Språkresa till Brighton: Sevärdheter

Den kungliga paviljongen

ESL - Sevärdheter
Brightons egna kungliga palats är en ovanlig mix av indisk exteriör och kinesisk interiör. Använt av kung George IV som en plats att underhålla vänner och älskare, är det ett monument till de dagar då kungliga familjer inte behövde stå till svars inför pressen. Ryktet säger att när Brightons kommun köpte paviljongen från den kungliga familjen 1850 var kommunen förvånad över att upptäcka att drottning Victoria hade tagit bort nästan allt av värde från byggnaden! (Man har ersatt allt sedan dess).

Stranden

ESL - Sevärdheter
Ok, här är något du med största sannolikhet inte kommer att missa, det Brightons strand är det bästa stället att njuta av en solig sommar eftermiddag under din kurs i engelska i Brighton. Om du frågar oss, är trevligaste när du går en liten bit bort från stadens centrum, antingen mot Hove (västerut) eller Kemp Town (österut). Du kan grilla på merparten av stranden efter 18:00 under sommarmånaderna ... lokala supermarkets säljer billiga engångsgrillar och kommunen har placerat ut speciella papperskorgar i vilka du kan kasta dem efteråt.

Om du inte är rädd för att få gåshud är vattnet varmt och rent nog att bada i. Det finns även en lokal tradition av simning på juldagen!

Landsbygden i Sussex

ESL - Sevärdheter
Brighton är omgivet av ett mycket vackert landskap. Seven Sisters Country Park är bara en kort buss resa från staden på väg till Eastbourne. Att vandra längst kalkklipporna är ett utmärkt sätt få lite frisk luft. Detta är ett mycket populärt resmål för studenter från språkskolorna i Brightons. Om du istället åker inåt landet finns Devil’s Dyke som är startplatsen för vandringar i South Downs. Denna plats är även känd för sina illegala ravepartyn under sommarmånaderna mycket till lokalinvånarnas irritation då de föredrar den lugna och tysta atmosfären.

Lewes, Hastings, Rottingdean...

ESL - Sevärdheter
De mindre städerna runt Brighton kan alla nås med buss. Till skillnad mot Brighton erbjuder de en smak av det mer traditionella England där exempelvis ritualen med eftermiddagste sker korrekt. Hastings är charmigt, Rottingdean är inte mer än en vacker promenad längst stranden från Brighton, Lewes är känt för sina antikbutiker och firandet av en hednisk högtid Bonfire Night (5 november). Centrala London ligger inte mer än en 50 minuters tågresa bort (se våra tips om hur man får tag på billiga biljetter).

North Laine & The Lanes

Brightons shopping område är fullt av små butiker, kaféer, barer och restauranger. När dagens shopping är slut och butikerna stängt öppnar pubarna och håller området vid liv långt in i natten. Du kan ofta hitta saker i The Lanes som inte går att hitta någon annanstans i Storbritannien… inte minst människorna
ESL - Sevärdheter
Bild: Juan J. Martínez (CC BY-SA 2.0)

Är du intresserad av denna stad?

Varför välja ESL?

 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.