Kommentarer – Intercultural Communications College (ICC)

Sandra Domenech Bordonado
Sandra Domenech Bordonado
ICC, Honolulu
Längd: 4 veckor

Jag åkte till Hawaii för en månad och det var en fantastisk upplevelse. Jag åkte själv från Alicante men jag träffade en massa människor där. Jag gick en kurs i engelska vid ICC - jag älskade skolan, lärarna var toppen och framför allt så lärde jag mig mycket av min lärare Cristina. Jag bodde på Island Colony som ligger bra till och rekommenderas varmt. Jag fick massor av vänner och jag provade också att surfa. Jag kommer aldrig att glömma min resa till Hawaii och jag hoppas kunna åka dit igen i framtiden. Tack ESL för bra service och för att ni har besvarat alla mina frågor.

Läs allt
Sandra Angela Göppel
Sandra Angela Göppel
ICC, Honolulu
Kurslängd: 5 veckor

Aloha! Jag bestämde mig för att åka på engelskakurs till Hawaii och dessa fem veckor kommer att vara några av de bästa i mitt liv. ICC är en magnifik skola med mycket kompetenta och vänliga lärare. Jag bodde i en studio i Island Colony som ligger bra till alldeles vid Waikiki. Jag rekommenderar alla att lära sig engelska på Hawaii. Detta är en av de vackraste platserna på jorden. Landskapet är fantastiskt och man blir aldrig uttråkad eftersom att det finns så mycket att se och att göra.

Läs allt
Amélie Fournier
Amélie Fournier
ICC, Honolulu
Kurslängd: 10 veckor

Jag hade tillfälle att få uppleva en otrolig erfarenhet genom att studera här i Hawaii på ICC. Att kunna komma till Hawaii och studera på en plats så annorlunda och unik, gör att jag känner att jag tog det bästa beslutet när jag valde ICC Hawaii. Atmosfären på skolan gör att inlärningen är avkopplande och rolig.

Under mina veckors studier på ICC, har mina kunskaper i tal och skrift varit mitt främsta fokus för förbättringar. De kurser som jag skrev in mig på har alltid motiverat mig att förbättra mina kunskaper mycket mer än jag förväntat mig. Jag gillade detta. Mina lärare guidade mig längs vägen och som ett resultat av detta har min läs-, skriv- och talförmåga förbättrats avsevärt. Jag vet att med denna utveckling, kan jag använda dessa kunskaper för att hjälpa mig att nå mitt mål: att bli sjukgymnast.

ICC Hawaii tog mitt lärande till en ny nivå, genom att erbjuda många aktiviteter som hjälpte mig att lära mig mer om Hawaii. Allt från hula-hula och surflektioner till ridning på andra öar som Kauai. Jag har lärt känna en hel del studenter från hela världen och dessutom har jag fått många goda vänner. Jag anser mig vara en modig person, och av den anledningen valde jag att studera på ICC Hawaii. Här börjar äventyret!

Läs allt
Shingo Inoue
Shingo Inoue
ICC, Honolulú
Längd: 9 veckor
 

Min erfarenhet på ICC var fantastisk. Jag studerade på Intensive Cambridge CAE-programmet i 9 veckor. Läraren Ellen och klasskamraterna var toppen. Först kände jag att klassen var mycket utmanande eftersom att nivån var mycket högre än förväntat och de andra klasskamraterna var mycket bättre på engelska än mig. Efterhand som Ellen alltid uppmuntrade mig och klasskamraterna var mycket vänliga och snälla blev jag mer självsäker. Denna klass fokuserade på examen men inkluderade att tala, läsa, lyssna, skriva och grammatik så att jag skulle kunna förbättra min engelska överlag. Nu tror jag att jag skulle kunna klara examen (jag får veta resultatet i slutet av denna månad.) Förutom kursen i sig så gillade jag verkligen de aktiviteter som ICC erbjöd. Jag var med på en Kauai resa, delfinsimning, paddling i Kailua Bay mm. Genom dessa aktiviteter fick jag veta mer om mina klasskamrater och fick nya vänner utanför klassen. Några av dem blev vänner för livet. Jag bodde även på studentresidenset (Ohana Waikiki West) vilket var mycket bekvämt och behagligt. Slutligen så uppskattade jag all personal på ICC som alltid var mycket vänlig och hjälpsam. Om du är japan och föredrar att studera engelska med icke-japanska studenter så kan jag rekommendera ICC. Tveka inte att fråga mig om du vill veta mer om ICC. Mahalo!

Läs allt
Eunsil Park
Eunsil Park
ICC, Honolulú
Längd: 24 veckor
 

Det var den bästa upplevelsen någonsin! Det bästa valet var att komma till ICC Hawaii. Jag kunde studera engelska med trevliga lärare och många utländska vänner som kom från Japan, Schweiz, Frankrike, och så vidare. Särskilt lärarna var professionella och så trevliga, jag har aldrig sett den typen av lärare. De hjälpte mig alltid att förbättra mina engelskakunskaper och jag lärde mig genom studierna hur amerikansk kultur skiljer sig från min kultur. Det finns också mycket vänlig och hjälpsam personal, de hjälpte oss alltid så gott de kunde. Att studera engelska på ICC Hawaii var bortom min fantasi då jag kunde njuta av vackra stränder, många utsökta restauranger och fint väder. En bra sak med ICC Hawaii är de varierade aktiviteterna, så vi kan njuta av surfing, segling, matlagning och grillfester. Jag kommer aldrig att glömma alla de upplevelser som jag hade med mina grymma lärare och vänner.

