Belgien

I Belgien har det alltid funnits flera språk. Landet, en konstitutionell monarki sedan 1830, arbetar för att harmoni ska råda mellan invånare som talar franska, nederländska eller tyska. 67 km kuststräcka längs Nordsjön, en central platå och kullar och skogar i Ardennerna ger en mycket varierad geografisk bild av detta land som spelar en central roll för politiken i Europa. De flesta av de europiska institutionerna finns i Bryssel och även NATO har sitt huvudkontor där. Landet gränsar till Tyskland, Frankrike, Luxemburg och Nederländerna och där finns lite mer än tio miljoner invånare. Belgiens historia hör ihop med kommersiella och kulturella utbyten med grannländerna. De österrikiska, spanska, franska och nederländska perioderna har lämnat sina spår såväl i arkitekturen som i invånarnas livsstil. 

Under historiens gång har Belgien producerat ett stort antal mästare inom måleri som fortfarande idag åtnjuter beundran och respekt. Sedan några år är landet hemvist för excentrisk humor och man skrattar gärna åt sig själv. Belgarna är kreativa innovatörer och gillar att utforska, vilket även gör dem till entreprenörer. Här brygger man fler än 1000 olika ölsorter, producerar choklad som får den schweiziska att blekna och man gör även världens bästa pommes frites. Så varierande och mångfasetterat - i Belgien kan du lära dig nederländska på ett stimulerande sätt!
Hitta en stad på kartan
Är du intresserad av detta land?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.