Vuxna , Språknivåer – ESL Språkkurser
Vuxna

Språknivåer – ESL Språkkurser

Språknivåer – ESL Språkkurser

ESL - Språknivåer – ESL Språkkurser
Tablån nedan är en sammanfattning av skalan för CEFR (den gemensamma europeiska referensramen för språk) som schematiskt visar den nödvändiga längden av en språkkurs, utifrån en persons aktuella språkkunskaper, för att ett uppnå en bestämd språknivå eller för att kunna avlägga en viss officiell examen. Diagrammet är baserat på medelvärden och kan självklart variera beroende på motivationsgrad, arbetsintensitet och typ av kurs som väljs.
1

Nybörjare

Eleven förstår några ord och uttryck, men behärskar inte det främmande språket.

2

Grundnivå

Eleven förstår enkla fraser, anvisningar och beskrivningar av vardagliga ting, men använder själv bara enstaka ord i ofullständiga satser.

3

Lägre medelnivå

Eleven behärskar vissa typiska fraser och kan skriva dem, men förstår knappt det dagliga språket. Han svarar genom att använda skolspråk med enkla uttryck.

4

Medelnivå

Eleven förstår språken om än med viss svårighet utom i vissa specifika situationer. Kan tillägna sig lättare texter. Visserligen gör han fel, men kan uttrycka sig med flera fraser i välbekanta ämnen.

5

Högre Medelnivå

Eleven får ofta göra om sina fraser för att göra sig förstådd och behärskar inte ännu alla ordvändningar och formuleringar. Grammatiken, betoningen och ordförrådet har vissa brister.

6

Avancerad

Eleven förstår de vardagliga språket. Trots vissa brister i grammatik och uttryckssätt kan eleven göra sig förstådd.

7

Högre Avancerad

Eleven behärskar det främmande språkets struktur såväl skriftligt som muntligt. Han har förmågan att uttrycka sig med säkerhet i olika situationer och förstår språket som det talas av de inhemska. Han uttrycker sig fortfarande med en viss försiktighet, använder uttryck som lärts in utantill, och saknar idiomatiska uttryck och har vissa tillämpningsproblem.

8

Akademisk

Eleven förstår nästan allt och idiomatiska uttryck. Trots vissa små brister har eleven nästan uppnått samma nivå som i modersmålet även i mer komplicerade situationer.

9

Nivå närliggande modersmålet

Eleven behärskar det främmande språket flytande och med exakthet på lika hög nivå som modersmålets.

5 SKÄL ATT VÄLJA ESL – SPRÅKUTBILDNING UTOMLANDS

 1. Star Agency Europe
 2. ESL VALD TILL BÄSTA SPRÅKRESEFÖRMEDLARE I EUROPA

  För tredje gången har ESL – Språkutbildning utomlands tagit hem titeln som bästa språkreseförmedlare i Europa vid STM Awards-galan 2014.

 3. LÄGSTAPRISGARANTI

  Vi återbetalar prisskillnaden, om du för samma kurs, på samma skola och på samma villkor skulle finna ett billigare pris hos någon annan språkreseförmedlare i Sverige.

 4. GRATIS OCH PERSONLIG SERVICE 

  Vi erbjuder dig en personlig och helt kostnadsfri uppföljning av varje steg av din språkresa. 

 5. KUNDTILLFREDSSTÄLLELSE  

  Under 2014 har 97 % av våra studenter rekommenderat ESL – Språkutbildning utomlands till sina närmaste.

 6. KVALITETSCERTIFIERING 

  ESL – Språkutbildning utomlands är erkänd av kvalitetskontrollorgan inom utbildning och turism.

SPRÅKTESTER ONLINE

Kolla din språknivå online på några minuter!

RESEBERÄTTELSER

Noosa är en badort på östra sidan, på Sunshine Coast. Livsmiljön här är idyllisk: naturpark, underbara landskap, paradisiska stränder, kristallklart vatten… Vårt favoritställe? Stranden Little Cove! Ett litet hörn av paradiset mellan Main Beach och Noosa National Park. Se alla reseberättelser

Läsa mer

Jag har verkligen tyckt om att studera på skolan eftersom att där finns många ungdomar. Lärarna är tålmodiga och hjälper dig hela tiden. Jag har varit med på några utflykter då det är ett bra sätt att lära känna nya människor samt staden. Jag uppskattade cykelturen genom Phoenix Park. Jag bodde hos en irländsk värdfamilj i norra Dublin. Familjen var mycket vänlig mot mig och jag är mycket nöjd med erfarenheten. Utan tvekan finns där en ungdomlig atmosfär som genomsyrar staden. Den erbjuder dessutom många fritidsalternativ och kulturella platser. Naturligtvis. Extra bra tack vare lärarnas akademiska utbildning, fokus på studenterna och aktivitetsutbudet.

Läsa mer

Jag tycker att det har varit en fantastisk upplevelse som alla borde uppleva minst en gång i sitt liv. Staden Manchester är vacker och vi gjorde även en utflykt med skolan till staden York. Lektionerna var till stor hjälp och lärarna var mycket vänliga mot alla elever. Jag fick lätt vänner från olika kulturer samtidigt som jag kunde jag lära mig allt om deras kultur och traditioner. Det var en oförglömlig upplevelse i Manchester som jag inte skulle tveka att upprepa.

Läsa mer

COMMUNITY ESL – SPRÅKUTBILDNING UTOMLANDS

Upptäck reseberättelser, uppfattningar och anekdoter av våra studenter som varit på språkresa genom våra bloggar, våra sidor på sociala medier och våra olika plattformar online.

VIDEOFILMER