esl purpose to live abroad and learn hero

Gap year

Lär dig ett språk, upplev nya erfarenheter och förändra ditt liv

Ta dig tiden att lära dig ett nytt språk på en sabbatsårskurs

Våra längre kurser är lika varierade som effektiva när det gäller att erbjuda snabba framsteg i studierna! Att leva med och studera ett språk under en längre period i ett annat land än ditt eget, öppnar dörren till en värld av nya erfarenheter och vidgar din komfortzon. Är du redo att starta ditt äventyr?

Längre språkkurser

Vi är stolta över att samarbeta med förstklassiga språkskolor som erbjuder ett brett utbud av kurser. Oavsett ålder, mål och nivå har vi en kurs för dig!

esl professional diploma course hero

Högre utbildning och diplom

Funderar du på att ta lite ledigt för att studera utomlands, förbättra dina engelska språkkunskaper och få en kvalifikation i världsklass som hjälper dig att tjäna en högre lön i din framtida karriär?

Lägg till ett internationellt inslag i dina studier och få dig att lysa över alla andra kandidater på arbetsmarknaden genom att ta din högre utbildning utomlands på engelska. Att utbilda dig är något av det bästa du kan göra när du reser. Att uppleva livet i ett nytt land är ett av de mest spännande äventyr du kan få och att komma hem med ny kunskap ger dig en stor konkurrensfördel. Utveckla din professionella potential med ESL!

I takt med att världen blir mer uppkopplad söker ett ökande antal företag efter internationellt sinnade yrkesverksamma med starka språkkunskaper. Vi erbjuder ett brett utbud av akademiska alternativ att lägga till ditt reseprogram, beroende på dina behov. Om du letar efter poäng till din grund- eller forskarutbildning, eller om du bara vill skaffa dig nya yrkeskunskaper, är detta ett steg i rätt riktning.

Vill du ta din karriär till nästa nivå? Våra kurser för högre utbildning och yrkesdiplom kommer att ge dig undervisning på universitetsnivå i det ämne som intresserar dig medan du upplever ditt sabbatsår utomlands och etablerar din internationella karriär.

Oavsett vilken bransch du är i, högre utbildning och diplom kommer nästan garanterat att öka din lön och när du studerat till din examen utomlands är skillnaden ännu större! Den internationella exponeringen du upplever, de nya kopplingarna du gör, den oöverträffade språkutvecklingen du kommer att få – allt detta leder till ett bättre betalt jobb för dig.

Kombinera en fantastisk reseupplevelse med högkvalitativ utbildning för ett äventyr som kickstartar din karriär!

ESL erbjuder ett brett utbud av alternativ i olika länder för att passa dina önskemål. Oavsett om du vill ha ett äventyr på andra sidan jorden genom att ta din högre utbildning i Australien eller Kanada, eller få en fantastisk upplevelse i Europa - valet är ditt!

Resmål vi kan erbjuda för ett sabbatsår

Välj mellan över 200 destinationer och 16 språk för att hitta den perfekta platsen för dig. Eller kombinera flera städer och länder för att skapa det ultimata språksabbatsåret. Här är några av våra mest populära resmål:

ESL:S sabbatsårskurser

Att ta ett sabbatsår med ESL innebär att du tar tid från dina studier eller ditt arbete för att spendera från några månader till ett år utomlands, förbättra dina språkkunskaper och utforska ett nytt land. Medan det är en paus i dina studier eller i din karriär, kommer det definitivt inte att ses som ett tomt utrymme i ditt CV! Du kommer tillbaka hem med en ny uppsättning språkkunskaper och livserfarenheter som hjälper dig i många år framöver.

 

Vad är ett Gap Year?

Ett ESL Gap Year, vanligtvis kallat ett sabbatsår, är ett helt fördjupande språkprogram utomlands. I stället för att vara begränsat till ett år, kan detta program genomföras under ett valfritt antal veckor, månader eller år, beroende på den tid du har och var du vill studera. Även om denna typ av program ofta är förknippad med "gapet" mellan examen och anställning, kan det faktiskt anpassas till en mängd olika situationer, inklusive ett sabbatsavbrott från arbetet eller från andra studier.

Ett språksabbatsår är det största steget du kan ta på din upptäcktsfärd av ett nytt språk, eftersom det gör att du inte bara får lära känna ditt värdland utan också faktiskt etablera dig själv där och leva det dagliga livet i en ny kultur.

