Kommentarer – British Study Centres

Cristian Martínez Ibáñez
Cristian Martínez Ibáñez
BSC, Brighton
Kurslängd: 1 vecka

British Study Centres har varit en otrolig erfarenhet, centret är mycket välhållet, personalen mycket vänlig och sympatisk, från chefen till kökspersonalen får dig att känna dig som vore du hemma, kamraterna var mycket sällskapliga och inkluderar dig omedelbart. Om jag kunde göra om detta skulle jag fara tillbaka dit utan tvekan.

Thank you for everything!!!! It was a pleasure!!!

Läs allt
Alicia Gutiérrez-Moyano Sosvilla
Alicia Gutiérrez-Moyano Sosvilla
BSC, Brighton
Längd: 3 veckor

Min 3-veckors vistelse i Brighton var fantastisk. Jag studerade på BSC och har bara bra saker att säga om lärarna och resten av personalen. Alla var vänliga och villiga att hjälpa till.

Brighton är en mycket bekväm stad, levande och perfekt för studenter. Det finns massor av platser att besöka, liksom pubar och butiker. Du kan träffa människor från hela världen vilket är mycket berikande. Dessutom så ligger London (som jag också älskar) inte långt borta!

Läs allt
Mégane Bornet
Mégane Bornet
BSC, Brighton
Längd: 12 veckor

Det är en vacker stad med många vänliga människor. Denna stad är full av studenter och inte speciellt farlig, det är verkligen trevligt att bo här! Ett råd: var försiktig med måsarna! Skolan är riktigt bra, alla de människor som arbetar där är väldigt trevliga. Kurserna är intressanta och jag lärde mig mycket. Tack British Study Centres! Jag träffade också en hel del härliga studenter från olika länder och jag kommer att försöka hålla kontakten med dem! Jag tror inte det är tillräckligt att komma hit för en kortare period än 3 månader. Under 2-3 veckor eller en månad hinner du inte lära dig så mycket... Jag tycker att detta är en fantastisk livsupplevelse som gör det möjligt att träffa nya människor och att lära sig ett språk som stora delar av världen kan. Brighton är en studentstad och jag hoppas att det kommer att förbli så!

Läs allt
Enric P.O
Enric P.O
BSC, Brighton
Kurslängd: 4 veckor

Vad ska man säga? Brighton var spektakulärt på alla sätt. Först måste jag nämna familjen där jag bodde. De behandlade mig väl från dag 1 och brydde sig alltid om mig: maten var god och om jag ville så fick jag kläderna tvättade... De gav mig allt jag behövde. Förutom att föräldrarna var underbara och att vi om kvällarna satt i soffan med en kopp te och pratade om allt möjligt så var flickorna så gulliga. Sen första dagen har vi haft en väldigt bra relation och nu saknar jag dem mycket. Dem och hela familjen. Gällande huset så var det helt perfekt. Jag hade ett eget handfat och ett stort rum. På morgnarna och några eftermiddagar gick jag på förberedelselektioner för FCE. Lärarna som jag hade var ganska bra. Alla brydde sig om oss och gav oss många övningar, spel och kopior så att vi skulle träna mycket. De ansträngde sig också för att vi alla skulle trivas och ha en bra atmosfär i klassrummet. Klasserna var inte så stora men det var ganska mysigt och skolan var i allmänhet väldigt bra. Skolan anordnade aktiviteter varje vecka som man kunde anmäla sig till. Några var gratis och andra fick man betala för. Jag deltog i ett par av dem och tyckte det var riktigt kul. Ibland var det utflykter någonstans (som London) och andra gånger var det mer sociala aktiviteter såsom fotbollsmatcher mellan studenter. Bortsett från det huvudsakliga syftet med denna resa som var att klara FCE så har min vistelse i Brighton givit mig möjlighet att träffa många nya människor från olika länder, att få in ett flyt i min engelska och att spendera en månad som jag aldrig kommer att glömma. Det har varit grymt och jag skulle vilja göra om det någon gång. Det är därför som jag uppmuntrar alla som gillar att resa till en upplevelse lik denna.

