Volontärarbetsprogram i Indien

Den som en gång har rest till den indiska subkontinenten kommer aldrig tillbaka helt och hållet. Hela bibliotek har fyllts i försöken att fånga Indien. Böckerna kommer alla fram till att detta land inte kan beskrivas i ord, utan måste upplevas. Världens största demokrati – det är ofta där man börjar när man ska beskriva detta gigantiska mirakel till land, där norr och söder verkar vara varandras motpoler, både geografiskt och kulturellt. Man glömmer ofta att Indien utan tvekan är världens viktigaste engelskspråkiga land.

Det federala språket är den förenande kraften i ett land där tiotals språk, dialekter, religioner och accenter vävs samman. Den indiska identiteten grundas kring engelskan. Det är inte ovanligt att man på New Delhis trottoarer kan stöta på gamla hinduiska aristokrater som samtalar med unga affärsmän på oxfordengelska. Välj Indien för att studera detta språk som är ett arv från kolonialtiden, men som inte nödvändigtvis är ett betydelselöst val. Indien är en chansning – chansen att blanda studierna av den omtumlande litteraturen, från patriarken Tagore till geniet Salman Rushdie, och upptäckten av en storstadskultur som är på väg att erövra världen. Besök biograferna i kvarter där oräkneliga filmer ger en ursäkt för vilda debatter i de mörka salongerna. Sitt sedan hemma och lyssna på den klassiska indiska sitarmusiken, som dagens urbana kultur njuter av på kvällarna. Du kommer att upptäcka att det moderna Indien är fullt av spår från gamla tider, där den obestridliga andligheten är en livsstil som inte går att jämföra med något annat. Med sitt stora nätverk av tåg med sovvagnar eller flyg av hög kvalitet erbjuder landet också en möjlighet att fly bort ett tag. Från huvudstaden kan man efter några timmar hamna på en bergstopp i Himalaya, korsa öknen i Rajastan eller ligga och guppa utanför Keralas stränder. Indien har inte varit självständigt enbart sedan 1947. Indien föddes fritt.

Läsa mer

Hitta en stad på kartan

Är du intresserad av detta land?

5 SKÄL ATT VÄLJA ESL – SPRÅKUTBILDNING UTOMLANDS

 1. Star Agency Europe
 2. ESL VALD TILL BÄSTA SPRÅKRESEFÖRMEDLARE I EUROPA

  För femte gången har ESL – Språkutbildning Utomlands tagit hem titeln som bästa språkreseförmedlare i Europa vid ST Awards-galan 2016.

 3. LÄGSTAPRISGARANTI

  Vi återbetalar prisskillnaden, om du för samma kurs, på samma skola och på samma villkor skulle finna ett billigare pris hos någon annan språkreseförmedlare i Sverige.

 4. GRATIS OCH PERSONLIG SERVICE 

  Vi erbjuder dig en personlig och helt kostnadsfri uppföljning av varje steg av din språkresa. 

 5. KUNDTILLFREDSSTÄLLELSE  

  Under 2017 har 96 % av våra studenter rekommenderat ESL – Språkutbildning Utomlands till sina närmaste.

 6. KVALITETSCERTIFIERING 

  ESL – Språkutbildning Utomlands är erkänd av kvalitetskontrollorgan inom utbildning och turism.