staden har goda förbindelser med bussar och tåg vilket gör det möjligt att besöka underbara platser längs kusten. Min kurs på skolan var utmärkt, jag blev väl mottagen och lärarna är mycket vänliga. Dessutom erbjuder skolan många fritidsaktiviteter. Tidigare var jag en person som inte kunde någon engelska men nu kan jag förstå och svara.

Läs allt
Florine Allaz
Florine Allaz
IH, Belfast
Längd: 4 veckor

Jag valde Belfast eftersom denna lilla del av Storbritannien är avskilt från resten av Irland och intresserade mig mycket. Det vackra landskapet, nästan som hämtat från en saga, uppfyllde alla mina förväntningar. De vackra oändliga stigarna, för att inte tala om utelivet som är mycket annorlunda mot mitt hemland. Irländarna är mycket trevliga och utåtriktade, alltid glada att prata och ta en öl (generellt en Guinness) med en. Vad gäller utelivet och de olika aktiviteterna som föreslås finns det alltid nått roligt att välja på jättarnas strand, de olika slotten, stadshuset och de många stora städerna som inte ligger så långt borta till exempel Dublin, Londonderry och Galway.

Eftersom levnadskostnaden här är lägre än i mitt hemland (Schweiz), vilket gjorde att hyra en bil för att åka runt med andra studenter för att dela på en otrolig erfarenhet inte blev allt för kostsamt för mig. Skolan ligger i ett lugnt kvarter där många studenter bor då Queen University ligger inte allt för många kvarter bort. Lektionerna är mycket varierade och lärarna har många olika tekniker för att lära ut vilket gör att lärandet blir mycket roligare och intressantare. Lärarna är utmärkta och välutbildade. Det enda jag inte tyckte om var uppdelningen av studenterna på olika nivåer eftersom jag ansåg att jag inte hamnade i en korrekt grupp. Jag pratade med personalen på skolan och så ordnade det sig. Min engelskakurs hade inte varit lika bra om det inte hade varit för den utmärkta värdfamiljen jag bodde hos. Det var en otroligt trevlig familj som var mycket vänliga och fick mig att känna mig som en del av hushållet. Jag rekommenderar verkligen Belfast. Jag har redan bokat in datumen för att åka tillbaka dit på min semester.

Läs allt
Mathias Bornand
Mathias Bornand
IH, Belfast
Kurslängd: 21 veckor

Min 5-månadersvistelse i Belfast har varit toppen. Det är en mycket trevlig stad där det är kul att leva, människorna är väldigt vänliga. Landskapen i Nordirland är helt fantastiska. Jag hade turen att få besöka olika platser som Giant Causeway, hängbron Carrick-a-rede och även Cliffs of Moher. Dessutom hade jag nöjet att få uppleva St Patricks Day i Dublin, det är en händelse i mitt liv som jag aldrig kommer att glömma. Gällande skolan så var både administrativ personal, lärare och andra studenter välkomnande när jag anlände och jag har bara positiva minnen av denna fantastiska upplevelse. Dessutom lärde jag känna studenter från världens alla hörn och jag har hållt kontakten med dem. Lägenheten där jag bodde var jätte mysig och välutrustad. Den låg med två minuters promenad från skolan. Dessutom var det bara 10 minuters promenad till stadens centrum vilket var väldigt bra. Sammanfattningsvis så har min språkresa till Belfast varit utmärkt, jag har kunnat lära mig mycket, lärt känna societeten och naturligtvis förbättrat min engelska avsevärt!

Läs allt
Cyril Praz
Cyril Praz
 IH, Belfast
Kurslängd: 2 veckor

Jag valde att komma till Irland och speciellt till Belfast därför att jag älskar irländsk musik och alltid har drömt om att få se den irländska landsbygden med sina vackra, gröna kullar. Belfast är en medelstor stad. Du kan lätt ta dig omkring till fots och de flesta saker finns inom gångavstånd. Skolans lägenheter är jättebra och ligger väldigt nära skolan. Den här stadens historia är bekymmersam, men också väldigt intressant. En av de första saker du kommer att inse är att irländarna är väldigt vänliga, de vill alltid hjälpa till och naturligtvis gärna dricka en Guinness (eller två) med dig.

Skolan är också mycket välkomnande med sina underbara lärare, som skrattar med dig och gör det roligt att lära sig engelska. Lektionerna är alltid fyllda med intressanta aktiviteter, vilket gör att det inte känns som ett straff, utan ett nöje att lära sig engelska! Landsbygden är fantastisk och de små stugorna mycket söta. På Irland finns det också många gamla hus och slott som påminner dig om riddartiden. Om du tänker resa runt i landet skall du ta kustvägen, för lanskapet är helt enkelt underbart. Belfast är en vacker stad med floden Lagan som rinner igenom den och med sina viktorianska byggnader. Slutligen; jag tyckte verkligen om att lära mig engelska i Belfast och jag vill gärna komma tillbaka igen, kanske under mitt nästa lov!

Läs allt