Volontärarbetsprogram i Panama

Kan det verkligen vara en tillfällighet att en av de få vackra berättelser om ”la Conquista” kommer från Panama? Berättelsen är den om Balboa. Stilla havets hemlighet avslöjades för den spanske upptäcktesresanden Vasco Núñez de Balboa av Anayansi, en indianprinsessa som blev vanvettigt förälskad i honom.

Den 27 september 1513 upptäckte den erövrade erövraren det mytomspunna ”Söderhavet” från en hög kulle nära San Miguel-bukten... och en hel kontinents historia tog sin början. Denna kontinents strategiska centrum var Panama. Denna unika, geografiska omständighet ledde till byggandet av Panamakanalen. Kejsar Karl V:s idé och Ferdinand de Lesseps misslyckade dröm blev till sist en triumf för den amerikanska pragmatismen.

Detta övermänskliga projekt är en urgröpt fåra som symboliserar Panamas själva väsen. Panama är ett land av unioner och passager, vars uppgift är sammanförandet – att sammanföra Karibiens transparens och det enorma, djupblå Stilla havet, men också de amerikanska kontinenterna med hjälp av panamerikanska landsvägens två majestätiska broar. Panama är en viktig geografisk knutpunkt och tycks aldrig tröttna på att förena.

De slocknade vulkanerna, de bördiga dalarna, de frodiga skogarna, de höga platåerna och stränderna är som gjorda för drömmar. Landet utgörs av ett näs – naturligt skyddat mot havsstormarna och hem åt sköra ekosystem. Här finns oräkneliga nyanser av grönt, från det smaragdgröna kapokträdet till guldögonsländornas blekgröna och genomskinliga vingar. Det finns 15000 fjärilsarter, bland annat den berömda Morpho peleides med sina fantastiskt blå vingar. Här finns kapucinapor, vitsvansade hjortar, sengångare, orkidéer i tusental, och de vackraste fåglarna på hela planeten, däribland den legendariska quetzalen... Det är en naturskatt som är unik för vår jord, bevarad på en slingrande landremsa. Den mänskliga skatten är minst lika unik. Asiatiska affärsmän från fjärran östern; kuna-, wounan-, emberas-, och bokotaindianer som vaktar sina urgamla hemligheter; europeiska investerare eller de som bara tjusats; fiskare och lantbrukare som modigt arbetar för att bärga sina skördar; en liten afrikansk ådra; samt känslan i ”El Sonero Mayor” andas liv i denna multietniska kultur.

Panama är ett välkomnande land, med stor variation och blandning, från Bocas del Toro till Darién via Casco Viejo och Portobelo. Det lilla landet har ett stort hjärta och liknar inget annat. Det finns ingen bättre plats för en språkresa än detta land fullt av glada skratt, afrokaribisk musik och extravaganta fester... Låt dig övertygas!

Läsa mer

Hitta en stad på kartan

Är du intresserad av detta land?

5 SKÄL ATT VÄLJA ESL – SPRÅKUTBILDNING UTOMLANDS

 1. Star Agency Europe
 2. ESL VALD TILL BÄSTA SPRÅKRESEFÖRMEDLARE I EUROPA

  För femte gången har ESL – Språkutbildning Utomlands tagit hem titeln som bästa språkreseförmedlare i Europa vid ST Awards-galan 2016.

 3. LÄGSTAPRISGARANTI

  Vi återbetalar prisskillnaden, om du för samma kurs, på samma skola och på samma villkor skulle finna ett billigare pris hos någon annan språkreseförmedlare i Sverige.

 4. GRATIS OCH PERSONLIG SERVICE 

  Vi erbjuder dig en personlig och helt kostnadsfri uppföljning av varje steg av din språkresa. 

 5. KUNDTILLFREDSSTÄLLELSE  

  Under 2017 har 96 % av våra studenter rekommenderat ESL – Språkutbildning Utomlands till sina närmaste.

 6. KVALITETSCERTIFIERING 

  ESL – Språkutbildning Utomlands är erkänd av kvalitetskontrollorgan inom utbildning och turism.