Volontärarbetsprogram i Kanada

Du lär inte stöta på några läderklädda pälsjägare, dansande inuiter eller vilda renar i närheten av Montreal, Toronto eller Vancouver. Men du behöver bara färdas en bit längs de spikraka vägarna för att upptäcka det legendariska Kanada.

Det är ett hörn av världen skapat av och för äventyrare. Från dessa myter har Kanada behållit nybyggarnas gästfrihet och värmen hos ett folk som vet vad kyla kan innebära. Till utseendet skiljer sig de kanadensiska städerna inte mycket från sina systerstäder i USA. Här finns de stora landytorna med sina betongtorn och de mångkulturella förorterna med sina etniska grupperingar. Men Kanada har egenskaper som den stora grannen i söder inte delar. Vancouver har sin egen rytm och stil, där det är beläget mellan Stilla havet och de enorma skidanläggningarna i Whistler. Staden är superaktiv, men med ett spektakulärt lugn. I det tvåspråkiga Montreal bjuder temperamentet alltid på nya upptäckter. Staden är ett kulturellt inferno, med festivaler, teatrar och dans. Hur har lönnens land lyckats behålla sin trevliga livsstil, till och med i dessa tättbefolkade storstäder? Det har utan tvivel med mentaliteten att göra – man har helt enkelt vägrat att bli skrytsam. Ingen årstid bör undvikas – till och med vintern, då temperaturen sjunker till extrema nivåer, konkurrerar med höstens varma dagar. I Toronto kan man, när snön blir för avskräckande, tillbringa sin tid i gigantiska shoppingcentra under mark, nästan som underjordiska städer som är öppna dygnet om, eller på museerna, som får det gamla Europa att bli alldeles grönt av avund. För mer än hundra år sedan öppnade de första nationalparkerna i Kanada och idag finns det närmare fyrtio stycken. Det är ett tecken på att befolkningen är noga med att bevara sitt universella arv. Ett besök i Banff, Yoho eller Jasper, de tre främsta naturreservaten, är nödvändigt för att förstå detta lands enorma storlek. Även i de mest tättbefolkade delarna av Kanada finns minnet av jorden kvar och det är det första man delar med sig av.

Läsa mer

Hitta en stad på kartan

Är du intresserad av detta land?

5 SKÄL ATT VÄLJA ESL – SPRÅKUTBILDNING UTOMLANDS

 1. Star Agency Europe
 2. ESL VALD TILL BÄSTA SPRÅKRESEFÖRMEDLARE I EUROPA

  För femte gången har ESL – Språkutbildning Utomlands tagit hem titeln som bästa språkreseförmedlare i Europa vid ST Awards-galan 2016.

 3. LÄGSTAPRISGARANTI

  Vi återbetalar prisskillnaden, om du för samma kurs, på samma skola och på samma villkor skulle finna ett billigare pris hos någon annan språkreseförmedlare i Sverige.

 4. GRATIS OCH PERSONLIG SERVICE 

  Vi erbjuder dig en personlig och helt kostnadsfri uppföljning av varje steg av din språkresa. 

 5. KUNDTILLFREDSSTÄLLELSE  

  Under 2017 har 96 % av våra studenter rekommenderat ESL – Språkutbildning Utomlands till sina närmaste.

 6. KVALITETSCERTIFIERING 

  ESL – Språkutbildning Utomlands är erkänd av kvalitetskontrollorgan inom utbildning och turism.