Alpadia Lyon

Lär dig franska i centrum av Lyon omgiven av kultur och ett livligt lokalt liv. Beläget i ett av de trevligaste områdena i Lyon, upptar språkskolan en vacker 1800-talsbyggnad vid Rhône-floden. Med 5 rymliga och ljusa klassrum, en cafeteria, studentounge och gratis Wi-Fi, är förhållandena idealiska för studier. Bara ett stenkast från Place Bellecour, kan du efter dina lektioner njuta av den livliga energin på områdets kaféer och bouchons, favoritmötesplatser för Lyons många studenter.

Pluspunkter

Watch Language school Alpadia, Lyon on YouTube.
 
Alpadia Lyon
Watch Language school Alpadia, Lyon on YouTube.
1 / 10

Pluspunkter

  • En underbar student- och universitetsstad
  • En magnifik del av Frankrike
  • Skolan har ett perfekt läge i Lyons centrum
  • Professionell och vänlig atmosfär

Skolfakta

Nivåer:
Examina:
Skolstorlek:
Boende:
Handikappsanpassning
WiFi är gratis

Student fakta

Minimumålder:
år
Medelålder:
år
Gruppstorlek:

Ackrediteringar

EAQUALS
esl eaquals accreditation
SOUFFLE
ESL Lyon accreditation Souffle
CSN
CSN logo accreditation

Studenternas nationaliteter

      Schweiz
      Italien
      Tyskland
      Storbritannien
      USA
      Spanien
      Frankrike
      Brasilien
      Mexico
      Övriga

Boende

ESL´s skolor garanterar samma utmärkta standard för ditt boende som för din kurs. Vi hjälper gärna till med att hitta det bästa boendet för Dig.

Loading...

Värdfamilj

ESL-host-family-accommodation-3

Att bo hos ortsbefolkningen är utan tvekan det bästa alternativet när du vill låta dig översköljas totalt av landets kultur. Det innebär att du lär känna lyonbornas levnadsvanor och att du lär dig franska i en välkomnande och avspänd miljö. Värdfamiljerna är omsorgsfullt utvalda av språkskolan Alpadia. Du bor i tvåbädds- eller enkelrum på cirka 20- 35 minuters avstånd från kurscentret. Under högsäsong kan restiden bli längre. Detta boendealternativ inkluderar frukost eller halvpension.

Delad lägenhet Tempo (från 18 år)

ESL Languages shared apartment Alpadia Lyon

Bo i en stor och inbjudande lägenhet, bara 25 minuter till fots från Lyon Perrache tågstation och 20 minuter med kollektivtrafik för att nå skolan i centrum av Gamla Lyon. Det finns betaltvättstuga och sängkläder tillhandahålls, men du tar med dig dina egna handdukar. Det finns fyra moderna och bekväma enkel- eller dubbelrum som vetter ut mot ett stort vardagsrum med ett öppet kök, delat badrum och en terrass. Rummen har vardera ett skrivbord och garderob, dessutom finns Wi-Fi och TV i lägenheten. Gemensamma ytor städas på onsdag och rummen på helgen.

Delad lägenhet Villeurbanne

ESL-shared-appartment-accommodation-2

Bo i en lägenhet, bara 12 minuter med buss från Lyon Part Dieu tågstation och 20 minuter med kollektivtrafik för att komma till skolan. Denna stora och inbjudande lägenhet ligger i ett charmigt bostadsområde. Fyra moderna och bekväma enkel- eller dubbelrum vetter ut mot ett stort vardagsrum med ett öppet kök och delat, eller eget, badrum. Rummen har var och en garderob såväl som Wi-Fi och en TV. Gemensamma ytor städas på onsdagar och rummen på helgerna. Alternativet privat rum med eget badrum och tvättmaskin finns också.

