Språkresor till Heidelberg

Det gamla pfalzgrevskapets huvudstad är utan tvekan romantisk. Heidelbergs slott, som under fem sekel fungerade som residens, blev en vallfartsort för konstnärer under ”Sturm und Drang”-tiden. Clemens och Bettina Brentano, Achim von Arnim, Goerres … den tyska romantikens nya prinsar efter Goethe.
 

Men stadens strålglans begränsar sig inte bara till dess slotts barockruiner, inte heller endast till de som den inspirerat, det är i Heidelberg som det första universitetet, ett av de främsta i världen, på tysk mark grundades 1386. Internationellt erkänt som ett förstklassigt vetenskapligt och teknologiskt centrum, är Heidelberg i Tyskland vad Cambridge är för England. Om stadens prestige upprätthållits tack vare läromästare från dess universitet som Helmholtz, Bunsen, Kuno Fischer eller Max Planck, har Heidelberg idag - tillsammans med Mannheim och Ludwigshafen med vilka skapats industricentrat Rehn- Neckar - blivit en viktig ekonomisk plats där högre utbildning och industri går hand i hand. Vacker och seriös, vet Heidelberg också hur man skapar fest genom konserterna som ges på slottsgården eller genom de många evenemang som organiseras av dess studenter. Heidelberg, detta viktiga kulturella, vetenskapliga och ekonomiska centrum med sin festivitas och romantik, kommer utan tvekan att charma dig.

Läsa mer

Hitta en skola på kartan

Hitta den perfekta skolan

Tack vare vår Course Finder kan du ange dina önskemål och hitta den skola som passar dig bäst.

Jämför skolorna med vår Course Finder

Är du intresserad av denna stad?

Varför välja ESL?

 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.