Vuxna , Språknivåer – ESL Språkkurser
Vuxna

Språknivåer – ESL Språkkurser

Språknivåer – ESL Språkkurser

ESL - Språknivåer – ESL Språkkurser
Tablån är en sammanfattning av CEFR-skalan (den gemensamma europeiska referensramen för språk) som schematiskt visar den nödvändiga längden av en språkkurs, utifrån en persons aktuella språkkunskaper, för att ett uppnå en bestämd språknivå eller för att kunna avlägga en viss officiell examen. Diagrammet är baserat på medelvärden och kan självklart variera beroende på motivationsgrad, arbetsintensitet och typ av kurs som väljs.
1

Nybörjare

Eleven förstår några ord och uttryck, men behärskar inte det främmande språket.

2

Grundnivå (A1*)

Eleven förstår enkla fraser, anvisningar och beskrivningar av vardagliga ting, men använder själv bara enstaka ord i ofullständiga satser.

3

Lägre medelnivå (A1-A2*)

Eleven behärskar vissa typiska fraser och kan skriva dem, men förstår knappt det dagliga språket. Han svarar genom att använda skolspråk med enkla uttryck.

4

Medelnivå (A2*)

Eleven förstår språket om än med viss svårighet utom i vissa specifika situationer. Kan tillägna sig lättare texter. Visserligen gör hon/han fel, men kan uttrycka sig med flera fraser i välbekanta ämnen.

5

Högre Medelnivå (A2-B1*)

Eleven får ofta göra om sina fraser för att göra sig förstådd och behärskar inte ännu alla ordvändningar och formuleringar. Grammatiken, betoningen och ordförrådet har vissa brister.

6

Avancerad (B1*)

Eleven förstår de vardagliga språket. Trots vissa brister i grammatik och uttryckssätt kan eleven göra sig förstådd.

7

Högre Avancerad (B1-B2*)

Eleven behärskar det främmande språkets struktur såväl skriftligt som muntligt. Han har förmågan att uttrycka sig med säkerhet i olika situationer och förstår språket som det talas av de inhemska. Han uttrycker sig fortfarande med en viss försiktighet, använder uttryck som lärts in utantill, och saknar idiomatiska uttryck och har vissa tillämpningsproblem.

8

Akademisk (C1*)

Eleven förstår nästan allt och idiomatiska uttryck. Trots vissa små brister har eleven nästan uppnått samma nivå som i modersmålet även i mer komplicerade situationer.

9

Nivå närliggande modersmålet (C1-C2*)

Eleven behärskar det främmande språket flytande och med exakthet på lika hög nivå som modersmålets.

* Gemensam europeisk referensram för språk (European languages framework)

5 SKÄL ATT VÄLJA ESL – SPRÅKUTBILDNING UTOMLANDS

 1. Star Agency Europe
 2. ESL VALD TILL BÄSTA SPRÅKRESEFÖRMEDLARE I EUROPA

  För fjärde gången har ESL – Språkutbildning utomlands tagit hem titeln som bästa språkreseförmedlare i Europa vid ST Awards-galan 2015.

 3. LÄGSTAPRISGARANTI

  Vi återbetalar prisskillnaden, om du för samma kurs, på samma skola och på samma villkor skulle finna ett billigare pris hos någon annan språkreseförmedlare i Sverige.

 4. GRATIS OCH PERSONLIG SERVICE 

  Vi erbjuder dig en personlig och helt kostnadsfri uppföljning av varje steg av din språkresa. 

 5. KUNDTILLFREDSSTÄLLELSE  

  Under 2014 har 97 % av våra studenter rekommenderat ESL – Språkutbildning utomlands till sina närmaste.

 6. KVALITETSCERTIFIERING 

  ESL – Språkutbildning utomlands är erkänd av kvalitetskontrollorgan inom utbildning och turism.

SPRÅKTESTER ONLINE

Kolla din språknivå online på några minuter!

RESEBERÄTTELSER

Jag heter Rocío och jag reste till Liverpool i juli. Först så började jag med att söka efter information om de olika språkreseförmedlarna. Jag bad om offerter, läste om de olika städerna etc. Sedan, efter en hel del efterforskning, så valde jag ESL - det var verkligen ett utmärkt val! Så fort jag kan kommer jag att upprepa denna upplevelse men jag vill stanna längre nästa gång eftersom att jag var bara där i 2 veckor och de gick väldigt fort.

I början är allt nytt: familjen, staden... och man undrar hur det kommer att gå. Men allt eftersom att dagarna går så börjar du att träffa människor och även att skaffa en grupp vänner.

Jag är verkligen glad att jag haft en upplevelse som denna. Jag skulle vilja tacka ESL, familjen och skolan för att de varit så snälla och bidragit till att allt har varit så enkelt. Jag rekommenderar denna upplevelse till alla modiga där ute som vill se något annat och upptäcka nya platser och samtidigt lära sig saker.

Läsa mer

Jag gjorde definitivt rätt val när jag bestämde mig för att studera vid Wimbledon School of English under en månad. ESL gav mig all information jag behövde för att genomföra ett skräddarsytt program. I mitt fall var målet att få ett CAE-certifikat och att delta i en 4-veckors intensivkurs innan provet.

Lärarna och resten av personalen på skolan var alltid redo att hjälpa till om man hade frågor av något slag. Nivån och tempot på lektionerna var högt men undervisningen var dynamisk vilket gjorde dem mer lättsamma. Förutom kurserna så erbjöd skolan ett stort utbud av kulturella och sociala aktiviteter vilket skapade en mycket god stämning. Det var en mycket berikande erfarenhet som absolut var värd att uppleva.

Läsa mer

Min vistelse i Byron Bay var riktigt bra. Jag bodde i den nedre delen av skolan Lexis och det var trevligt. De människor som jag träffade var fantastiska. De behandlade alla nya som kom dit som en i familjen och var väldigt vänliga.

Lärarna på skolan är fantastiska och jag har förbättrat min engelska väldigt mycket. De har utformat lektionerna så att de innehåller lekar så att det blir mer underhållande och lättsamt för eleverna. Detta då vissa personer stannar i 5 månader eller mer helt utan ledighet och det kan vara tufft att stanna under en längre tid och studera engelska.

Gällande staden Byron Bay så kan jag säga att det är ett väldigt trevligt ställe. Du har en mängd olika stränder som Main Beach, Talow Beach, Wategos Beach, etc. Du kan även besöka fyren och bakomTallow Beach finner du en park som är fantastisk.

Jag rekommenderar verkligen att uppleva solnedgången i Main Beach om du har möjlighet eftersom att det är en magisk solnedgång. Du kan även se männsikor som spelar trummor medan du tittar på solnedgången.

För mig var denna upplevelse kort eftersom att jag bara var där 2 månader men jag kommer att försöka åka tillbaka igen. Om du vill åka till Australien så kommer de flesta människor att tipsa dig om att åka till Byron Bay.

Läsa mer

COMMUNITY ESL – SPRÅKUTBILDNING UTOMLANDS

Upptäck reseberättelser, uppfattningar och anekdoter av våra studenter som varit på språkresa genom våra bloggar, våra sidor på sociala medier och våra olika plattformar online.

VIDEOFILMER