Under hela ditt sabbatsår anpassar du dig succesivt till din nya omgivning och tar till dig ditt målspråk på ett sätt som är praktiskt taget omöjligt att uppnå genom att studera i ditt eget land. Ett språksabbatsår utgör din bästa chans att bryta igenom dina personliga inlärningsbarriärer och bli flytande i språket.

Om du inte är säker på ditt nästa steg i livet kan ett sabbatsår vara det perfekta sättet för dig att få självinsikt och känna inspiration att välja din egen väg när du bryter med ditt dagliga liv och får nya perspektiv. Alla drömmer om en time out från sitt normala liv för att arbeta med sig själva och sina mål och då är ett sabbatsår något som är helt anpassningsbart till dina önskemål och behov.

Nu kan vara den perfekta tiden för dig att själv uppleva ett sabbatsår och ESL finns här för att hjälpa dig skapa ett program som fungerar för dig!

 

Hur fungerar det?

Valet hur du ska spendera ditt sabbatsår kan vara överväldigande till en början, varför vi rekommenderar att du startar din planering genom att prata direkt med våra rådgivare i ett gratis konsultationssamtal. Under detta samtal kommer vi att lära känna dig och utvärdera dina mål, behov och nuvarande situation för att para ihop dig med det resmål som bäst passar dig.

Med ESL:s över 200 resmål och mer än 16 språk, är det viktigt att svara på några viktiga frågor när du bestämmer vilken destination som är den rätta för ditt sabbatsår, oavsett om det är ett eller till och med flera resmål under din resa! Vårt team vägleder dig genom alla de viktigaste aspekterna av att välja din drömdestination, inklusive:

 • Ditt personliga behov av språket, t.ex. universitet eller arbete
 • Den tid du disponerar och det bästa sättet att spendera den
 • Den bästa säsongen att resa, njuta av vädret och uppleva lokala evenemang
 • Levnadskostnaderna jämfört med din budget
 • Platser att resa till och platser att besöka nära din värdstad (både inom och utanför landet!)
 • Visumkrav, ersättningar och begränsningar i ditt värdland
 • Möjligheter att arbeta där så är tillämpligt

 

Fortfarande osäker på vilken typ av Gap Year du letar efter? Vårt team hjälper dig att jämföra de olika alternativen och se till att ditt program blir skräddarsytt för dig – från ditt perfekta boende till dina favoritaktiviteter. Vi förstår att du vill få bästa möjliga avkastning på investeringen i din resa, så vi ger dig råd om de bästa sätten att optimera dina studier och återvända hem med en högre språknivå än du någonsin hade kunnat föreställa dig! 

 

Förmånerna med ett sabbatsårsprogram

Ett sabbatsår gör att du kan få alla fördelarna av en vanlig språkresa, men förstärker dem genom att låta dig uppleva dem i din egen takt. Som språkstuderande är tiden din största allierade - ju längre tid du spenderar med att använda, höra och fördjupa på dig i ditt målspråk, desto mer kommer du att utvecklas. Under ett sabbatsår kommer du att förvärva kunskap, ha tid att smälta den och ta den tillbaka hem med dig för att fortsätta använda färdigheterna under hela livet.

Förutom de otroliga språkfördelarna, kommer du genom ditt sabbatsår med ESL också att:

 • Få fler vänner, fler minnen och fler erfarenheter än med ett vanligt program
 • Ha möjligheten att förlänga din vistelse för att fortsätta ditt äventyr till fler länder, eller till och med studera till en universitetsexamen och/eller karriär i ditt värdland
 • Hitta ditt andra hem antingen metaforiskt (genom att skapa minnen för livet), eller bokstavligen (genom att starta ett nytt liv på ditt resmål)
 • Utveckla dig själv och komma hem som en helt ny person

 

Sammantaget är ett sabbatsår det bästa sättet att vidga horisonterna för både ditt personliga och ditt yrkesliv och återvända hem som en mer mogen och kvalificerad person.

