Språk PLUS matlagning, Engelska PLUS matlagning i England
Språk PLUS matlagning

Engelska PLUS matlagning i England

Engelska PLUS matlagning i England

England: det nya resmålet för gastronomisk turism?
Det engelska köket har genomgått en veritabel revolution under de senaste femton åren. Långt ifrån 80-talets klichéer, där den traditionella lamb with mint sauce fortfarande var den helt dominerande rätten, representeras den brittiska gastronomin idag av en ny generation talangfulla kockar, fyllda av kreativitet och nytänkande, som den berömde Naked Chef Jamie Oliver.

Blandning av smaker, uppfinningsrik komposition och originalitet i tillagningen – England har trätt fram som resmålsreferens för att upptäcka de senaste kulinariska strömningarna.
ESL - Engelska PLUS matlagning i England
Engelska + matlagning i England: ett välkryddat program!
Engelska PLUS matlagning lanserades 2011 av ESL – Språkutbildning Utomlands och dess partnerskola British Study Centres och programmet har blivit mycket uppskattat av alla matälskare. Genom att kombinera kursen i engelska och praktisk matlagning, är målet att du skall få upptäcka, tillaga och avsmaka några av världens bästa specialiteter, samtidigt som du förbättrar din språknivå i engelska!

Kursen
På förmiddagarna får du ta del av levande och interaktiva lektioner i engelska, som hjälper dig att befästa din språkliga kompetens avseende talförståelse, ordförråd, läsning, grammatik, uttal, idiomatiska uttryck, tal- och skrivfärdighet, etc. Den sista lektionen på dagen ägnas helt åt tal- och hörförståelse. På så sätt kan du tillgodogöra dig eftermiddagens matlagningslektioner maximalt.

Matlagningslektionerna
Som komplement till de 20 lektionerna i engelska i veckan, får deltagarna chansen att ta lektioner – litet funky! - i matlagning 3 gånger per vecka (2 timmar) på eftermiddagarna eller kvällarna. Lektionerna ger såväl nybörjare som mer erfarna deltagare självförtroende och inspiration i kökets värld.
ESL - Engelska PLUS matlagning i England
Lektionerna följer alla samma schema: först förklaring av receptet, sedan demonstration, tillagning och – det bästa av allt – avsmakning av rätterna.

Du kan välja mellan olika teman. På menyn:
- Hacka, skära, mala – precision och snabbhet i utförandet!
- Curry Thai – att tillsätta ett maximum av smaker i en grön curry!
- Bouillabaisse – denna soppa med sina små krutonger, en smak av Marseille!
- Pasta Master – göra färsk pasta, autentiskt och kreativt!
- Chili på amerikanskt vis – recept som tagit sig runt hela världen!
- Den perfekta biffen – från slaktaren till tallriken, perfektion i alla steg!

Förkläden och redskap tillhandahålls på plats. Som bonus får deltagarna ett glas vin till måltiden (alkoholfritt för de under 18 år).
ESL - Engelska PLUS matlagning i England
Kulinarisk mötesplats
I centrala Londons trendiga stadsdel Notting Hill, leds kökspraktiken av erfarna kockar i en boutique-restaurang som ägs av en berömd kock.  

 
ESL - Engelska PLUS matlagning i England
Alessandra (till höger på fotot), en student från Brasilien, ger oss sina intryck från sitt deltagande i programmet Engelska PLUS matlagning.

”Eftersom jag själv är kock i Brasilien, ville jag snabbt testa matlagningslektionerna under min språkresa till skolan British Study Centres. Jag ville lära mig nya recept och upptäcka nya sätt att laga mat för att kunna tillämpa dem när jag kom tillbaka till Brasilien. Jag tyckte mycket om kursen, eftersom jag fick laga jättegoda rätter som jag aldrig tidigare prövat. Specifikt deltog jag i lektionerna The Perfect Steak, Thai Green Curry, Filled Pasta, Pasta Master Class and South Indian Curry.”

Vattnas det i munnen? Tveka inte att kontakta oss för mer information om detta program.