Volontärarbetsprogram i Mexiko

Mexiko sicksackar mellan de karibiska stränderna och de uppfriskande högplatåerna, via Yucatánhalvöns djungler. Här hittar man spåren av den mystiska mayakulturen, men också en befolkning som fortfarande upprätthåller deras arv.
Det är nästan som en ö, mittemellan de två amerikanska kontinenterna. En ö som i norr avgränsas av Rio Bravo, en flod som nordstatsborna fortfarande kallar Rio Grande. En ö som genomströmmas av floder med maya- och azteknamn över hela sitt territorium. En ö som hemsöks av sina hav: Mexikanska golfen, Karibiska sjön och Stilla havet, vid vars kuster man hittar några av världens vackraste stränder. Acapulco i söder, förstås, men också tiotals andra som ligger som ett soligt band längs västra sidan av landet. Mexiko är ett land fullt av vatten.

Men också av sten. Här bär varje trappstegspyramid – som de i Uxmal eller Chichen Itza – på minnen av forna, glänsande civilisationer. Mexiko skyddar spåren av sin samlade historia. De flesta kvarlevorna av denna finns upptagna på Unescos världsarvslista. Men det finns också en senare historia, den spanska kolonisationens. Du måste promenera i Mexico City, denna koloss med 20 miljoner invånare, och se erövrarnas barockkyrkor. Eller vandra i de små byarna som fortfarande minns Zapatas och Pancho Villas strider från revolutionstiden i början av förra seklet.

Hur skulle man inte kunna älska detta land redan vid första ögonkastet? Detta folk som inte förnekar sitt ursprung, som firar de döda varje år med rangliga skelett och fanfarer på gatorna. Denna kultur med sina muralmålningar, där den mest seglivade legenden är den om kärleken mellan de två konstnärerna Diego Rivera och Frida Kahlo. Resenären som stannar till här måste hylla det varma klimatet, som är så gynnsamt för odlandet av agave, den frukt man använder vid framställningen av tequila. För i detta sandiga land med alla sina tusen vattensporter, sina klarblå vikar och arkeologiska utgrävningar finns det en sak som är ständigt konstant.

Det finns inget land i världen där man är bättre på att festa än i Mexiko. När natten kommer till detta land där man aldrig slutat dyrka solen måste man skratta och dansa för att glömma – ända till gryningen. Från Pico de Orizaba, 5700 meter över havet, till Laguna Salada, nedsänkt 10 meter under havsnivån, vibrerar Mexiko ända ut i fingerspetsarna.

Läsa mer

Hitta en stad på kartan

Är du intresserad av detta land?

Varför välja ESL?

 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.