Residens Tempo (från 18 år)

Kaplan Cambridge Nido residence hero

I ett lugnt område i centrum av Lyon, nära en spårvagnshållplats och en stormarknad och inte långt från tågstationen, erbjuder detta alternativ studiosovrum för en person med privata badrum. Du kommer att ha tillgång till en egen kokvrå om du vill laga mat, men du kan också prova alla typer av franska specialiteter i restaurangerna runt hörnet. Wi-Fi är gratis och sängkläder tillhandahålls (men inte handdukar). Det tar dig cirka 25 minuter till fots eller 20 minuter med kollektivtrafik för att nå skolan och centrum av Lyons gamla stadskärna.

Residens La Guillotière (från 18 till 30 år)

ESL residential accommodation 1

Med massor av bekvämligheter, förstklassiga anläggningar och en idyllisk plats bara 25 minuter från skolan med kollektivtrafik, är detta residens utformat med gästen i åtanke. Du kommer att placeras i en modern, rymlig egen studiolägenhet inredd med privat badrum, skrivbord, garderob, stol, lampa och ett pentry. Sängkläder tillhandahålls som du kan tvätta mot en avgift på plats. Under hela din vistelse kommer du inte att ha ett tråkigt ögonblick, eftersom du kan umgås i de gemensamma utrymmena, träna gratis i gymmet på plats och delta i de återkommande evenemangen och tävlingarna som organiseras av skolan.

Residens Truffaut (från 18 år)

ESL Languages residence Truffaut Alpadia Lyon

Med en avslappnad oberoende atmosfär, förstklassiga anläggningar och ett idylliskt läge bara 25 minuter från skolan med kollektivtrafik, är detta residens utformat med sina gäster i åtanke. Du erbjuds en moderna, rymlig egen studiolägenhet inredd med privat badrum, skrivbord, garderob, stol, lampa och ett pentry. Du får sängkläder som de kan tvättas mot en avgift i tvättstuga på plats.

Studiolägenheter Crous Garibaldi (från 18 år)

ESL Languages Crous Garibaldi apartments Alpadia Lyon

I en stad med hög puls som Lyon, är det viktigt att kunna ha avskildhet och avkoppling efter en lång dag av lärande och sightseeing. Detta boende ger dig allt detta bara 25 minuter från din skola med kollektivtrafik. Du erbjuds en vacker studiolägenhet med gratis Wi-Fi och utrustad med ett skrivbord, garderob, stol, lampa, badrum och pentry. Sängkläder kommer att tillhandahållas, men du bör ta med egna handdukar. Du kan tvätta mot en avgift i faciliteterna på plats. Du ansvarar för städningen och lagar din egen mat. På soliga dagar kan du njuta av boendets trädgård eller tillbringa en kväll på en terrass i de närliggande barerna och restaurangerna.

Hotell/Residens (2 och 3 stjärnor, från 18 år)

ESL Languages hotel Alpadia Lyon

Boende på något av de hotell/residens som skolan föreslår erbjuder fördelen av totalt oberoende. Du bor i eget rum med privat badrum, gratis Wi-Fi och TV. Du har också tillgång till en betaltvättstuga. Lakan och handdukar tillhandahålls. Det tar dig 10 - 25 minuter till fots att komma till språkskolan. Bo ”à la lyonnaise” i en stad där butiker, restauranger och kulturella sevärdheter finns i överflöd!

Varför välja boende genom oss

ESL icon house
Garanterat boende

Att hitta rätt boende kan vara stressande. Därför garanterar vi att vi hittar det perfekta boendealternativet för dig innan du ens landat på ditt resmål.

ESL-solid-bus
Bekväm transport

Våra boenden är handplockade för att säkra att din resa till språkskolan ska vara så säker, pålitlig och smidig som möjligt.

ESL icon people in sheild
Tryggare och bekvämare

Alla våra boendealternativ är noggrant kontrollerade för att säkra att du ska veta exakt vad du får när du gör ditt val vid bokningen av ditt program.