Läs allt
Loraine Perrenoud
Loraine Perrenoud
 BSC, Brighton
Kurslängd: 13 veckor

Brighton är en vacker kuststad som ligger en timme med tåg från London och en timme med buss från «Seven Sisters», en vacker naturpark omgiven av klippor. Lokalinvånarna är mycket vänliga och atmosfären är ungdomlig. Dagtid finns det gott om platser värda ett besök; nattetid så kan du välja bland de många klubbar och barer som staden erbjuder för alla smaker. Skolan där jag studerade, British Study Centres, är utmärkt. Lärarna är mycket professionella och trevliga liksom all skolpersonal. Varje vecka anordnas mycket intressanta aktiviteter och de erbjuder även resor till omkringliggande städer till överkomliga priser. Först hängde jag med fransktalande men jag tvingade mig själv till att tala engelska. Därefter hade jag turen att träffa människor från hela världen... det var en fantastisk upplevelse.

Läs allt
Pascal Moser
Pascal Moser
BSC, Brighton
Kurslängd: 6 veckor

Jag har bott i värdfamilj i 1 vecka nu och jag tänker stanna i Brighton ytterligare 5 veckor. Brighton är en riktigt livlig stad och perfekt för studenter. Den erbjuder ett brett utbud av aktiviteter, gigantiska butiker för allt du kan tänkas att behöva, härliga restauranger och vackra platser att besöka såsom den berömda Brighton Pier.

Läs allt
Petra Schweizer
Petra Schweizer
BSC, Brighton
Kurslängd: 6 veckor

Mitt namn är Petra och jag är från Schweiz. Jag hade studerat engelska på British Study Centres Brighton i 6 veckor. Under min andra vecka gick jag med i The Job Club på skolan för att få lite information om att arbeta i Brighton. Ärligt talat så var skolpersonalen utmärkt hjälpsam. De tittade igenom mitt CV och gav mig några bra tips på hur man får ett jobb. De gav mig också personlig hjälp och stöd vilket fick mig att känna att jag hade någon att prata med. Jag kände mig därför väldigt bekväm.

Läs allt
Cyril EGLI
Cyril EGLI
BSC, Brighton
Kurslängd: 14 veckor

"Jag har haft en helt otrolig tid i Brighton och jag rekommenderar verkligen att åka hit, eftersom det är en så vacker stad att vara i. Folket är vänligt och skolan var mycket bra för mig, för jag lärde mig mycket och lärarna var roliga. Du kommer att få många nya vänner och lära dig om många kulturer från olika länder, vilket är mycket intressant. Jag tycker att alla som har möjlighet borde åka hit."

Läs allt
Annelijn Mäkel
Annelijn Mäkel
BSC, Brighton
Kurslängd: 3 veckor

Språkkursen var en härlig upplevelse. Jag bodde hos en värdfamilj i Brighton. Värdfamiljen var mycket vänlig och Brighton är en väldigt trevlig stad. Du kan göra en massa saker och naturligtvis har Brighton en fin pir och strand. Skolan är också mycket bra, lektionerna är varierade och lärarna är mycket trevliga och hjälpsamma. Man träffar också många människor från hela världen, däribland många kulturer så det är inte bara utbildning utan också mycket roligheter. Min resa till Brighton var toppen och en lärorik erfarenhet!

Läs allt
Salomée Taramarcaz
Salomée Taramarcaz
BSC, Brighton
Kurslängd: 2 veckor

Jag valde Brighton eftersom att jag gillar charmen hos de städer som har en småstadskänsla. Faktum är att när jag promenerar genom Brighton så känns det som att gå igenom en dockstad på grund av dess charm och färger. Jag tyckte mycket om de alternativa trenderna och det oändliga utbudet av secondhandbutiker. Denna stad lyckas vara en plats där du kan slappna av utan att bli uttråkad: museer, pubar, butiker, konserter, trappor vid kanten av klipporna Seven Sisters... Det finns massor att göra! Skolan BSC är mycket välkomnande, full av leende lärare vilket får en att trivas. Jag skulle ha velat stanna längre.

