Företagspraktik i Mexiko

Mexiko löper i sicksack mellan de karibiska stränderna och de svala högplatåerna, via Yucatánhalvöns djungler Här hittar du spåren efter den mystiska mayakulturen, men också en befolkning som fortfarande upprätthåller deras arv.

Det är nästan som en ö mitt emellan de två amerikanska kontinenterna. En ö som i norr avgränsas av Rio Bravo, en flod som nordstatsborna fortfarande kallar Rio Grande. Det är en ö som över hela sitt territorium genomströmmas av floder med maya- och azteknamn. Det är en ö som även omsluts av sina hav: Mexikanska golfen, Karibiska havet, Stilla havet, och vid vars kuster man hittar några av världens vackraste stränder. Acapulco i söder, förstås, men också tiotals andra som ligger som ett soligt band längs landets västra sida. Mexiko är ett land av vatten.

Men också av sten. Här bär varje trappförsedd pyramid – som de i Uxmal eller Chichen Itza – på minnen av forna, glänsande civilisationer. Mexiko skyddar spåren av sin samlade historia. De flesta kvarlevorna av denna finns upptagna på Unescos världsarvslista. Men det finns också en senare historia, den spanska kolonisationens. Du måste promenera i Mexico City, denna koloss med 20 miljoner invånare, och se erövrarnas barockkyrkor. Eller vandra i de små byarna som fortfarande minns Zapatas och Pancho Villas strider från revolutionstiden i början av förra seklet.

Hur skulle man inte kunna älska detta land vid första ögonkastet? Detta folk som inte förnekar sitt ursprung, som firar de döda varje år med skramlande skelett och fanfarer på gatorna. Denna kultur med sina muralmålningar, där den mest seglivade legenden är den om kärleken mellan de två konstnärerna Diego Rivera och Frida Kahlo. Resenären som stannar till här kan njuta av det varma klimatet, som är så gynnsamt för odlingen av agave – detta är den växt man använder vid framställningen av tequila, för i detta land med sina sandstränder, alla sina tusen vattensporter, sina klarblå vikar och arkeologiska utgrävningsplatser, finns det något som alltid är konstant.

Det finns inget land i världen där man är bättre på att festa än i Mexiko. När natten kommer till detta land där man aldrig slutat dyrka solen måste man skratta och dansa för att glömma – ända till gryningen. Från Pico de Orizaba, 5700 meter över havet, till Laguna Salada, beläget 10 meter under havsnivån, vibrerar Mexiko från den ena änden till den andra.
Är du intresserad av detta land?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.