Alpadia Lyon

Språkskolan i Lyon ligger i en vacker byggnad i kvarteret Presqu’île. Du läser franska mitt i stadens nöjes- och kulturliv, alldeles intill Place Bellecour som är studenternas mest omtyckta mötesplats. Kurscentret ligger i en byggnad från 1800-talet. Här finns sju bekväma, ljusa klassrum och ett mediatek. Efter fransklektionerna kan man koppla av och diskutera tillsammans med sina nya vänner i cafeterian, eller surfa gratis på internet tack vare skolans Wi-Fi.

Pluspunkter

Watch Language School Alpadia, Lyon on YouTube.
 
Alpadia Lyon
Watch Language School Alpadia, Lyon on YouTube.
1 / 10
prev
next

Pluspunkter

  • En underbar student- och universitetsstad
  • En magnifik del av Frankrike
  • Skolan har ett perfekt läge i Lyons centrum
  • Professionell och vänlig atmosfär

Skolfakta

#
Skolstorlek:
#
Examina:
#
Minimumålder:
#
Boende:

Ackrediteringar

EAQUALS
esl eaquals accreditation
SOUFFLE
ESL Lyon accreditation Souffle
CSN
ESL accreditation CSN

Studenternas nationaliteter

      Schweiz
      Italien
      Tyskland
      Storbritannien
      USA
      Spanien
      Frankrike
      Brasilien
      Mexico
      Övriga

Boende

ESL´s skolor garanterar samma utmärkta standard för ditt boende som för din kurs. Vi hjälper gärna till med att hitta det bästa boendet för Dig.

Värdfamilj

ESL-host-family-accommodation-3

Att bo hos ortsbefolkningen är utan tvekan det bästa alternativet när du vill låta dig översköljas totalt av landets kultur. Det innebär att du lär känna lyonbornas levnadsvanor och att du lär dig franska i en välkomnande och avspänd miljö. Värdfamiljerna är omsorgsfullt utvalda av språkskolan Alpadia. Du bor i dubbel- eller enkelrum på cirka 10- 50 minuters avstånd från kurscentret. Detta boendealternativ inkluderar frukost eller halvpension.

Delad lägenhet (från 18 år)

ESL Languages shared apartment Alpadia Lyon

Bo i en studioliknande lägenhet, bara 25 minuter till fots från Lyon Perrache tågstation. Dessa stora och inbjudande lägenheter ligger i ett charmigt, bostadsområde. Fyra moderna och bekväma enkel- eller tvåbäddsrum öppnar ut mot ett stort vardagsrum med öppet kök och delat badrum. Rummen har alla skrivbord och garderob, dessutom är studion utrustad med Wi-Fi och TV. Det tar dig cirka 25 minuter till fots eller 20 minuter med kollektivtrafik att nå skolan och centrum av Gamla Lyon.

Residens (från 18 år)

ESL residential accommodation 2

I ett lugnt område i centrala Lyon, nära en spårvagnshållplats och en stormarknad och inte långt från tågstationen, erbjuder detta residens enkelrum med eget badrum. Du har tillgång till den privata kokvrån om du vill laga mat, men du kan också prova alla typer av franska specialiteter på restaurangerna i närheten. Gemensamma ytor städas två gånger i månaden, Wi-Fi är gratis och sängkläder tillhandahålls (men inte handdukar). Du når språkskolan inom 25 minuter med kollektivtrafik.

Hotell/Residens (2 och 3 stjärnor, från 18 år)

ESL Languages hotel Alpadia Lyon

Boende på något av de hotell/residens som skolan föreslår erbjuder fördelen av totalt oberoende. Du bor i eget rum med privat badrum, gratis Wi-Fi och TV. Du har också tillgång till en betaltvättstuga. Lakan och handdukar tillhandahålls. Det tar dig 10 - 25 minuter till fots att komma till språkskolan. Bo ”à la lyonnaise” i en stad där butiker, restauranger och kulturella sevärdheter finns i överflöd!

prev
LADDA FLER (1 more accommodation)