Läs allt
Vanesa Esposito
Vanesa Esposito
BSC, Brighton
Kurslängd: 9 veckor

Vad kan man säga om staden Brighton annat än att man aldrig tröttnar på den. Jag är ”in love” med den. Jag har gjort två språkresor och båda har gått till Brighton. Man är i England utan att direkt vara där. Det är en strålande stad, ung och dynamisk, som ligger vid kusten och som är känd för sin Brighton Pier. Människorna är underbara och man hittar fantastiska och traditionella engelska pubar där. BSC är en excellent skola med mycket kompetenta lärare som är mycket lyhörda för elevernas behov. Det är en stor skola som ligger nära stranden och centrum. Den är rymlig och har bra utrustning. Cafeterian är stor och maten mycket god. Det finns också en stor, vacker trädgård. ESL är för mig den bästa språkreseförmedlingen som finns. Jag har åkt två gånger genom dem och jag skulle gärna göra det tusen gånger till. Jag drömmer redan om min nästa språkresa och då kommer jag helt säkert att kontakta ESL igen. Rådgivarna är mer än kompetenta. De tar sig tid att lyssna och hittar alternativ som passar ens behov bäst. Jag har alltid haft bra kontakt och mina språkresor har fingerat utmärkt. Därför har jag ingen lust att vända mig till någon annan förmedling.

Läs allt
Julie
Julie
British Study Centre, Brighton
Kusrlängd: 7 månader

Innan jag skulle avsluta mina universitetsstudier och påbörja min professionella karriär så beslutade jag att åka utomlands för att förbättra min engelska. Jag tillbringade fem månader av total fördjupning i Brighton, detta i en trevlig och dynamisk miljö. Jag valde att bo på ett studentresidens vilket definitivt var en positiv upplevelse, både personligen och för min engelska. Jag lärde känna studenter från hela världen där några har blivit goda vänner som har kommit för att besöka mig i Paris. På studentresidenset finns det alltid någon att prata och utbyta åsikter med på engelska. Dessutom gav intensivkursen mig möjlighet att kombinera lektioner och fritid: jag tillbringade förmiddagarna i skolan och hade 3 eftermiddagar i veckan till att upptäcka England och delta i aktiviteter som skolan anordnade. Denna erfarenhet gav mig mycket både på ett personligt och professionellt plan. Jag fick också möjlighet att göra praktik inom marknadsföring på ett engelskt företag i två månader, ett ämne som jag studerar i Frankrike. Jag förbättrade min förståelse och mitt tal tack vare kontakten som jag hade med engelskaproffs. Jag tror inte att en sådan upplevelse kan beskrivas i ord, man måste uppleva den för att förstå hur berikande den är.

Läs allt
Alyssa Michaelis
Alyssa Michaelis
BSC, Brighton
Kurslängd: 12 veckor

Brighton är en magnifik stad, som förförde mig speciellt genom sitt läge vid havet och närheten till London. Staden flödar av möjligheter, det finns något för var och en. Strukturen och organisation hos ESL gjorde att min språkresa till Brighton var lätt att ordna. Valet av skola var bra, för lärarna var mycket engagerade och hjälpsamma. Dessutom föreslog skolan ett varierat aktivitetsprogram på fritiden. Jag gör utan tvekan om en ny språkresa till Brighton med ESL och hos BSC.

Läs allt
Bärbel Schön
Bärbel Schön
BSC, Brighton
Kurslängd: 6 veckor

Jag tycker väldigt mycket om skolan. Nivån är perfekt och jag har lärt mig så mycket under de senaste 4 veckorna att jag har kunnat byta och komma upp på en högre nivå. Undervisningen är mycket välstrukturerad och lätt att följa. Lärarna, liksom övrig personal på skolan, är mycket tjänstvilliga och alltid vänliga. Mina bekymmer angående min ålder var totalt ogrundade. Här träffas alla åldrar och nationaliteter.

Min värdfamilj, eller snarare min ”värdmamma”, är enormt sympatisk. Jag kan tvätta mina kläder och även använda köket här. Mitt rum är litet, men har allt jag behöver . skrivbord, säng, garderob och till och med en TV med DVD. Skolan ligger om hörnet och för att komma till stranden behöver man bara gå några meter. Det finns också en busshållplats för flera linjer framför porten. Och eftersom min praktik kommer att göras alldeles i närheten, kan jag stanna hos henne under hela min vistelse.