 

Varför du ska välja ESL för ditt sabbatsår utomlands

Mycket planering behövs för en språkkurs. Därför det är viktigt att välja rätt företag som hjälper dig hela vägen! Med mer än 25 års erfarenhet och 97% av våra kunder som rekommenderar oss, innebär det när du bokar ditt år utomlands med ESL att du lämnar din språkresa i rätta händer. Här är bara några av de sätt vi hjälper dig att få ditt livs resa:

 • Du kommer att ha tillgång till vår portfölj av endast de bästa språkskolorna över hela världen, med vägledning från vårt team om vilka som bäst passar dina mål
 • Våra expertrådgivare kommer att vägleda dig genom alla olika möjligheter för din resa - glöm att bläddra genom oändliga alternativ och jämföra dussintals webbplatser
 • Bortsett från dina lektioner, ska vi se till att du har alla aspekter av ditt sabbatsår perfekt planerat, från ditt boende till dina resor och aktiviteter.
 • Vi kommer att finnas vid din sida varje steg på vägen: före, under och efter ditt sabbatsår.
 • Du får tillgång till exklusiva rabatter och erbjudanden som hjälper dig att få ut   mesta av din resebudget.

Våra studenter frågar ofta:

Om jag behöver ett visum för min kurs, kommer ESL att hantera det?

ESL kan hjälpa dig med processen att erhålla visum, eftersom detta kommer att bero på det land du planerar att besöka och längden på din vistelse. Under hela din visumprocess kommer vi att ge dig korrekta, uppdaterade råd om din valda destination, men observera att du kommer att vara ansvarig för att betala eventuella visumavgifter.

Hur lång tid kommer jag att vara utomlands på ESL:s sabbatsårsresa?

Det bästa med ett ESL Gap Year är att det är skräddarsytt för dig! Det betyder att det kan vara så långt eller så kort som du behöver eller önskar. Men kom ihåg att tiden är en språkstudents bästa vän! Det tar vanligtvis mellan 10 och 12 veckor att gå från en CEFR-nivå till nästa, så ju mer tid du satsar på ditt program, desto mer ambitiösa kan dina mål vara!

Hur många personer kommer att vara på min språkkurs med mig?

Normalt består språkklasser inte av mer än 15 studenter - genomsnittet är 8 till 12. I dessa grupper kommer du att dra nytta av personlig hjälp från läraren och praktisera dina färdigheter i mindre grupper.

Har du ytterligare frågor om att studera utomlands med ESL?

Varför välja ESL för din nästa resa?

ESL icon five stars school
ESL icon five stars school
Topprankad och prisvinnande språkreseförmedlare

Våra gratis och personliga tjänster är konsekvent topprankade på Google, och 97% av våra studenter rekommenderar oss till sina vänner och släktingar. Dessutom är ESL en livstidsvinnare efter att ha röstats fram bäst i Europa fem gånger på St Star Awards.

ESL icon reduced price
ESL icon reduced price
Lägstaprisgaranti

Få prisskillnaden tillbaka om du hittar ett bättre erbjudande för samma program med en annan förmedlare eller direkt med skolan.

  

solid-customer-advisor.blue
solid-customer-advisor.blue
Gratis rådgivning och A till Ö-tjänster

Våra team är experter på språkresor och deras erfarenhet i branschen är både professionell och personlig. Våra gratis och personliga tjänster sträcker sig längre än till avresan - våra rådgivare står till ditt förfogande före, under och efter din vistelse.

ESL icon people in sheild
ESL icon people in sheild
Kvalitetskontroll

Vi väljer partnerspråkskolor enligt krävande kriterier - högkvalitativa anläggningar, små gruppstorlekar på olika nivåer, bra läge, förstklassig undervisning och ett spännande aktivitetsprogram, bland andra aspekter. Vi besöker regelbundet våra partnerskolor eftersom det är mycket viktigt för oss att ha ett nära förhållande med våra partner och att hålla koll på den lokala utvecklingen.   

ESL icon thumbs up
ESL icon thumbs up
Tusentals studentomdömen

Vi samlar systematiskt åsikter och omdömen från tusentals studenter som valt ESL för att åka utomlands. Alla omdömen kontrolleras noggrant för att säkerställa äkthet och läggs till på våra skolsidor för att ge framtida studenter förstahandsuppgifter och aktuella fakta.

ESL icon house
ESL icon house
Ett brett utbud av boendealternativ med kvalitet

Vår portfölj innehåller också ett stort antal typer av boende, så att vi kan erbjuda var och en av våra studenter det lämpligaste alternativet. Från värdfamiljer och studenthem till privata och delade lägenheter är alla våra boendetyper noggrant utvalda för en bekväm och praktisk boendeupplevelse utomlands.

Specialerbjudanden
Hitta bästa erbjudandet för din språkkurs.
ESL promotions hero