Kommentarer – Lexis English

Florian Perroud
Florian Perroud
Lexis English, Perth
Längd: 6 månader

Jag tillbringade 3 månader på en språkskola i Cairns innan jag kom till Perth. Jag åkte till Cairns eftersom att det var en liten stad då jag inte ville vara i en myllrande storstad som Sydney eller Melbourne.

Jag valde Perth av tre skäl;: för det första, jag är en naturälskare så jag återvände till Australien för djurlivet. Australien har en fantastisk mångfald av djur såsom ormar, ödlor och naturligtvis kängurur!

Sedan kom jag naturligtvis på grund av klimatet som är perfekt här i Australien. Även på vintern kan jag ha på mig shorts och t-shirt mitt på dagen. Slutligen så ville jag återigen ha en lugn plats att studera på så jag valde Perth (staden är inte särskillt stor).

Jag behövde inte ett Cambridgecertifikat så jag beslutade mig för att bara gå kursen för att få en ordentlig utmaning. Strukturen på kursen var välorganiserad och boken som vi studerade varje dag hade ett bra innehåll. Det var en bra balans mellan teori och praktiska övningar. När jag kom var jag mer på en FCE nivå men jag är glad över att jag valde CAE då den sporrade mig till att uppnå en högre nivå i engelska.

De bästa sakerna med Lexis var lärarna! Jag var alltid så glad och trygg med lärarna och deras undervisningstekniker. De är alla så omtänksamma och de la så mycket tid och omsorg på sina elever.

När det gäller boende så började jag med att bo i värdfamilj men sedan hittade jag en Air B & B att flytta till. Det har verkligen varit en bra erfarenhet att leva med en australiensk familj.

När jag är klar på Lexis kommer jag att ge mig iväg på en fyra veckor lång resa från Perth till Darwin. Två av mina vänner och jag kommer att hyra en bil så att vi kan köra upp längs kusten. Jag ska sedan spendera 2 veckor på Nya Zeeland och en månad i Japan. Jag kommer att studera japanska nästa år i Japan. Jag ville verkligen studera på Lexis men jag kommer att leva i Osaka så det blir lite för långt att pendla varje dag.

Jag skulle definitivt rekommendera LEXIS till andra människor. Kvaliteten på undervisningen är mycket hög. Organisationen inom skolan är utmärkt och lärarna är mycket engagerade i sina studenters lärande. Utöver det så är platsen där skolan ligger fantastisk. Det är härligt att vara nära fantastiska stränder såsom Scarborough Beach. Det är en lugn och säker plats att studera på.

Läs allt
Aleksandra Wojtowicz
Aleksandra Wojtowicz
Lexis English, Perth
Kurslängd: 8 veckor

Jag åkte till Australien i två månader. Skolan Lexis English Perth erbjuder en idealisk plats för att lära sig engelska och samtidigt njuta av semestern. Skolan ligger 2 minuter från Scarborough Beach... det är underbart att äta lunch vid havet. Det tar bara en halvtimme att ta sig till centrum med kollektivtrafiken. Lärarna är väl förberedda, de känner sina elever väl och kan deras styrkor och svagheter. Skolan anordnar också många utflyker på helgerna vilket ger möjlighet till att träffa andra studenter och att upptäcka nya platser. Att resa i Australien är en härlig upplevelse! Man har ett riktigt bra liv, jag skulle ha stannat! Jag rekommenderar det till 100%.

Läs allt
Davide Malgioglio
Davide Malgioglio
Lexis English, Perth
Längd: 8 veckor

Jag tillbringade två månader på Lexis School i Perth som ligger i Scarborough. Det är en vacker stadsdel vid havet där du kan hitta många trevliga barer och restauranger! Skolan ligger 5 minuters promenad från stränderna och 15 minuter från studentboendet där jag har bott med andra studenter från skolan.

Stadens centrum liksom alla dess sevärdheter (stora parker, restauranger, barer, pubar, klubbar) ligger lite mer än 30 minuter bort med kollektivtrafiken (buss och/eller tåg).

Perth är en "liten" stad (1,5 miljoner invånare) men den är full av liv och event av alla slag! Människorna är väldigt välkomnande och de är vana vid studenter och turister i och med den kulturella mångfald som finns i den största australienska staden på västkusten. Många sevärdheter och naturparker i norr och söder kan nås med bil från Perth. Du måste absolut besöka dem!

Läs allt
Julia Maret
Julia Maret
Lexis English, Perth
Kurslängd: 26 veckor

Jag tillbringade sex månader i Perth på Lexis English School. Skolan är liten och har ett mycket bra läge med bara 2 minuters promenad från Scarborough Beach och 30 minuter till stan med kollektivtrafik. Jag trivdes verkligen i Perth eftersom att det inte är för stort, det finns många stränder (och de är väldigt fina) och området Northbridq är perfekt för de som vill festa. Att resa i Australien är en fantastisk upplevelse som jag rekommenderar till alla!

Läs allt
Darryl Jeanneret
Darryl Jeanneret
Lexis English, Perth
Längd: 3 månader

 

Detta var ett gyllene tillfälle för mig att kunna åka tre månader till Australien och förbättra min engelska och behålla mitt jobb när jag kom tillbaka till Schweiz! Jag ångrar verkligen inte att ha valt denna plats. Perth med omnejd, på Australiens västkust, är verkligen ett paradis på jorden. Det var en helt magisk upplevelse. Jag har verkligen förbättrat min engelska nu, även om jag bara var där i 3 månader. Det var en mycket berikande erfarenhet. Dessutom lärde jag känna en massa människor från alla delar av världen och fick nya australiensiska vänner. De är verkligen partyglada! Jag rekommenderar alla som vill komma ifrån en stressig vardag att resa till Australien. När man kommer tillbaka känner man sig helt utvilad och återhämtad, och självklart har man fått en massa oförglömliga minnen! Stranden ligger också två minuters promenad från skolan. Om ni behöver mer information tveka inte att kontakta mig!

Läs allt