Belgien

Det är inte förvånande att detta land, som ligger i hjärtat av Europa och som gränsar till Frankrike, Holland, Tyskland och Luxemburg, hyser flertalet av Europas institutioner i Bryssel. Belgien, som blev en konstitutionell monarki 1830, har under historiens gång stått under de mest olika inflytanden: österrikiska, spanska och framför allt franska och holländska. Det är heller inte underligt att det finns tre officiella språk: holländska, franska och tyska. Och att det ibland blir osämja mellan de franskspråkiga vallonerna och de holländsktalande flamländarna!

Men det är fint att bo i detta land med sin vackra och varierande geografi, med sin 67 km långa kust mot Nordsjön, sin stora centralplatå, de vackra Sambre- och Meusedalarna och Ardennernas grönskande kullar.

I Belgien brygger man fler än tusen olika ölsorter, man tillverkar choklad som inte ligger efter den bästa schweiziska chokladen och man njuter sin lokala specialitet: musslor och pommes frites. Belgien är välkomnande och man har ett fruktsamt kulturellt och ekonomiskt utbyte med sina grannar. Det är också ett land med kända konstnärer från olika epoker: Renässansens flamländska målningar har lika många beundrare som de surrealistiska, vilka man kallar ”den belgiska själen” . Låt oss heller inte glömma tecknaren Hergé, vars ”Tintins äventyr” förgyllde vår barndom. Gör som Tintin, res iväg och utforska det engelska språket och dess mysterier… i Belgien!
Hitta en stad på kartan
Är du intresserad av detta land?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.