esl german germany berlin alpadia berlin hero

Alpadia Berlin

Alpadia Berlin

Vår partnerskolas kurscenter i Berlin ligger i stadsdelen Schöneberg, ett centralt, vackert och livligt område i den tyska huvudstaden. Berlins främsta sevärdheter finns i närheten, liksom de viktigaste stationerna för kollektivtrafiken. Skolan utmärker sig genom sin familjära och personliga atmosfär, där varje student får individuell uppmärksamhet. Detta märker man särskilt under lektionerna, som ges i grupper med max 14 personer. Studenterna kan också använda sig av cafeterian, som är den idealiska platsen för att träna språket och lära känna nya människor under pauserna.

Pluspunkter

Watch Language school Alpadia, Berlin on YouTube.
 
Alpadia Berlin
Watch Language school Alpadia, Berlin on YouTube.
1 / 10

Pluspunkter

  • Språkskola av hög kvalitet och exceptionell inlärningsmiljö
  • Hög andel elever som klarar de officiella examensproven i tyska
  • Mycket stort nätverk för boende: i familj eller i delad lägenhet
  • Examenscenter för TELC- och TestDaf-examina

Skolfakta

Nivåer:
Examina:
Skolstorlek:
Boende:
Handikappsanpassning
WiFi är gratis

Student fakta

Minimumålder:
år
Medelålder:
år
Gruppstorlek:

Ackrediteringar

EAQUALS
esl eaquals accreditation
FaDaF
esl fadaf accreditation
CSN
CSN logo accreditation

Studenternas nationaliteter

      Schweiz
      Italien
      Spanien
      Ukraina
      Ryssland
      Storbritannien
      Frankrike
      USA
      Övriga

Boende

ESL´s skolor garanterar samma utmärkta standard för ditt boende som för din kurs. Vi hjälper gärna till med att hitta det bästa boendet för Dig.

Loading...

Värdfamilj eller WG

ESL-host-family-accommodation-2

Vår språkskola i Berlin organiserar deltagarnas boende och har tillgång till ett mycket bra nätverk av noga utvalda värdfamiljer. Dessa familjer erbjuder halvpension eller enbart frukost, samt eget rum. Du får uppleva hemkänsla och autentiskt berlinliv hos lokalbor. Du bor ungefär 30 minuter från skolan (med ett max-avstånd på 60 minuter beroende på säsong). Dubbelrum endast tillgängligt för studerande som reser tillsammans.

Delad lägenhet (WG – inneboende hos hyresvärd, från 18 år)

ESL languages shared apartment with locals WG Alpadia Berlin

Vanligtvis kallat WG (Wohngemeinschaft), är detta ett mycket populärt sätt för studenter och andra i tjugoårsåldern att bo i Tyskland. Om du letar efter mer självständighet kan det vara perfekt att bo med en eller flera tyskar i hjärtat av Berlin. Lägenheterna ligger i allmänhet mellan 20 och 25 minuter från skolan med kollektivtrafik, men kan ligga på upp till 50 minuters avstånd. Du erbjuds ett enkelrum, delar du badrum och kök med övriga i lägenheten. Denna typ av boende uppmuntrar dig att upptäcka Berlin på dina egna villkor. Dubbelrum endast tillgängligt för studenter som reser tillsammans.

Delad lägenhet (endast för Alpadias studenter)

Berlin Alpadia Accommodation

Dessa fantastiska lägenheter har ett centralt läge, bekvämt belägna på översta våningen av skolbyggnaden. Närområdet är fullt av kaféer, barer, restauranger och affärer, samt på gångavstånd till ett flertal kollektivtrafikalternativ.
 Lägenheterna delas av högst tre studenter från Alpadia och består av två sovrum (ett singel- och ett tvåbäddsrum), ett gemensamt badrum, kök och matrum. Sängkläder och handdukar tillhandahålls och det finns gratis Wi-Fi i de gemensamma utrymmena. Dessutom har du möjlighet att tvätta på plats.

