Språkresor i Nya Zeeland

Nya Zeeland befolkades för mindre än ett årtusende sedan av ett lyckosamt folk, maorierna, och öarna verkar inte ha anpassat sig till den mänskliga närvaron riktigt än. Överallt – på de snöklädda bergstopparna (ett snowboardparadis i juli), på de vulkaniska slätterna och i skogarna med förhistoriska träd – påminner landet oss om en tid då geografin inte lät sig tämjas, men som själv tämjde den som vågade kasta sig in i den.

Nya Zeeland dök upp sent på kartorna, med ett avsides läge i relation till det brittiska imperiet. Landet var förutbestämt att ta emot alla som inte stod ut med världen. Kolonisatörerna föreställde sig alltså en paradisisk tillvaro, och då inte bara en tillvaro ägnad åt vattensport, rugby och barbecue. Nyzeeländarna har lyckats skapa en progressiv livsstil i en utomordentligt välvillig natur. Man har stiftat mycket moderna lagar, till exempel kvinnlig rösträtt redan 1893. Dessa egenskaper gör att landet inte är främmande för kontakter. Tvärtom välkomnar man besökarna med stolthet, som en länk till resten av världen. I Aucklands tempererade klimat och segelvänliga hav känner du dig aldrig isolerad. I denna hamnstad etableras kontakter i samma ögonblick som man kliver av båten. Det är en ung stad, där allt invånarna begär är att få upptäcka världen genom resenärernas berättelser. Staden är en knutpunkt för hela Polynesien. Det råder inga tvivel om att Nya Zeeland, förutom sin rika flora och fauna, har en mänsklig charm som lockar till sig besökare.

Läsa mer

Hitta en stad på kartan

Är du intresserad av detta land?

5 SKÄL ATT VÄLJA ESL – SPRÅKUTBILDNING UTOMLANDS

 1. Star Agency Europe
 2. ESL VALD TILL BÄSTA SPRÅKRESEFÖRMEDLARE I EUROPA

  För femte gången har ESL – Språkutbildning Utomlands tagit hem titeln som bästa språkreseförmedlare i Europa vid ST Awards-galan 2016.

 3. LÄGSTAPRISGARANTI

  Vi återbetalar prisskillnaden, om du för samma kurs, på samma skola och på samma villkor skulle finna ett billigare pris hos någon annan språkreseförmedlare i Sverige.

 4. GRATIS OCH PERSONLIG SERVICE 

  Vi erbjuder dig en personlig och helt kostnadsfri uppföljning av varje steg av din språkresa. 

 5. KUNDTILLFREDSSTÄLLELSE  

  Under 2017 har 96 % av våra studenter rekommenderat ESL – Språkutbildning Utomlands till sina närmaste.

 6. KVALITETSCERTIFIERING 

  ESL – Språkutbildning Utomlands är erkänd av kvalitetskontrollorgan inom utbildning och turism.