Språkresor till Freiburg

Bra, 1339 omdömen

Det må vara en liten stad, men Freiburg är ett av våra mest populära resmål för språkstudier - välj att lära dig tyska i Freiburg, så får du reda på varför! Denna universitetsstad är vacker som ett vykort, och perfekt för en kurs i tyska. Freiburg låter dig lära känna varje centimeter av staden och dess omgivningar i Schwarzwald. Du kommer att känna dig som hemma i den här gröna staden och du får ett genuint smakprov på det dagliga livet på din tyska språkresa till Freiburg.

 
Språkresor till Freiburg
Freiburg
1 / 10
Tyska skolor i Freiburg

Denna pittoreska och historiska stad är den perfekta platsen att lära sig tyska utomlands och verkligen fördjupa sig i den tyska levnadsstilen! Att studera tyska i Freiburg gör att du enkelt kan prata med alla ortsbor och lära dig mer om den unika kulturen i Baden-Württemberg. Våra partnerskolor erbjuder en rad kurser för alla studenter och ligger i stadens centrum nära attraktioner som Theater Freiburg och den historiska Martinsporten!

Varför studera tyska i Freiburg?

esl freiburg language stay 3 column 1
Stadsliv
 • Som en liten stad är Freiburg den perfekta platsen för studenter att plugga tyska utomlands och integrera sig i den tyska livsstilen, tillsammans med de många andra studenter som kommer för att läsa vid dess renässansuniversitet.
 • Denna studentstad är den perfekta platsen för att fördjupa dig i historien, där du kan utforska Freiburg Münster, den stora katedralen och ta en tur på Schlossbergbahn, en linbana uppför Schlossbergs kulle!
esl freiburg language stay 3 column 2
Resande
 • I korsningen mellan Frankrike, Tyskland och Schweiz, erbjuder Freiburg massor av möjligheter att utforska vackra landskap när du lär dig tyska utomlands och vänjer dig vid en mängd olika accenter!
 • Naturälskare hittar mycket att njuta av på en kurs i tyska i Freiburg eftersom Schwarzwald ligger precis utanför dörren - den största sjön i området, Titisee, ligger bara en timme bort, och det är möjligt att besöka Tribergs vattenfall, det högsta i Tyskland!
esl freiburg language stay 3 column 3
Arbete
 • Freiburg är känt för sitt innovativa arbete med grönt boende, lokala förnybara energi- och biomassanläggningar som ger hållbar energi till staden och många jobbtillfällen.
 • Våra partnerskolor i Freiburg erbjuder chansen att pröva på praktikplatser i staden - kontakta oss för mer information om möjligheter till praktikplats i Freiburg.

Populära frågor om att studera tyska i Freiburg:

Hur mycket kostar det att bo och studera tyska i Freiburg?

Våra kurser i tyska i Freiburg börjar från 235 euro för en vecka, så du är garanterad att kunna bo i staden med en begränsad budget! Du kommer att upptäcka att det är mycket prisvärt att äta ute, med måltider från i genomsnitt 8:50 euro till 12 euro. Kollektivtrafiken i staden är också prisvärd och tillförlitlig, men i äkta miljövänlig stil väljer de flesta invånare att cykla staden! Kontakta oss för en gratis prisoffert för din tyska språkresa till Freiburg.

Vilka är fördelarna med att studera tyska i Freiburg?

 • Staden erbjuder massor av attraktioner för kulturälskare, inklusive det världsberömda Augustinermuseum, samt praktisk närhet till Schwarzwald för dem som vill utforska andra delar av tysk kultur på sin språkresa.
 • Lokal industri lockar yrkesverksamma att söka arbete nära staden, medan det också är en populär studentstad, vilket innebär att det verkligen finns något för alla när du pluggar tyska i Freiburg!

Vilken typ av kurser i tyska kan jag göra i Freiburg?

Om du precis har börjat, eller redan är på avancerad nivå, har vi den perfekta tyska kursen i Freiburg för dig. Några av de program vi erbjuder på våra partnerskolor inkluderar:

 • Standardkurser från nivå A1 till C1, inklusive intensivkurser och premiumalternativ
 • Privatlektioner
 • Förberedande examenskurser för TELC
 • Sommarläger för 13- till 17-åringar, inklusive aktivitetsprogram

Har du några övriga frågor om att studera tyska i Freiburg?

Se övriga populära destinationer

Fler spännande destinationer som kan intressera dig