Volontärarbetsprogram i Panama

Kan det verkligen vara en tillfällighet att en av de få vackra berättelser om ”la Conquista” kommer från Panama? Berättelsen är den om Balboa. Stilla havets hemlighet avslöjades för den spanske upptäcktesresanden Vasco Núñez de Balboa av Anayansi, en indianprinsessa som blev vanvettigt förälskad i honom.

Den 27 september 1513 upptäckte den erövrade erövraren det mytomspunna ”Söderhavet” från en hög kulle nära San Miguel-bukten... och en hel kontinents historia tog sin början. Denna kontinents strategiska centrum var Panama. Denna unika, geografiska omständighet ledde till byggandet av Panamakanalen. Kejsar Karl V:s idé och Ferdinand de Lesseps misslyckade dröm blev till sist en triumf för den amerikanska pragmatismen.

Detta övermänskliga projekt är en urgröpt fåra som symboliserar Panamas själva väsen. Panama är ett land av unioner och passager, vars uppgift är sammanförandet – att sammanföra Karibiens transparens och det enorma, djupblå Stilla havet, men också de amerikanska kontinenterna med hjälp av panamerikanska landsvägens två majestätiska broar. Panama är en viktig geografisk knutpunkt och tycks aldrig tröttna på att förena.

De slocknade vulkanerna, de bördiga dalarna, de frodiga skogarna, de höga platåerna och stränderna är som gjorda för drömmar. Landet utgörs av ett näs – naturligt skyddat mot havsstormarna och hem åt sköra ekosystem. Här finns oräkneliga nyanser av grönt, från det smaragdgröna kapokträdet till guldögonsländornas blekgröna och genomskinliga vingar. Det finns 15000 fjärilsarter, bland annat den berömda Morpho peleides med sina fantastiskt blå vingar. Här finns kapucinapor, vitsvansade hjortar, sengångare, orkidéer i tusental, och de vackraste fåglarna på hela planeten, däribland den legendariska quetzalen... Det är en naturskatt som är unik för vår jord, bevarad på en slingrande landremsa. Den mänskliga skatten är minst lika unik. Asiatiska affärsmän från fjärran östern; kuna-, wounan-, emberas-, och bokotaindianer som vaktar sina urgamla hemligheter; europeiska investerare eller de som bara tjusats; fiskare och lantbrukare som modigt arbetar för att bärga sina skördar; en liten afrikansk ådra; samt känslan i ”El Sonero Mayor” andas liv i denna multietniska kultur.

Panama är ett välkomnande land, med stor variation och blandning, från Bocas del Toro till Darién via Casco Viejo och Portobelo. Det lilla landet har ett stort hjärta och liknar inget annat. Det finns ingen bättre plats för en språkresa än detta land fullt av glada skratt, afrokaribisk musik och extravaganta fester... Låt dig övertygas!

Läsa mer

Hitta en stad på kartan

Är du intresserad av detta land?

Varför välja ESL?

 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.