Vuxna , Språknivåer – ESL Språkkurser
Vuxna

Språknivåer – ESL Språkkurser

Språknivåer – ESL Språkkurser

ESL - Språknivåer – ESL Språkkurser
Tablån är en sammanfattning av CEFR-skalan (den gemensamma europeiska referensramen för språk) som schematiskt visar den nödvändiga längden av en språkkurs, utifrån en persons aktuella språkkunskaper, för att ett uppnå en bestämd språknivå eller för att kunna avlägga en viss officiell examen. Diagrammet är baserat på medelvärden och kan självklart variera beroende på motivationsgrad, arbetsintensitet och typ av kurs som väljs.
1

Nybörjare

I princip har studenten ingen kunskap i språket i fråga. Nybörjare klassas i två grupper:

 • Absoluta nybörjare, som inte haft någon tidigare kontakt med målspråket
 • ”Falska” nybörjare, som redan haft passiv kontakt med språket eller som har studerat det för länge sedan.

2

Elementär nivå (A1*)

Studenten förstår basala fraser och instruktioner som används i specifika situationer. Han/hon kan interagera på ett mycket basalt sätt med användande av inkompletta fraser utan något reellt grammatiskt innehåll. 

3

Övre elementär nivå (A2*)

Studenten behärskar enkla meningar och kan skriva dem, samt förstår uttryck relaterade till områden med omedelbar relevans. Han/hon kan delta i ett direkt utbyte av enkel information och använder ett ordförråd som i allmänhet lärs ut i skolan.

4

Lägre medelnivå (A2 - B1*)

Studenten fattar det generella innehållet av vad som sägs, men har vanligtvis svårigheter, utom i några specifika sammanhang. Han/hon kan läsa och skriva enkla texter och kan hålla en basal konversation i ämnen som är kända eller av personligt intresse.

5

Medelnivå (B1 - B2*)

Studenten kon förstå huvuddelen av en komplex text. Han/hon kan interagera med viss spontanitet, men har ofta bekymmer med grammatik och ordförråd.

6

Övre medelnivå (B2*)

Studenten förstår vardagsspråk. Trots en del grammatiska och stavningsfel, kan han/hon skriva och tala med flyt. Han/hon kan interagera utan svårighet med personer som har språket som modersmål. Språkkunskaperna räcker till för att använda i yrkessammanhang.

7

Avancerad nivå (C1*)

Studenten förstår så gott som allting, inklusive idiomatiska uttryck. Han/hon kan producera komplexa texter och använder språket effektivt för professionella, akademiska och sociala ändamål.

8

Kunskapsnivå närliggande modersmålet (C2*)

Vanligtvis efter en längre tid utomlands, kan studenten förstå bokstavligen allt och behärskar det främmande språket perfekt. Ibland är hans/hennes kunskap i språket större än inhemska användares, med kanske färre idiomatiska uttryck.

* Den gemensamma europeiska referensramen för språk

5 SKÄL ATT VÄLJA ESL – SPRÅKUTBILDNING UTOMLANDS

 1. Star Agency Europe
 2. ESL VALD TILL BÄSTA SPRÅKRESEFÖRMEDLARE I EUROPA

  För femte gången har ESL – Språkutbildning utomlands tagit hem titeln som bästa språkreseförmedlare i Europa vid ST Awards-galan 2016.

 3. LÄGSTAPRISGARANTI

  Vi återbetalar prisskillnaden, om du för samma kurs, på samma skola och på samma villkor skulle finna ett billigare pris hos någon annan språkreseförmedlare i Sverige.

 4. GRATIS OCH PERSONLIG SERVICE 

  Vi erbjuder dig en personlig och helt kostnadsfri uppföljning av varje steg av din språkresa. 

 5. KUNDTILLFREDSSTÄLLELSE  

  Under 2016 har 97 % av våra studenter rekommenderat ESL – Språkutbildning utomlands till sina närmaste.

 6. KVALITETSCERTIFIERING 

  ESL – Språkutbildning utomlands är erkänd av kvalitetskontrollorgan inom utbildning och turism.

SPRÅKTESTER ONLINE

Kolla din språknivå online på några minuter!

RESEBERÄTTELSER

Emma Mouton

Jag är jätteglad för min månadslånga vistelse i Kobe. Lektionerna som erbjuds av Lexis är av hög kvalitet och hålls på många olika nivåer. Jag blev också väldigt väl omhändertagen av personalen. Med lektioner endast på förmiddagarna, kunde jag besöka många platser i Kobe på eftermiddagarna, som hamnen och vattenfallen i Nunobiki. Dessutom är det lätt att åka till Osaka, det tar ca 25 minuter med tåg. Jag har haft mycket roligt och fått många vänner, med vilka jag kunnat besöka en stor del av Japan!

Läsa mer
Sylvie Tischler

Mina lektioner under förmiddagarna innehöll vokabulär och grammatik, samt arbete två och två. På eftermiddagarna hade vi konversation om olika ämnen. Varje fredag gjorde vi ett test, vilket är intressant för det fortsatta arbetet och för att fördjupa sig. Skolan är bra organiserad, mottagandet är trevligt, sammansättningen av grupperna mycket välanpassade. Alla aktiviteter är inte så intressanta: det beror på vilka lärare som är med, men det finns massor av ställen att besöka i Dublin, det finns någonting för alla smaker. Jag fann museerna som handlade om irländsk historia intressanta, dess författare, Guinnesshuset, den irländska vänligheten … En språkresa är verkligen bra för att förbättra språkkunskaperna och för att fortsätta studera efter de två veckorna. Framstegen är tydliga. Min värdfamilj var vänlig och boendet mycket rent. Vi hade inte så mycket utbyte, men de gånger jag tog initiativet hade vi mycket trevligt.

Läsa mer
Jana Baervoets

Jag deltog i kursen Engelska PLUS film. Den är annorlunda, för utöver lektionerna i engelska, lär man sig filmteknik liksom grunderna i tolkning, redigering, regi och produktion. Jag lärde mig alltså massor om filmindustrin, jag pratade engelska kontinuerligt under tre veckor och jag lärde känna goda vänner.

Skolan ligger i hjärtat av Hollywood. Jag kan rekommendera residenset ”La Mirada” som har bungalows för fyra personer och lägenheter för två personer. Personalen är mycket sympatisk och uppmärksam, såväl på Kings som på La Miranda. Jag bodde i en lägenhet för två och rummet var mycket bra. Om man behöver någonting för att laga mat, finns det en supermarket, Dollar Tree, alldeles bredvid residenset, där ingenting kostar mer än en dollar. Allt finns i närheten (Walk of Fame, Runyon Canyon, Vine Street …) och med ”Uber” tar du dig snabbt och bekvämt till vilken plats som helst i Los Angeles.

Jag har est mycket över hela världen, men denna upplevelse har varit bland de bästa i mitt liv.

Läsa mer

COMMUNITY ESL – SPRÅKUTBILDNING UTOMLANDS

Upptäck reseberättelser, uppfattningar och anekdoter av våra studenter som varit på språkresa genom våra bloggar, våra sidor på sociala medier och våra olika plattformar online.

VIDEOFILMER