Språkresor i Nya Zeeland

Nya Zeeland befolkades för mindre än ett årtusende sedan av ett lyckosamt folk, maorierna, och öarna verkar inte ha anpassat sig till den mänskliga närvaron riktigt än. Överallt – på de snöklädda bergstopparna (ett snowboardparadis i juli), på de vulkaniska slätterna och i skogarna med förhistoriska träd – påminner landet oss om en tid då geografin inte lät sig tämjas, men som själv tämjde den som vågade kasta sig in i den.

Nya Zeeland dök upp sent på kartorna, med ett avsides läge i relation till det brittiska imperiet. Landet var förutbestämt att ta emot alla som inte stod ut med världen. Kolonisatörerna föreställde sig alltså en paradisisk tillvaro, och då inte bara en tillvaro ägnad åt vattensport, rugby och barbecue. Nyzeeländarna har lyckats skapa en progressiv livsstil i en utomordentligt välvillig natur. Man har stiftat mycket moderna lagar, till exempel kvinnlig rösträtt redan 1893. Dessa egenskaper gör att landet inte är främmande för kontakter. Tvärtom välkomnar man besökarna med stolthet, som en länk till resten av världen. I Aucklands tempererade klimat och segelvänliga hav känner du dig aldrig isolerad. I denna hamnstad etableras kontakter i samma ögonblick som man kliver av båten. Det är en ung stad, där allt invånarna begär är att få upptäcka världen genom resenärernas berättelser. Staden är en knutpunkt för hela Polynesien. Det råder inga tvivel om att Nya Zeeland, förutom sin rika flora och fauna, har en mänsklig charm som lockar till sig besökare.

Läsa mer

Hitta en stad på kartan

Är du intresserad av detta land?

Varför välja ESL?

 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.