Brighton är helt enkelt underbart. Det finns en magnifik strand (tyvärr med stenar och inte med sand), massor av affärer och speciellt små exklusiva boutiquer. Utifrån Brighton kan man göra många utflykter och med tåg tar det bara 50 minuter till London.

Som ni märker är jag nöjd med allt. Jag känner mig mycket bra och njuter till fullo av min tid i Brighton.

Läs allt
Lea Herwig
Lea Herwig
BSC, Brighton
Kurslängd: 12 veckor

Jag är för närvarande i Brighton, där jag gör en förberedande examenskurs för ett Cambridgecertifikat. Jag kan bara säga: allt fungerar för mig! Jag känner mig jättebra i min grupp och jag hoppas få ett A eller ett B på examensprovet. Vi får se! Min familj är super, föräldrarna är båda lärare och i trettioårsåldern, vårt umgänge är mycket avspänt. De har en son på två år, jättesöt, som gärna leker med mig. Folket i min grupp är supertrevliga och vi går ut och festar tillsammans. Dessutom har jag redan gjort många utflykter i omgivningarna. Jag kan barra säga att jag är lycklig över att ha tagit detta beslut!

Läs allt
Antoine Bigand
Antoine Bigand
BSC, Brighton
Kurslängd: 16 veckor

Skolan liknar Brighton, lagom storlek, gemytlig och dynamisk. Skolan ser varje dag till att var och en finner sin plats, oavsett språknivå i engelska, genom sitt sätt att integrera studenterna. Den här skolan är också en av de få som erbjuder boende i ”Student House”, vilket tillåter en att få en ny familj på internationell nivå. Personligen skall jag utöka min internationella erfarenhet med ESL genom en språkresa till Barcelona.

Läs allt
Grégory Buraus
Grégory Buraus
BSC, Brighton
Kurslängd: 8 veckor

Min språkresa till Brighton har hjälpt mig mycket att förbättra min engelska och uttrycka mig på språket. Mina två månaders kurs har varit intensiv för min del. Utan tvekan hade ytterligare två månader varit avgörande för min nivå. Valet av värdfamilj är ett plus för att utveckla sig såväl språkligt som kulturellt. Tack ESL och BSC för denna fantastiska erfarenhet!

Läs allt
Anne Huber
Anne Huber
BSC, Brighton
Kurslängd: 4 veckor

I augusti var jag fyra veckor i Brighton för att delta i en CAE-kurs. Brighton är en trevlig stad att bo i och som erbjuder många olika saker. Du kan gå ut på klubbar, shoppa, simma ha kul med dina nya vänner, eller resa till olika platser i omgivningarna, till exempel till Seven Sisters. Jag valde British Study Centres eftersom det var det enda stället jag kunde göra min CAE-kurs under fyra veckor i augusti. Det var absolut det rätta beslutet! Atmosfären på skolan är avspänd och kosmopolitisk, så det är inte alls svårt att känna sig hemma där och trädgården är en perfekt plats för att tillbringa rasterna i. Lärarna gjorde sitt absolut bästa för att förbereda oss för examensprovet och vi hade mycket roligt. Under de fyra veckorna bodde jag i ett ”student house”. Jag tyckte om att bo där, för det var en intressant och spännande erfarenhet att ha kontakt med olika människor från skilda länder.

Läs allt
Alice Krahenbuhl
Alice Krahenbuhl

Brighton är en vacker stad vid havet, och studenterna tycker ofta att det är jättekul att gå på diskotek, bio, pub, restaurang eller något fast food-ställe. Det första som du måste testa är att bada i havet! En av fördelarna med skolan är det stora utbudet av boendeformer. Om du inte vet riktigt vad du ska välja kan du alltid kontakta ESL som hjälper till med att välja mellan residens eller värdfamilj. Det beror på dig och på om du är självständig och tycker om att bo tillsammans med människor med olika nationalitet. Det finns många olika nationaliteter representerade på skolan och ni kan bara prata engelska sinsemellan.

Läs allt