Studentlägenhet Pankstrasse (från 18 år)

ESL Languages Pankstrasse residence Alpadia Berlin Germany

Beläget i Berlins livliga centrum, bara en 30-minuters tunnelbaneresa från skolan, är detta boende perfekt för studenter som vill bo bland likasinnade i hjärtat av Berlin. Du erbjuds eget rum i en lägenhet med två till fyra andra studenter. Varje lägenhet har ett gemensamt kök, delat badrum, gratis Wi-Fi, en städtjänst och tvättmöjligheter för självbetjäning. Varje rum har ett skrivbord, stol och lampa - sängkläder tillhandahålls vid ankomsten, men du tar med dig dina egna handdukar. Studenterna har valet att antingen stanna eller lämna under lovet - detta val kommer i slutändan att avgöra boende- och städavgifterna. Sammantaget är detta boende idealiskt för dig som vill ha bekväm tillgång till Berlin och dess unika energi och kultur.

Lägenheter Silberstein 54 (från 18 år, endast tillgängligt fram till 31/8 2024)

ESL Languages Silberstein 54 studio Alpadia Berlin

Välj detta alternativ för en privat och oberoende vistelse i en bekväm, välsituerad, livlig plats bara 20 minuter från skolan med kollektivtrafik. Studenterna kommer att bo i antingen en studiolägenhet eller, om de reser med en annan student, i ett dubbelrum med två enkelsängar. Rummen är utrustade med ett skrivbord, stol, soffa, WLAN- och kabelanslutning och antingen ett privat (för studio) eller delat badrum (för dubbelrum). Studenterna har självhushåll i ett fullt utrustat kök. Sängkläder ingår och kan tvättas mot en avgift i en närliggande anläggning. Det finns en städtjänst varannan vecka för enpersonslägenheter och varje vecka för lägenheter med dubbelrum. Studenterna har tillgång till ett kafé på plats och en solig innergård.

Delad lägenhet Creon (från 18 år)

ESL Languages Creon Co-living apartments Alpadia Berlin

Detta residens ligger i ett trendigt, centralt område, bara 22 minuters promenad från skolan. Det är perfekt för både studenter som vill ha en livlig och social upplevelse, liksom de som letar efter oberoende. Du kan välja antingen enkelrum i en delad lägenhet med upp till fem andra studenter eller en studiolägenhet. Enkelrummen har delat badrum och tillgång till ett gemensamt kök för självhushåll. Rummen är också stilfullt möblerade med en enkelsäng, förvaringsutrymme och skrivbord. Studiolägenheterna har samma sak men inkluderar också privata badrum, kök och skafferi. Du förses med sängkläder och handdukar, som kan tvättas i residensets tvättstuga. På soliga dagar kan du umgås med dina nya vänner på terrassen på fjärde våningen.

Residens David Friedländer Haus (från 18 år)

Kaplan Cambridge Nido residence hero

Detta komfortabla, moderna residens ligger i Moabit, en central stadsdel i Berlin på gränsen till floden Spree och några kanaler i närheten av Tiergarten. Du kommer genast att känna dig som hemma i ditt enkelrum med privat badrum och egen kokvrå. I rummet har du fria sängkläder och handdukar, ett skrivbord, stol, garderob och lampa. I hela byggnaden finns gratis Wi-Fi, takterrass, cykelparkering under tak, tvättmöjligheter och en stor gemensam del med TV och delat kök. Till skolan kommer du på 25 minuter med buss!

Residens Staytoo (från 18 år)

ESL Languages Staytoo residence Alpadia Berlin

Detta residens blandar perfekt oberoende med sociala möjligheter genom att erbjuda mysiga moderna studiolägenheter med tillgång till massor av sociala faciliteter, allt bara tio minuter med buss från skolan. Dessa studiolägenheter är inredda med soffa, bord, stol och ett kök där studenterna själva kan laga sin mat. Residenset tillhandahåller sängkläder och handdukar som kan tvättas mot en avgift i tvättstuga på plats. Det finns en städtjänst varannan vecka, och Wi-Fi finns tillgängligt i hela fastigheten. Mellan lektionerna kan eleverna varva ner i gymmet eller umgås i den gemensamma delen av residenset med TV och spel.

Varför välja boende genom oss

ESL icon house
Garanterat boende

Att hitta rätt boende kan vara stressande. Därför garanterar vi att vi hittar det perfekta boendealternativet för dig innan du ens landat på ditt resmål.

ESL-solid-bus
Bekväm transport

Våra boenden är handplockade för att säkra att din resa till språkskolan ska vara så säker, pålitlig och smidig som möjligt.

ESL icon people in sheild
Tryggare och bekvämare

Alla våra boendealternativ är noggrant kontrollerade för att säkra att du ska veta exakt vad du får när du gör ditt val vid bokningen av ditt program.