Språkkurser med total fördjupning: Volontärarbetsprogram

Program med språkkurs och volontärarbete
Om du vill ha en händelserik semester eller engagera dig i ett projekt som är till nytta för lokalbefolkningen, då kan deltagandet i ett volontärprojekt utomlands fylla den lucka som ofta uppstår mellan ett lands befolkning och de besökande turisterna. Det är en nyttig erfarenhet som kombinerar språkinlärning i det aktuella landet med ett verkligt värdefullt arbete.
Vare sig du reser till Latinamerika, Sydafrika, Indien, Ryssland eller någon annanstans, är principen densamma: Du engagerar dig i ett projekt på platsen och blir en del av lokalbefolkningen. Det är ett annorlunda sätt att lära sig ett språk, berikande på både det sociala och det språkliga planet.

Läsa mer
Första steget: Språkkursen
När du kommer fram till ditt resmål går du först en intensivkurs i språket. Denna går ut på att du ska skaffa dig eller fördjupa dina språkkunskaper för att kunna leva och utvecklas i din nya miljö. Denna första del av programmet låter dig bekanta dig med den ovana situationen och ger dig verktyg för att kunna kommunicera utan några svårigheter. På så sätt kan du etablera hållbara kontakter med befolkningen i det land där du valt att genomföra programmet.
 
Andra steget: Volontärarbetet
Volontärarbetet innebär att du kommunicerar, lär dig och delar med dig under de dagliga aktiviteterna. Du får oförglömliga upplevelser och berikas på både det mänskliga, yrkesmässiga och kulturella planet. Platsen och deltagarnas mångfald skapar utbytesmöjligheter, inte bara med lokalbefolkningen, utan också med andra volontärer ur alla slags bakgrunder.
 
Aktivitetsområde
Volontärarbetsprogrammen ger tillgång till aktiviteter inom den sociala sektorn, utbildning, hälsa, ekoturism och hållbar utveckling. Belöningen för ditt engagemang blir en fördjupad förståelse för den lokala kulturen. Det är därför av största vikt att du har goda språkkunskaper. Genom att öva på och använda dina språkkunskaper ”på plats” blir ditt bidrag till volontärprojektet ett positivt och minnesvärt sätt att upptäcka landet och dess invånare. Det blir en unik erfarenhet.
 
En unik erfarenhet
Om du vill ha en riktig kontakt med lokalbefolkningen för att lära dig deras språk är volontärarbetsprogrammet i kombination med en språkkurs den idealiska lösningen. Det är en metod som grundas på övning och som kräver engagemang, men belönar deltagarna med en högkvalitativ kontakt med människorna och kunskap om landet.
Hitta ett land på kartan
Är du intresserad av detta språk?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.