Vuxna , Språknivåer – ESL Språkkurser
Vuxna

Språknivåer – ESL Språkkurser

Språknivåer – ESL Språkkurser

ESL - Språknivåer – ESL Språkkurser
Tablån är en sammanfattning av CEFR-skalan (den gemensamma europeiska referensramen för språk) som schematiskt visar den nödvändiga längden av en språkkurs, utifrån en persons aktuella språkkunskaper, för att ett uppnå en bestämd språknivå eller för att kunna avlägga en viss officiell examen. Diagrammet är baserat på medelvärden och kan självklart variera beroende på motivationsgrad, arbetsintensitet och typ av kurs som väljs.
1

Nybörjare

Eleven förstår några ord och uttryck, men behärskar inte det främmande språket.

2

Grundnivå (A1*)

Eleven förstår enkla fraser, anvisningar och beskrivningar av vardagliga ting, men använder själv bara enstaka ord i ofullständiga satser.

3

Lägre medelnivå (A1-A2*)

Eleven behärskar vissa typiska fraser och kan skriva dem, men förstår knappt det dagliga språket. Han svarar genom att använda skolspråk med enkla uttryck.

4

Medelnivå (A2*)

Eleven förstår språket om än med viss svårighet utom i vissa specifika situationer. Kan tillägna sig lättare texter. Visserligen gör hon/han fel, men kan uttrycka sig med flera fraser i välbekanta ämnen.

5

Högre Medelnivå (A2-B1*)

Eleven får ofta göra om sina fraser för att göra sig förstådd och behärskar inte ännu alla ordvändningar och formuleringar. Grammatiken, betoningen och ordförrådet har vissa brister.

6

Avancerad (B1*)

Eleven förstår de vardagliga språket. Trots vissa brister i grammatik och uttryckssätt kan eleven göra sig förstådd.

7

Högre Avancerad (B1-B2*)

Eleven behärskar det främmande språkets struktur såväl skriftligt som muntligt. Han har förmågan att uttrycka sig med säkerhet i olika situationer och förstår språket som det talas av de inhemska. Han uttrycker sig fortfarande med en viss försiktighet, använder uttryck som lärts in utantill, och saknar idiomatiska uttryck och har vissa tillämpningsproblem.

8

Akademisk (C1*)

Eleven förstår nästan allt och idiomatiska uttryck. Trots vissa små brister har eleven nästan uppnått samma nivå som i modersmålet även i mer komplicerade situationer.

9

Nivå närliggande modersmålet (C1-C2*)

Eleven behärskar det främmande språket flytande och med exakthet på lika hög nivå som modersmålets.

* Gemensam europeisk referensram för språk (European languages framework)

5 SKÄL ATT VÄLJA ESL – SPRÅKUTBILDNING UTOMLANDS

 1. Star Agency Europe
 2. ESL VALD TILL BÄSTA SPRÅKRESEFÖRMEDLARE I EUROPA

  För tredje gången har ESL – Språkutbildning utomlands tagit hem titeln som bästa språkreseförmedlare i Europa vid STM Awards-galan 2014.

 3. LÄGSTAPRISGARANTI

  Vi återbetalar prisskillnaden, om du för samma kurs, på samma skola och på samma villkor skulle finna ett billigare pris hos någon annan språkreseförmedlare i Sverige.

 4. GRATIS OCH PERSONLIG SERVICE 

  Vi erbjuder dig en personlig och helt kostnadsfri uppföljning av varje steg av din språkresa. 

 5. KUNDTILLFREDSSTÄLLELSE  

  Under 2014 har 97 % av våra studenter rekommenderat ESL – Språkutbildning utomlands till sina närmaste.

 6. KVALITETSCERTIFIERING 

  ESL – Språkutbildning utomlands är erkänd av kvalitetskontrollorgan inom utbildning och turism.

SPRÅKTESTER ONLINE

Kolla din språknivå online på några minuter!

RESEBERÄTTELSER

ESL är ett företag som organiserar språkresor och är mycket uppmärksamma för att försöka att tillfredsställa alla dina önskemål och behov. När du väljer boende, till exempel i värdfamilj och bokar med lite framförhållning så är det möjligt att ESL placerar dig i ett hus utefter din egen smak. Jag tyckte mycket om deras arbetssätt och det är ett företag som jag skulle välja igen om jag ville studera utomlands en gång till.

Läsa mer

Jag åkte till Australien i två månader. Skolan Lexis English Perth erbjuder en idealisk plats för att lära sig engelska och samtidigt njuta av semestern. Skolan ligger 2 minuter från Scarborough Beach... det är underbart att äta lunch vid havet. Det tar bara en halvtimme att ta sig till centrum med kollektivtrafiken. Lärarna är väl förberedda, de känner sina elever väl och kan deras styrkor och svagheter. Skolan anordnar också många utflyker på helgerna vilket ger möjlighet till att träffa andra studenter och att upptäcka nya platser. Att resa i Australien är en härlig upplevelse! Man har ett riktigt bra liv, jag skulle ha stannat! Jag rekommenderar det till 100%.

Läsa mer

Noosa är en liten, lugn och vacker stad, det perfekta stället för att studera språk och känna sig som om man är på semester. Omgiven av stränder och en nationalpark, allt ligger nära. Jag rekommenderar också att besöka de närliggande Fraser Island och Moreton Island, två paradisöar. Gällande skolan så har jag goda minnen med mig. Man känner sig som hemma från dag ett. Lärarna och personalen är toppen. Jag tror att det skulle ha varit omöjligt att hitta en bättre plats för att tillbringa dessa två månader. Australien har allt man kan önska av en språkresa: perfekt väder, en vacker omgivning, trevliga människor, en skola av hög kvalitet som stöttar och lyssnar på sina studenter, en massa saker att göra och människor från hela världen som man kan lära att känna. Jag är mycket glad att jag tillbringade två månader där och om jag var tvungen att göra om det så skulle jag inte ändra på något.

Läsa mer

COMMUNITY ESL – SPRÅKUTBILDNING UTOMLANDS

Upptäck reseberättelser, uppfattningar och anekdoter av våra studenter som varit på språkresa genom våra bloggar, våra sidor på sociala medier och våra olika plattformar online.

VIDEOFILMER