Språkkurser med total fördjupning: Betalt arbete

Det här kapitlet handlar om studenternas möjligheter att arbeta under sin utlandsvistelse. En språkresa kan innebära ett utmärkt tillfälle att tjäna fickpengar genom att arbeta och samtidigt använda de språkkunskaper du fått under utbildningen i ett ”verkligt” sammanhang. En av de stora fördelarna med ett längre program som Gap Year är att du har mycket tid till ditt förfogande. Du får naturligtvis tid att upptäcka staden och gå ut och roa dig, samtidigt som du lär dig språket, men du får också tid att ta del av det dagliga livet genom ett arbete under eller efter studierna.

Läsa mer
Jobb i Europa

I Europa är det helt lagligt för EU-medborgare (samt schweiziska medborgare) att arbeta vid sidan av studierna. På så sätt ger städer som Berlin, Barcelona, Galway, Rom eller Brighton, tack vare sin storlek och/eller vitalitet, de perfekta förutsättningarna för att hitta ett jobb som du kan kombinera med studierna, eller som kan ge dig en möjlighet att förlänga vistelsen i landet. Alla våra partnerskolor har god kännedom om sina städer och kan ge råd och vägledning så att du kan söka arbete på ett effektivt sätt. Lägg även till ”mun till mun”-effekten mellan de klasser som avlöser varandra, där de ”gamla” studenterna berättar om sina planer och delar med sig av sina erfarenheter till ”nykomlingarna”, framför anslagstavlorna med lediga jobb... en verklig guldgruva för information!

Brighton, Oxford, London, Dublin, Galway och Lindau svämmar över av jobbmöjligheter för studenterna. Av den anledningen har vi börjat erbjuda en speciell tjänst tillsammans med våra partnerskolor: ”Job Club”. Denna mötesplats erbjuder kostnadsfria kontakter mellan studenterna och arbetsmarknaden på platsen. Det blir en effektiv plattform för utbyte, som tack vare kunnig rådgivning, assistans från skolan och tidigare studenters erfarenheter, kan hjälpa dig att hitta ett jobb som passar ihop med dina studier och din tillgängliga tid (i det fallet passar standardkursen bäst). Det är också en utmärkt möjlighet att förlänga vistelsen efter att utbildningen är avslutad.

Job Club har regelbundna träffar och alla intresserade studenter kan delta kostnadsfritt. Här finner du:
 
 • tips och råd vid jobbsökande
 • uppdaterad information om tillgängliga jobb
 • hjälp att skriva CV
 • nyttig information om gällande lagar, arbetsrätt, försäkringar, minimilöner, etc.
 • träffar där olika gäster presenterar jobbmöjligheter
De främsta områden som erbjuder stora möjligheter att hitta jobb är barer, hotell, caféer, restauranger, butiker, tjänsteinrättningar, administration, marknadsföring, utdelning av flygblad, transport, lagerarbete, turism, resor och sportevenemang, med mera. Om du är motiverad, flexibel och redo att lägga ner den tid som arbetsgivaren och jobbet kräver... då ligger Europa öppet för dig!

Arbeta i Australien och Nya Zeeland

Working Holiday Visa
På andra sidan planeten, under stenbockens vändkrets, i Nya Zeeland och Australien, är ”Working Holiday Visa” ett utmärkt sätt att kombinera studier, arbete och upptäcktsfärder. De veckor du tillbringar på skolan låter dig landa i lugn och ro för att kunna anpassa dig till omgivningen och befästa dina engelskkunskaper (som mest under 16 veckor i Australien och 12 i Nya Zeeland). Sedan... är det dags för äventyr! Du kan ägna resten av året åt att arbeta, resa och ta dig kors och tvärs över dessa legendariska länder.

Australien
Working Holiday Visa för Australien kan sökas av medborgare i följande länder: Belgien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Hong Kong, Irland, Italien, Japan, Kanada, Malta, Nederländerna, Norge, Sverige, Storbritannien, Sydkorea, Taiwan och Tyskland.

Nya Zeeland
Working Holiday Visa för Nya Zeeland kan sökas av medborgare i följande länder: Argentina, Belgien, Brasilien, Chile, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Hong Kong, Irland, Italien, Japan, Kanada, Kina, Lettland, Malaysia, Malta, Mexiko, Nederländerna, Norge, Peru, Polen, Singapore, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Sydkorea, Taiwan, Thailand, Tjeckien, Tyskland, Uruguay och USA.

Studentvisum
Det är också möjligt att arbeta med ett vanligt studentvisum, såväl i Australien som i Nya Zeeland. Detta är idealiskt för att skaffa sig litet fickpengar under studietiden och vid slutet av din utbildning, samtidigt som du integrerar dig i det lokala samhället.

Australien
I Australien får studenter med ett studentvisum arbeta deltid under utbildningstiden upp till 40 timmar per fjortondagarsperiod och obegränsat under studieloven.

Nya Zeeland
Från och med januari 2014 har studenter, som genomgår en språkkurs på minimum 14 veckor i Nya Zeeland, rätt att arbeta deltid under sin utbildning upp till 20 timmar per vecka och heltid under 4 veckor, i allmänhet efter utbildningens slut.

De följande är de huvudsakliga områden som erbjuder stora möjligheter att hitta jobb: hotell, restauranger, tjänster, administration, utdelning av flygblad, transport, lagerarbete, turism och resor, barer och klubbar, casinon, fruktskörd och jordbruksarbete på vingårdar... Otaliga jobbmöjligheter väntar på dig beroende på nivån på din engelska, din tillgänglighet och tiden på året! 
Hitta ett land på kartan
Är du intresserad av detta språk?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.