Kommentarer – Tandem

María Alejandra Díaz Hernández
María Alejandra Díaz Hernández
TANDEM, Köln
Längd: 4 veckor

Erfarenheten av Tyskland blev mycket bra, hela organiserandet med ESL har varit perfekt. Jag lärde mig mycket och lärde känna folk från många länder. Med lägenheten hade jag tur, för jag delade med en dam som bodde mycket nära skolan och det tog mig bara fem minuter att komma till lektionerna. Jag tycker Köln är en mycket bra stad för denna typ av utbyte, eftersom det inte är en så stor stad, men ändå att det finns allt. Skolan anordnade aktiviteter som var mycket bra för att öva språket och för att lära känna seder och bruk. Sammanfattningsvis har det varit en fantastisk erfarenhet som jag hoppas kunna göra om snart.

Läs allt
Michel Baiutti
Michel Baiutti
TANDEM, Cologne
Längd: 5 veckor

Jag gick en 5-veckors tyskakurs på skolan Tandem i Köln. Skolan och lärarna är mycket bra. Kurserna är varierade och produktiva. Personerna som ansvarar för receptionen är tillmötesgående och hittar alltid en lösning på dina önskemål. De kulturella aktiviteterna är också mycket intressanta. Lokalerna är trevliga och lätta att ta sig till med tunnelbana eller cykel! När det gäller fritid så är Köln en fantastisk stad! Det finns något för alla smaker: museer, biografer, arkitektur, fotboll, hockey, nattliv, etc. Du kan aldrig bli uttråkad och folk är trevliga. Det finns många studenter i Köln vilket gör det möjligt att skaffa massor av mångkulturella kontakter.

Läs allt
Alvaro López Escamilla
Alvaro López Escamilla
TANDEM, Cologne
Kurslängd: 3 veckor

Min 3-veckors upplevelse i Köln var toppen. Jag använder dessa rader för att rekommendera denna stad till alla som är intresserade av att gå en språkkurs i Tyskland. Det är en stad full av liv men som inte är stressande på samma sätt som de större städerna, dessutom är det mycket bra förbindelser till närliggande städer som Bonn, Düsseldorf och Aachen.

Staden är full av barer, bagerier och massor av butiker som skapar dynamik. Den har därutöver stora välskötta grönområden och ett bra klimat, åtminstone i augusti (datum för min vistelse i staden), som man kan njuta av. Kort sagt, det är en underhållande och bekväm stad.

Läs allt
Anaïs Bobst
Anaïs Bobst
TANDEM, Köln
Kurslängd: 3 veckor

Jag tillbringade tre fantastiska veckor i Tyskland i staden Köln. Jag bodde med en förtjusande dam bara 15 minuters promenad från skolan och lägenheten och mitt rum var charmigt. Området var trevligt. Gällande skolan så var personalen i receptionen och lärarna trevliga och tillmötesgående. Jag tyckte också att lektionerna var användbara och stämde överens med mina förväntningar. Skolan erbjuder varierande och intressanta aktiviteter varje vecka och det är en bra möjlighet till att lära känna staden och dess historia bättre. På grund av vädret och tidsbristen så hade jag inte tid att besöka allt jag ville men det finns många platser och saker att upptäcka. Jag tyckte särskilt om promenaden längs Rhen i hjärtat av Kölns gamla stadsdel. Kort sagt så är jag mycket nöjd med min vistelse i Köln och jag tänker åka tillbaka dit snart för att utforska staden ytterligare.

Läs allt
Rubén Franco Díaz
Rubén Franco Díaz
TANDEM, Köln
Kurslängd: 4 veckor

Min språkvistelse i Köln var en av de bästa upplevelserna i mitt liv! Skolpersonalen vid Tandem var mycket trevlig och svarade alltid på alla mina frågor. De var mycket hjälpsamma, professionella och kompetenta. Tack vare Tandem så förbättrade jag snabbt mina tyskakunskaper. Min vistelse varade bara en månad men det var en fantastisk upplevelse. Jag rekommenderar att göra det även fast jag vet att det inte är ett lätt beslut att fatta: jag tvekade också men du måste göra det utan att tänka för mycket. Köln är en spektakulär och mycket välkomnande stad som är trevlig att bo i. Det finns mycket att göra, lokalbefolkningen är älskvärd (i motsats till vad många tror gällande att tyskar inte skulle vara trevliga) och de hjälper alltid till om det behövs.

Läs allt
Natalia Barblan
Natalia Barblan
TANDEM, Köln
Längd: 6 veckor

Mitt namn är Natalia, jag är 19 år och kommer från Schweiz. Jag har varit de senaste 6 veckorna i Köln där jag har studerat på språkskolan Tandem. Det har varit en helt fantastisk och rolig erfarenhet.

