Språkresor till Heidelberg

Det gamla pfalzgrevskapets huvudstad är utan tvekan romantisk. Heidelbergs slott, som under fem sekel fungerade som residens, blev en vallfartsort för konstnärer under ”Sturm und Drang”-tiden. Clemens och Bettina Brentano, Achim von Arnim, Goerres … den tyska romantikens nya prinsar efter Goethe.
 

Men stadens strålglans begränsar sig inte bara till dess slotts barockruiner, inte heller endast till de som den inspirerat, det är i Heidelberg som det första universitetet, ett av de främsta i världen, på tysk mark grundades 1386. Internationellt erkänt som ett förstklassigt vetenskapligt och teknologiskt centrum, är Heidelberg i Tyskland vad Cambridge är för England. Om stadens prestige upprätthållits tack vare läromästare från dess universitet som Helmholtz, Bunsen, Kuno Fischer eller Max Planck, har Heidelberg idag - tillsammans med Mannheim och Ludwigshafen med vilka skapats industricentrat Rehn- Neckar - blivit en viktig ekonomisk plats där högre utbildning och industri går hand i hand. Vacker och seriös, vet Heidelberg också hur man skapar fest genom konserterna som ges på slottsgården eller genom de många evenemang som organiseras av dess studenter. Heidelberg, detta viktiga kulturella, vetenskapliga och ekonomiska centrum med sin festivitas och romantik, kommer utan tvekan att charma dig.

Läsa mer

Hitta en skola på kartan

Hitta den perfekta skolan

Tack vare vår Course Finder kan du ange dina önskemål och hitta den skola som passar dig bäst.

Jämför skolorna med vår Course Finder

Är du intresserad av denna stad?

5 SKÄL ATT VÄLJA ESL – SPRÅKUTBILDNING UTOMLANDS

 1. Star Agency Europe
 2. ESL VALD TILL BÄSTA SPRÅKRESEFÖRMEDLARE I EUROPA

  För femte gången har ESL – Språkutbildning Utomlands tagit hem titeln som bästa språkreseförmedlare i Europa vid ST Awards-galan 2016.

 3. LÄGSTAPRISGARANTI

  Vi återbetalar prisskillnaden, om du för samma kurs, på samma skola och på samma villkor skulle finna ett billigare pris hos någon annan språkreseförmedlare i Sverige.

 4. GRATIS OCH PERSONLIG SERVICE 

  Vi erbjuder dig en personlig och helt kostnadsfri uppföljning av varje steg av din språkresa. 

 5. KUNDTILLFREDSSTÄLLELSE  

  Under 2017 har 96 % av våra studenter rekommenderat ESL – Språkutbildning Utomlands till sina närmaste.

 6. KVALITETSCERTIFIERING 

  ESL – Språkutbildning Utomlands är erkänd av kvalitetskontrollorgan inom utbildning och turism.