Läs allt
Cédric Chollet
Cédric Chollet
ICC, Honolulu
Kurslängd: 12 veckor

ICC är enligt mig en fantastisk skola med trevliga lärare där man kan lära känna många människor. Skolan erbjuder många aktiviteter såsom surflektioner eller grillkvällar. Boendet är också mycket trevligt: residenset Waikiki West ligger i hjärtat av Waikiki och där är det mycket lätt att träffa massor av människor och ha kul med dem. Jag tycker att Hawaii är ett perfekt resmål. Det finns så mycket att göra, som "North Shore" eller att besöka andra öar. Jag rekommenderar ICC Hawaii!

Läs allt
Martin Fickinger
Martin Fickinger
ICC, Honolulú
Kurslängd: 10 veckor

10 veckor i paradiset", denna mening skulle kunna sammanfatta min vistelse i Honolulu. Förutom solen, magiska stränder och de stora vågorna så har Hawaii mycket att erbjuda. Jag förvånades framförallt av invånarnas "aloha"-filosofi, deras öppenhet gentemot andra kulturer och respekten de har för naturen. Under dessa 10 veckor av förberedelser inför CAE-examen har jag upplevt mycket, som att simma med delfiner, rockor och havssköldpaddor, surfa eller bara koppla av på stranden. Enligt mig så var min engelskakurs perfekt. Lektionerna var av hög nivå, i små grupper (8 studenter) fick vi möjlighet att förbereda oss inför examensdagen och klara den med bra resultat. På skolan, som var relativt liten och därför hade en mycket familjär atmosfär, var det mycket lätt att lära känna studenter från andra klasser och att träffa nya människor under olika utflykter som studiecentrat föreslog. Jag ska inte heller glömma att nämna lärarna, snälla, vänliga och alltid där för att hjälpa till. Gällande boende så valde jag residenset Waikiki West då det är ett perfekt val som internationell student och ligger centralt i Waikiki, så jag ångrar inte mitt val. ESL som rekommenderade skolan till mig var alltid närvarande under min resa och svarade alltid snabbt på mina frågor. För att sammanfatta min upplevelse så kan jag ärligt säga att det är den bästa tiden i mitt liv. Dessutom fick jag många nya vänner, upplevde många starka känslor och personliga erfarenheter. Jag kommer garanterat att återvända till Hawaii!

Läs allt
Peter Schweizer
Peter Schweizer
CC, Honolulu
Kurslängd: 16 veckor

 

Storbritanniens huvudstad är en kittel som sjuder av liv, världsledande inom konst och affärer, en plats där historien lever sida vid sida med det senaste modet. I korthet; det är en superb plats att tillbringa en tid på.

Läs allt
Mónica Cerdà
Mónica Cerdà
ICC, Honolulu
Kurslängd: 6 veckor

 

För mig var det en av de bästa upplevelserna i mitt liv… jag hade aldrig föreställt mig att åka utomlands, och ännu mindre så långt bort, till Hawaii. För att lära mig engelska och allt detta helt ensam… detta gjorde mig verkligen rädd! Men ibland tar livet en oväntad vändning och – tillfället yppar sig! Jag har på det sättet lärt känna Honolulu, badat på stranden Waikiki, tittat på surfare, besökt paradisiska stränder som Lanikai, dansat traditionell Hula, organiserat grillkvällar på stranden med mina nya vänner från skolan, rest till Big Island, njutit av det goda kaffet på Kona och smakat chokladöverdragna macadamianötter… Jag har kunnat klappa delfiner i Sea Life Park… Och tänk solnedgångarna. Verkligt magnifika! Att sitta och titta på det skådespelet kan inte värderas i pengar…

När det gäller skolan finns det bara positiva saker att säga. Den ligger mycket bra och min lärare, Tad, hjälpte mig att övervinna min rädsla att tala engelska inför andra. Hans sympatiska sätt och hans tålamod gjorde att alla kände sig bra från första dagen. Under min kurstid var jag den enda spansktalande på skolan. Av den anledningen och eftersom jag var så långt borta från Spanien, fick jag tillfälle att prata engelska hela dagarna, för mina klasskamrater var till majoriteten koreaner, japaner och schweizare. Jag hade det fantastiskt trevligt med dem, jag delade deras måltider och lärde mig mycket om deras olika kulturer. Jag känner mig mycket lyckligt lottad att ha fått lära känna så många fantastiska människor!

Som boende hade jag bestämt mig för ett hotell i Waikiki, i Ohama West, med eget rum och ett litet kök och detta alternativ tillät mig att ordna mina dagar perfekt. På samma hotell bodde flera av mina skolkamrater, vilket gav mig tillfälle att dela oförglömliga stunder med dem: trevliga middagar lagade av mina schweiziska vänner, promenader i affärskvarteren … Det enda jag ångrar är att inte ha stannat fem månader till! Jag rekommenderar alla som är 20 eller 40 år att göra denna erfarenhet… Det är aldrig försent att lära! ALOHA!

Läs allt
Alison Liaudat
Alison Liaudat
ICC, Honolulu
Kurslängd: 10 veckor

 

Jag tycker verkligen om skolan, för lärarna är mycket bra och det finns studenter av många olika nationaliteter. Kursinnehållet är jättebra för vi har mycket roligt när vi lär oss. Det är inte tråkigt och vi läser inte bara i böcker. Vi lär oss genom att leka lekar och alla studenterna deltar i grupparbeten. Det är inte alltför strikt och skolmiljön är spännande och energisk. Hawaii är fantastiskt och vi kan lära oss i en mycket trevlig miljö och vi kan göra en massa aktiviteter, som surfing, tennis, eller att gå till stranden. Skolans aktivitetsprogram är också jättebre. Skolan ligger väldigt bra, nära till affärer, barer, restauranger och stränderna.

Läs allt