Språkskolan Tandem är jättebra och lärarna spenderar mycket tid med oss och hjälper oss mycket med våra akademiska förberedelser. Utöver detta är informationspersonalen på skolan alltid till stor hjälp om man behöver det. Om det behövs kan de förklara saker för oss på vårt modersmål. Tyvärr kunde jag inte använda ”tandem” tekniken (utbyte mellan olika språk) med mina vänner eftersom de flesta av oss talade franska (mitt modersmål), men jag är säker på att alla som inte kunde göra det lärde sig mycket och fick en mycket givande erfarenhet.

Under veckorna organiserar skolan ett kulturellt program som studenterna kan delta i. Detta program inkluderar utflykter till muséer, pubar samt konserter och många andra aktiviteter runt om i Köln som hjälper en att lära känna staden och dess invånare. Det är perfekt om du vill lära dig med om den tyska kulturen eller besöka andra turistattraktioner. Du får inte missa att delta i ”tandemprogrammet”, där alla är trevliga och vänliga.

I Köln har jag bott med en fantastisk värdfamilj som jag fick tag på genom skolan. Det är ett mycket fint hus som ligger i ett lugnt område i Nippes. Jag har tränat mycket genom att prata på tyska med min värdfamilj och det har hjälp mig att förbättra mina språkkunskaper mycket. Jag kan alltid fråga dem om jag behöver något eller vill ha hjälp.

Att läsa på språkskolan Tandem i Köln är synonymt med att lära känna en massa personer från alla delar av världen. Därför har jag haft möjlighet att höra språk som spanska och koreanska, spela biljard med mina vänner från andra länder, äta på japanska restauranger, ha kul på karnevalen i Köln och ta en massa foton på Rhenfloden. Jag kommer aldrig glömma alla otroliga stunder som jag upplevt i Köln.

Läs allt
Anthony Schmitt
Anthony Schmitt
TANDEMKöln
Kurslängd: 4 veckor

 

Välkommen till Köln och speciellt till skolan ”Tandem”. Kurserna som ges på denna skola är av mycket hög kvalitet och med, till största del, utmärkta lärare. En annan sak som är mycket viktig är att atmosfären på Tandem är mycket ”familjär”. Jag vill också nämna en annan positiv sak: dess läge, några minuter med spårvagn från Rüdolfplatz (Kölns livliga centrum). Beträffande mitt boende, var jag hos en värdfamilj, en fantastisk familj, som alltid fanns till hands, uppmärksam på att sina gäster skulle ha det bekvämt och med vilken vi kunde prata så länge vi önskade. Jag är verkligen mycket nöjd med mina 4 veckor i Köln, inte minst därför att stadens geografiska läge gör det lätt att komma till Hamburg, Berlin, Frankfurt och många andra städer.

Läs allt
María Burston Alonso
María Burston Alonso
TANDEMKöln 
Kurslängd: 2 veckor

 

Jag heter Maria och har varit här i två veckor. Min vistelse, både på Tandem och i min värdfamilj har varit underbar. I skolan lär man sig på ett roligt sätt. Jag hade redan studerat på en annan språkskola där jag lärde mig allt om grammatik, men väldigt snabbt. Här, däremot, koncentrerar man sig på en aspekt och fördjupar sig i denna. Ibland gör man till och med lekar där man använder grammatiken.

På eftermiddagarna organiserar man ibland aktiviteter utanför skolan, av vilka vissa är gratis som grillkvällar, utflykter eller studiebesök. Skolan föreslår också tillvalskurser, som de som ges på onsdagseftermiddagarna och som jag anmälde mig till för att öka mina språkkunskaper och som fokuserar på bestämda ämnen. Det är mycket bra, för det ger dig valmöjlighet att besöka olika ställen på eget initiativ. Beträffande boendet så bodde jag hos en ung kvinna och disponerade ett stort rum, köket och matsalen och hon var snäll nog att låta mig disponera andra rum också. Jag kände mig verkligen som hemma.

Läs allt
Albine Rey
Albine Rey
TANDEM, Köln 
Kurslängd: 16 veckor
 

Köln är en välkomnande och mycket vacker stad. Från katedralen till strandpromenaden utmed Rehn, finns det mycket att se och besöka. Dessutom, eftersom det är en universitetsstad, finns det mycket internationella och inhemska studenter, och därför mycket aktiviteter och trevliga fester. För de som gillar festande, finns det också många superbra barer och diskotek! Vad gäller skolan så är Tandem en lugn plats, välbelägen och där det är mycket trevligt att studera. Lärarna lyssnar alltid, motiverar och är kompetenta! Det har varit ett stort nöje att bo i denna stad och att studera på denna skola!

Läs allt