Företagspraktik i Indien

Den som en gång rest till den indiska subkontinenten kommer aldrig tillbaka helt och hållet. Hela bibliotek har fyllts med böcker i försöken att fånga Indien. De kommer alla fram till att detta land inte kan beskrivas i ord, utan måste upplevas. Världens största demokrati – det är ofta där man börjar när man ska beskriva detta gigantiska mirakel till land, där norr och söder verkar vara varandras motpoler, både geografiskt och kulturellt. Man glömmer ofta att Indien utan tvekan är världens viktigaste engelskspråkiga land.

Det federala språket är den förenande kraften i ett land där tiotals språk, dialekter, religioner och accenter vävs samman. Den indiska identiteten grundas kring engelskan, så det är inte ovanligt att man på New Delhis trottoarer kan stöta på gamla hinduiska aristokrater som samtalar med unga affärsmän på oxfordengelska. Välj Indien för att studera detta språk som är ett arv från kolonialtiden och som på intet sätt är ett oväsentligt val. Det är en chans. Chansen att blanda studierna av den omtumlande litteraturen, från patriarken Tagore till geniet Salman Rushdie, och upptäckten av en storstadskultur som är på väg att erövra världen. Besök kvartersbiograferna där oräkneliga filmer ger en ursäkt för vilda debatter i de mörka salongerna. Sitt sedan hemma och lyssna på den klassiska indiska sitarmusiken, som dagens urbana kultur njuter av på kvällen. Du kommer att upptäcka att det moderna Indien är fullt av spår från gamla tider, där den obestridliga andligheten är en livsstil som inte går att jämföra med något annat. Med sitt stora nätverk av tåg med sovvagnar eller flyg av hög kvalitet erbjuder landet också en möjlighet att fly bort ett tag. Från huvudstaden kan man efter några timmar hamna på en bergstopp i Himalaya, korsa öknen i Rajastan eller ligga och guppa utanför Keralas stränder. Indien har inte varit självständigt enbart sedan 1947. Indien föddes fritt.
Är du intresserad av detta land?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.