Kommentarer – Atlantic Language

Tamara Vázquez Núñez
Tamara Vázquez Núñez
Atlantic Language, Dublin
Kurslängd: 1 vecka

Jag tillbringade en vecka i Dublin med att studera engelska på skolan Atlantic Language. Personalen på skolan var mycket uppmärksam mot studenterna och hjälpte oss med allt de kunde. Lektionerna hjälpte mig att lära mig nya ord och att klargöra några tveksamheter som jag hade sedan länge. Emellertid var den bästa erfarenheten att få lära känna personer från andra länder. På förmiddagarna tog vi lektioner och på eftermiddagarna hittade vi på saker tillsammans, vilket hjälpte mig jättemycket att våga prata på engelska.
En månad efter min vistelse i Dublin arbetade jag i Spanien och kunde konstatera att denna vecka verkligen hade gjort nytta, för min engelska hade förbättrats betydligt.

Läs allt
Sylvie Tischler
Sylvie Tischler
Atlantic Language, Dublin
Kurslängd: 2 veckor

Mina lektioner under förmiddagarna innehöll vokabulär och grammatik, samt arbete två och två. På eftermiddagarna hade vi konversation om olika ämnen. Varje fredag gjorde vi ett test, vilket är intressant för det fortsatta arbetet och för att fördjupa sig. Skolan är bra organiserad, mottagandet är trevligt, sammansättningen av grupperna mycket välanpassade. Alla aktiviteter är inte så intressanta: det beror på vilka lärare som är med, men det finns massor av ställen att besöka i Dublin, det finns någonting för alla smaker. Jag fann museerna som handlade om irländsk historia intressanta, dess författare, Guinnesshuset, den irländska vänligheten … En språkresa är verkligen bra för att förbättra språkkunskaperna och för att fortsätta studera efter de två veckorna. Framstegen är tydliga. Min värdfamilj var vänlig och boendet mycket rent. Vi hade inte så mycket utbyte, men de gånger jag tog initiativet hade vi mycket trevligt.

Läs allt
Mario Guzmán Carretero
Mario Guzmán Carretero
Atlantic Language, Dublin
Längd: 2 veckor

Min vistelse på Atlantic Language har varit mycket produktiv. Jag har ordentligt förbättrat min nivå i talad engelska, vilket var mitt huvudsakliga mål. Skolan är mycket bra och välorganiserad, även om den passar bättre för längre kurser. Jag bodde hos en irländsk familj och är mycket nöjd med det. De var fantastiska och behandlade mig hela tiden som en av familjen.

Läs allt
Perrine Guidez
Perrine Guidez
Atlantic Language, Dublin
Längd: 3 veckor

Jag har tillbringat en mycket fin tid i Irland och mer exakt i Dublin. Skolan ligger mycket bra till, byggnaden är helt ny och klassrummen är alla välutrustade. Jag gillade mycket att ha utbyte med de andra eleverna som kom från olika länder. Vi var bara 11 i min grupp, vilket gynnade att vi kunde göra snabba framsteg. Min värdfamilj var superbra och bodde bara 30 minuter från skolan med tåg. Jag har beslutat mig för att stanna i Dublin, jag har till och med funnit ett arbete för att ytterligare förbättra min engelska.

Läs allt
Julian Hertel
Julian Hertel
Atlantic Dublin, Dublin
Kurslängd: 12 veckor

Jag tillbringade tre månader i Dublin där jag studerade på Dublin Atlantic Language. Min vistelse var mycket bra, såväl i staden som på skolan där stämningen var fantastisk. I skolan är alla mycket vänliga, lärarna, eleverna och särskilt receptionisterna. Varje dag erbjuds olika aktiviteter av skolan där varje är mer intressant och rolig än den föregående. Avslutningsvis så är Dublin en toppenstad tack vare sina kulturella aktiviteter samt sitt nattliv.

Läs allt
Julie Olivier
Julie Olivier
Atlantic Dublin, Dublin 
Kurslängd: 4 veckor

On dit que les irlandais sont des gens accueillants. Bonne nouvelle : ce n’est pas qu’une rumeur et au contraire même ! Je suis restée un mois à Dublin dans une famille vraiment super ! Toujours à l’écoute, en train de discuter avec moi, de s’intéresser à ce que je fais et à ce que je vis ! Bref, le top pour pouvoir pratiquer l’anglais au maximum ! L’école étant située au centre de Dublin, les ballades en centre ville se font donc très facilement. Les cours standards étaient intéressants, peut-être n’étaient-ils pas assez intensifs à mon goût. En tout cas, le personnel de l’école est proche des étudiants et toujours à l’écoute, ce qui est vraiment appréciable. Enfin, l’Irlande… Aaaah l’Irlande ! Quel magnifique pays ! De très belles excursions à faire, de très beaux paysages à découvrir : ce fut un vrai dépaysement pour ma part.

Läs allt