Språkresor till Bologna

Utmärkt, 328 omdömen

Lev det riktiga italienska livet i total fördjupning på en språkresa till Bologna! Denna norditalienska stad är ett kosmopolitiskt nav för studenter som pluggar italienska utomlands: en ung dynamisk plats med inblandning av seklers historia och kultur. Att studera italienska i Bologna är ett fantastiskt sätt att förbättra dina färdigheter i italienska och samtidigt lära känna Italiens rika tradition av konst, musik och – inte att förglömma – mat! Din kurs i italienska i Bologna låter dig leva som en infödd och få erfarenhet av en sida av Italien du aldrig sett tidigare!

 
Språkresor till Bologna
Bologna
1 / 10
Italienska skolor i Bologna

Bologna är ett av våra mest populära resmål i Italien. När du studerar italienska i Bologna får du tillgång till ett brett utbud av kvalitetskurser på skolor med excellent rykte. En kurs i italienska i Bologna på någon av våra partnerskolor är det snabbaste sättet att förbättra dina språkliga färdigheter och då du läser i denna vackra stad med sin historia och kultur – från Grand Piazza Maggiore till Palazzo Bentivoglio – har du chansen att utforska alla de bästa sevärdheterna!

Varför studera italienska i Bologna?

esl Bologna language stay 3 column 1
Stadsliv
 • Bologna är en populär studentstad och här finns också världens äldsta universitet, så du kommer att möta gott om andra internationella studenter som studerar italienska i Bologna att praktisera dina nyvunna kunskaper med – kontakta oss för mer information om att bo i Bologna.
 • I Bologna hittar du några av landets bästa restauranger vilket gör staden till ett paradis för matälskare – det finns få bättre sätt att lära känna Italien än att pröva tortellini, Parmigiano Reggiano eller mortadella medan du pluggar italienska i Bologna.
esl Bologna language stay 3 column 3
Resande
 • Bologna ligger idealiskt för att utforska andra större italienska städer när du tar en paus från din kurs i italienska i Bologna. Rom når du på två timmar, medan det till Florens och Modena tar mindre än en timme!
 • Vid sidan av livsstilen i städerna, kan du också utforska charmiga platser som San Marino på den idylliska italienska landsbygden och praktisera din italienska med ortsborna!
ESL Bologna language stay 3 column 2
Aktiviteter
 • En kulinarisk rundtur i Bologna är det idealiska sättet att lära känna stadens traditionella kultur på de traditionella matmarknaderna.
 • För att uppleva staden som en infödd, ta en cykeltur under vilken du kan besöka alla de bästa sevärdheterna i Bologna på kort tid under din språkkurs utomlands.

Populära frågor om att studera italienska i Bologna:

Hur mycket kostar det att bo och studera italienska i Bologna?

Om du vill prova det bästa av stadens matlagning, får du betala mellan 10 euro och 25 euro för en måltid på restaurang, medan en traditionell kopp italienskt kaffe kan kosta så litet som 1 euro. Du hittar en kurs i italienska i Bologna genom ESL för 291 euro per vecka – kontakta oss för en gratis prisoffert för din språkresa utomlands till Italien!

Vilka är fördelarna med att studera italienska i Bologna?

 • I Bologna finns världens äldsta universitet som lockar studenter från övriga Italien och andra länder, vilket gör det till den perfekta platsen att studera italienska utomlands och praktisera språket med andra studenter.
 • När du pluggar italienska i Bologna är du omgiven av italiensk kultur i en liten stad där det finns massor att upptäcka och där du kan prata med lokalborna varje dag!

Vilken typ av kurs i italienska kan jag göra i Bologna?

Oavsett hur du vill lära dig italienska i Bologna finns det den idealiska kursen som passar dig på en av våra partnerskolor, inklusive intensivkurser, små grupper och även italienska i kombination med matlagning! Några av våra kurser i italienska i Bologna inkluderar:

 • Lektioner på nivå A1 – C1 inklusive intensivkurser
 • Kombinerade kurser och privatlektioner
 • Kurser Italienska PLUS aktivitet, exempelvis matlagning

Har du några övriga frågor om att studera italienska i Bologna?

Se övriga populära destinationer

Fler spännande destinationer som kan intressera dig