Kommentarer – LAL Torbay

Marc Dessimoz
Marc Dessimoz
LAL, Torbay
Längd: 6 veckor

Jag njöt av min tid i Torbay mer än någonting annat. Det är en ganska liten kuststad. Jag skulle säga att den är bättre än en storstad... klart att det finns färre sevärdheter eller stora butiker men du måste fördjupa dig i språket. Du kan inte bara hitta någon som talar franska, tyska, spanska... etc när du har gått ut från skolan. Det är därför som jag valde Torbay.

Åh! Jag måste prata lite om skolan... Jag åkte dit för att förbättra min engelska innan EPFL och jag blev inte besviken. Jag fyllde luckorna jag hade genom att öva på min engelska hela dagarna och lektionerna var riktigt bra. Jag menar, jag hade otroliga lärare.

Skolan erbjuder även utflykter, vissa är verkligen värda att åka på men andra inte, men alla hjälper dig att komma ut i området och fördjupa dig i Devon. Torbay är indelad i tre städer: Torquay för shopping och nattliv, Paignton för att njuta av din tid och Brixham för att besöka en traditionell fiskeby. Torbay ligger inte långt från London så du kan enkelt planera in en helg där.

Jag spenderade tolv veckor uppdelade i två block och det var en fantastisk tid, jag provade på att bo i värdfamilj första gången. Andra gången så provade jag residenset Hunters Lodge och här var det fantastiskt, som en familj... vi besökte allt tillsammans och lagade mat ihop. Nu är jag bjuden till Brasilien, Tyskland, Sydkorea, Saudiarabien och framförallt till den Schweiz-tyska delen.

Läs allt
Raquel Redondo Verdasco
Raquel Redondo Verdasco
LAL, Torbay
Kurslängd: 2 veckor

 

Det var första gången som jag gjorde en resa av detta slag och jag har älskat det. Familjen som jag bodde hos var en fantastisk kvinna som hjälpte mig med allt hon kunde och som behandlade mig som sin egen familj. Jag bodde i ett väldigt mysigt hus som låg i ett mycket lugnt område nära centrum och skolan. Vistelsen som var på två veckor kändes kort. Genom folk i skolan har jag lärt känna människor av många nationaliteter som inte bara har gett mig möjlighet att träna engelska utan också att lära mig om andra kulturer. Jag kan konstatera att alla var mycket trevliga och sociala, alltid där för att prata och lyssna. Strukturen på skolan fungerade perfekt med exceptionella lärare och ett aktivitetsprogram som på kvällar och helger inte bara gav möjlighet till att lära känna denna del av England utan också till att spendera tid med alla vänner och lära känna dem bättre utanför klassrummet. Detta har etablerat vänskaper som fortfarande består trots avståndet. För mig har det varit en av de bästa upplevelserna i mitt liv och jag rekommenderar det till alla.

Läs allt
Hélène Frederiks
Hélène Frederiks

Jag gick en språkkurs med ESL i Torbay för att förbättra min engelska. Jag rekommenderar till 100% att studera språket i små grupper i England. Jag rekommenderar också att bo på Hunters Lodge där det är en mycket god stämning och man kan träffa människor från andra kulturer samt njuta av den vackra utsikten... Den guidade turen som vi gick genom stan den första dagen var mycket användbar för att bekanta sig med stan. ESL får dig att känna dig som hemma!

Läs allt
Nora Friedrich
Nora Friedrich
LAL, Torbay
Kurslängd: 2 veckor


 

Jag valde detta resmål därför att jag ville förbättra mina språkkunskaper och bli mer självsäker. Min favoritutflykt var den till Cornwall. Landskapet var verkligen vackert. Jag tyckte värdfamiljen var älskvärd och mycket snäll. De var alltid öppna och jag kunde alltid be om hjälp. Jag rekommenderar LAL till mina vänner, därför att det var en mycket fin upplevelse. Man träffar nya vänner, förbättrar engelskan och njuter av den engelska kulturen och landsbygden.

Läs allt
Nicole Stasch
Nicole Stasch
LAL, Torbay
Kurslängd: 2 veckor

 

Jag valde detta resmål eftersom jag letade efter en trevlig stad i England. Då upptäckte jag Torby, där solen oftast skiner. Under min vistelse besökte jag en del platser, till exempel North Cornwall, som jag blev mycket imponerad av. Under en lång promenad njöt jag av det vackra landskapet och utsikten från klipporna, som fick mig att tappa andan. Jag tyckte också om att vara med vänner och gå utmed stranden. Jag kommer alltid att minnas det vackra landskapet och människorna jag träffat här, men också allt jag lärt mig för att förbättra min engelska.

Läs allt
Dilber Erez
Dilber Erez
LAL, Torbay
Längd: 8 veckor

Jag trivs jättebra på skolan här. Man märker att lärarna är professionella och beredda på att hjälpa dig. De första veckorna var engelskan verkligen en utmaning för mig, men nu börjar jag förstå språket bättre och jag gör framsteg. Jag tycker mycket om att diskutera med de andra internationella studenterna. Hunter's Lodge är ett magnifikt ställe att bo på, det ligger alldeles nära skolan och utsikten är fantastisk. Torbay är en perfekt stad och jag passar på tillfället att upptäcka regionen.

Läs allt