Språkresa till S:t Petersburg: ESL:s St Petersburg

Vita nätter

ESL - ESL:s St Petersburg
Den bästa tidpunkten att besöka St. Petersburg är nog i juni, under de vita nätterna. Under veckorna runt sommarsolståndet är det ljust nästan till midnatt och gatorna är fulla av liv, då alla gör det mesta möjliga av de långa kvällarna. En konstfestival pågår under månaden med, bland annat, en serie klassiska balletter, opera och musikevenemang som kulminerar med ”Röda segelfirandet”, Rysslands största folkfest. Miljoner människor går ut på gatorna för att njuta av de enorma fyrverkerierna och för att festa.

Det ryska köket

ESL - ESL:s St Petersburg
Under en vistelse i St. Petersburg kommer du att bli väl bekant med Rysslands unika smaker. Några rätter att pröva inkluderar:

Bliny – tunna pannkakor som vanligtvis serveras som förrätt. Den vanligaste ingrediensen tillsammans med söta blinis är varenye (söt konserverad frukt), eller honung, medan för salta blinis tillbehör som gräddfil, kaviar eller sill är favoriter. Inte att förväxla med blinchiki, som är franska crêpes.

Borsch – en soppa gjord av kött- eller kycklingbuljong med rödbetor, morötter, potatis, kål och andra grönsaker. Borsch kan serveras varm eller kall och varierar beroende på kock (men mammas är alltid bäst).

Pelmeni – små köttbullar inrullade i tunn deg och kokade i vatten, ofta serverade med gräddfil, champinjonsås, tomatsås, smör, vinäger eller majonnäs.

Selyodka Pod Shuboi – namnet betyder ”sill under en päls” och är en smakrik sillsallad med lager av fisk, rödbetor, morötter, potatis, lök och ägg, toppad med majonnäs.

Solyanka – en annan populär soppa, gjord på olika sorts kött, inlagd gurka, oliver, paprika och kryddor.

Syrniki – tjocka färskostpannkakor blandade med socker, ägg och mjöl. De äts med gräddfil, varenye, eller honung och passar speciellt bra till té. Populära som efterrätt eller söt frukost.

Vareniki – bitar av tunn deg fylld med allting från bär och färskost, till potatis eller bovete. De kokas och serveras med gräddfil eller smör.

Matrjosjkadockor

ESL - ESL:s St Petersburg
Dessa ryska, delbara trädockor är den urtypiska ryska souveniren. Det finns Matrjosjkas för alla smaker, allt från massproducerade till exklusiva handmålade exemplar. Fråga på skolan var du bör köpa den rätta dockan för din budget. Tro det eller ej, de går inte längre tillbaka än till 1800-talet, då en rysk leksakstillverkare inspirerades av en traditionell design.
Nattåget till Moskva
Om du vill besöka Rysslands huvudstad – kanske för att fortsätta din kurs I ryska – är det bästa sättet att ta nattåget dit. Den 7 timmar långa resan tar dig genom den ryska vildmarken rakt in till hjärtat av Moskva. Biljetter finns att köpa 45 dagar före avresan och de billigaste blir fortast slutsålda.

Skaffa biljetter till Baletten…

ESL - ESL:s St Petersburg
St. Petersburg är en av de stora dansmetropolerna och en ballettkväll erbjuder det perfekta tillfället att klä upp sig och att njuta av den eleganta staden när den är som finast. De mest berömda teatrarna är Mariinsky (Kyrov) (mariinsky.ru) och Mikhailovsky (mikhailovsky.ru). Föreställningen kommer att vara förstklassig, men glöm inte att uppmärksamma själva byggnaderna, som är helt fantastiska.

Teatrarna annonserar vanligen sin repertoar omkring 3 månader i förväg och biljetter utan påslag kan köpas direkt på teatrarnas webbsidor, även om inte alla biljetter till Mikhailovskyteatern säljs via webben; några kan bara köpas via biljettkiosker i St. Petersburg. Vi rekommenderar starkt att du köper dina biljetter i god tid under den största turistsäsongen från maj till september.

… eller till hockey, fotboll

ESL - ESL:s St Petersburg
Kontinental Hockey League (KHL), betraktas allmänt som den näst bästa hockeyligan i världen, efter NHL, och St. Petersburgs SKA Ice Hockey Club är det första lag i KHL som har i genomsnitt fler än 10 000 supportrar per match. Biljetter kan fås på KHL webbsida (tickets.khl.ru/actionList.do)(på ryska). Den lokala fotbollsklubben Zenit (fc-zenit.ru), deltar nu kontinuerligt I UEFA:s Champions League och Europaligan, som de vann 2008. Biljetter kan köpas direkt på stadion och priserna varierar från 500 rubel (US$17) för de lägre matcherna till uppåt 2 000 rubel (US$67) för de bästa platserna på de viktigaste matcherna.
Att se, läsa, lyssna på
Att se
Piter FM (2006) Regissör: Oksana Bychkova
Russian Ark (2002) Regissör: Aleksandr Sokurov
The Captivating Star of Happiness (1975) Regissör: Vladimir Motyl
Biografer i St. Petersburg
Du hittar ett flertal biografer utmed Nevsky Prospekt, i shoppingcentra och på andra ställen i staden. Aurora, på Nevsky Prospekt 60, visar ibland filmer på originalspråk. Vissa nattklubbar, till exempel The Place och Griboedov, och kaféer (Coffee Station) visar filmer då och då. För mer konstnärliga filmer, är Dom Kino (Karavannaya Str. 12) ett populärt ställe som visar vinnare från de större filmfestivalerna. Det närliggande Rodina Cinema Center, visar ett bredare urval, från succéfilmer till tecknade barnfilmer.

Att läsa
Idioten av Fyodor Dostoyevsky
Anna Karenina av Leo Tolstoy
Överrocken av Nicolai Gogol

Att lyssna på
Naletchiki Bad B med Bad Balance
Dusty Fact med Splean
Anything med Arkady Severny (det finns över 80 album att välja från)
Pictures at an Exhibition med Modest Mussorgsky

Musikscener
Om du vet var du skall leta, finns det ett par verkligt bra musikscener i St. Petersburg. Vissa delar av staden har dragit till sig en mängd nattklubbar: Par.spb (par.spb.ru), Café Tarkan och Live park delar samma byggnad nära tunnelbanestationen Gorkovskaia. Kulturcentrat på Pushkinskaya 10 är hemmaplan för Fish Fabrique, Experimental Sound Gallery (GEZ 21) med flera.

Du kan mycket väl befinna dig i ett omgjort skyddsrum vid något tillfälle under en utekväll på stan. Klubbar som Griboedov (griboedovclub.ru) och Tunnel har gjort om krigstidsminnen till partyställen. Populära jazzklubbar inkluderar Jakata (5, Bakunina Ulitsa), Red Fox Jazz Club (rfjc.ru‎) och JFC (jfc-club.spb.ru), vilka leds av en av Rysslands mest respekterade jazzmusiker.

Håll ögonen öppna efter affischer och reklamblad, eftersom musikställen kommer och går och byter plats hela tiden. Och om du känner behov av att dricka mousserande vin, kan du pröva Sovetskoye Shampanskoye: billigt bubbelvatten från sovjettiden!
ESL - ESL:s St Petersburg
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.