Kommentarer – Alpadia Freiburg

Daniel Narciso Agostinho
Daniel Narciso Agostinho
Alpadia, Freiburg
Kurslängd: 4 veckor

Jag tog en intensivkurs i tyska i Freiburg och jag kunde inte haft en bättre upplevelse. Stämningen mellan studenterna var fantastisk, där fanns stor kulturell rikedom och en stor längtan efter att lära. När jag kom, överraskade det mig att alla studenterna ansträngde sig att tala tyska sinsemellan, även om de hade samma modersmål. Freiburg är en ung och glad stad och omgivningarna underbara. Det finns stor variation av idrotter, kultur, ställen att gå ut på kvällen och massor av platser där man kommer i kontakt med naturen: sjön Titisee är ett måste. Jag har med mig många positiva minnen från min resa: all tyska jag lärde mig på kort tid, vännerna jag fick, utflykterna …

Läs allt
Paula Franco Giménez
Paula Franco Giménez
Alpadia, Freiburg
Längd: 24 veckor

Jag valde Freiburg på rekommendation från en av mina vänner och jag är mycket glad över detta val.
Jag trivs jättebra här, jag har massor av vänner av olika nationaliteter. Staden är vacker, det finns mycket at göra! Vi bowlar, går på fester och jag älskar att hänga i Seepark, den underbara parken med en liten sjö, inte långt från residenset.
Eftersom jag varit här sedan februari har jag kunna åka skidor på vintern och jag kommer även att njuta av sommarsäsongen. Det blir perfekt. Residenset är verkligen bra. Där finns många som talar franska vilket ibland är litet jobbigt, men det fixar jag. Skolan är underbar och lärarna tycker jag är mycket bra.
När jag kom hit visste jag inte ens hur man säger ”hej” och nu kan jag konversera! Jag kan absolut rekommendera denna upplevelse med ALPADIA!

Läs allt
Marine Eady
Marine Eady
Alpadia, Freiburg
Längd: 22 veckor

Min vistelse i Freiburg är riktigt bra. Jag gillar verkligen kurserna och det faktum att vi har olika lärare under veckan. Även utflykterna som skolan erbjuder är riktigt intressanta! I början var det svårt att integreras i klassen eftersom att de flesta av studenterna redan var här och kände varandra. Men sen när de nya studenterna kommer varje vecka är det mycket lätt, vi pratar alltid med dem, frågar dem var de kommer ifrån och bildar en ny kompisgrupp! Det finns många fransktalande här så ibland frestas man till att tala franska! Freiburg är en stor stad för mig då jag kommer från en mindre stad. Men den är perfekt, där finns allt vi behöver och en hel del saker att göra! Min värdfamilj är toppen, vi har en bra relation. De är mycket trevliga och vi gör saker tillsammans, som att gå på promenader eller vandringar. Jag var orolig i början över att maten inte skulle vara bra men den är verkligen utsökt och det finns alltid mycket att äta!

Läs allt
Pascaline Fahy
Pascaline Fahy
Alpadia, Freiburg
Längd: 2 veckor

Jag valde Freiburg eftersom att jag ville bo i en liten stad nära Schweiz. Från Freiburg är det lätt att åka hem om det skulle vara nödvändigt. Jag har också hört att Freiburg är en trevlig och livlig stad. När jag ser tillbaka kan jag säga att jag är nöjd med mitt val. Anmälningen gick ganska lätt. Jag hade en kontaktperson på agenturen som besvarade alla mina frågor. Jag fick snabba svar och vi talade mestadels över telefon. Jag gillar Freiburg och det var som jag önskade. Lektionerna är bra för att vänja sig vid språket och för att repetera vissa saker. Det är bra att lektionerna enbart hålls på tyska - det är så man förbättrar ordförrådet. Det är också intressant och utmanande att prata med andra studenter på tyska även om de har samma modersmål. Det är en härlig känsla att det fungerar! Under de 2 veckor som jag tillbringat i Freiburg har jag lärt mig massor. Jag tyckte även om aktiviteterna. Jag reste till Mundenhof och Heidelberg. Det var trevligt att besöka en annan stad. Filmkvällen var också bra för att få användning av tyskan. I eftermiddag kommer jag också att delta i aktiviteten "Bouldern". Att bo i värdfamilj var en bra upplevelse. Jag ville bo i en familj med barn och utan några andra studenter vilket var mycket bra. Familjen bor i ett lugnt område, som i en liten by. Det var trevligt. Jag har pratat mycket med familjen, även med barnen. Om jag har tid skulle jag troligen göra en resa till Freiburg igen

Läs allt
Florent Ferrara
Florent Ferrara
Alpadia, Freiburg
Längd: 23 veckor

I början av min vistelse hade jag lite hemlängtan - det var svårt att vänja sig vid så många förändringar! Lyckligtvis så kunde jag snabbt börja umgås och bli god vän med några studenter från Ticino, det är bra då vi talar tyska tillsammans. I början så var också allt i värdfamiljen nytt för mig, det har varit en del kontraster men vi kunde hantera dem. Vi behövde lite tid för att lära känna varandra! Nu är det fantastiskt! Vi kommer verkligen bra överens med varandra och även relationen med de andra studenterna i huset är toppen! Staden Freiburg är mycket trivsam, den är liten men där finns allt som man behöver för en trevlig vistelse, särskilt pubarna är jättebra! Jag är väldigt lyckligt lottad då jag har en perfekt lärare som gör att jag kan få ut så mycket som möjligt från mina kurser. Tiden gick så fort – det känns tråkigt att lämna snart, jag kommer verkligen att sakna allt detta!

Läs allt
Tomiris Suranshy
Tomiris Suranshy
Alpadia, Freiburg
Kurslängd: 8 veckor

Innan jag kom till Tyskland så trodde jag att det skulle vara mycket svårt att prata. Jag var rädd för att inte kunna delta tillräckligt under lektionerna. Jag var tvungen att anstränga mig men det var inte så svårt som jag hade trott. Jag har gjort mycket snabba framsteg. Nu kan jag uttrycka mig utan problem och kommer ihåg alla de ord som jag pluggade in, jag känner mig mycket nöjd. Jag gillar också att prata med de andra studenterna på tyska, jag trivdes med dem. Aktiviteterna som anordnas av skolan är bra... jag önskar att det hade funnits fler! Jag tyckte mycket om majslabyrinten och, naturligtvis, besöken i Colmar och Strasbourg. Men bäst var resan till Europapark! Jag trivs väldigt bra med min värdfamilj. Det är inte som hemma men jag gillar det. Innan jag kom hit så var jag lite rädd för att tyskarna skulle vara alltför allvarliga och strikta men min värdmamma är mycket snäll och trevlig. Hon lagar god mat och tar hand om allt.

Läs allt
Valentina Bassetti
Valentina Bassetti

Jag gillade skolans kurs bäst! Jag deltar i Premiumkursen vilken ger mig möjlighet att fördjupa mina skriftliga färdigheter under eftermiddagslektionerna! Klasserna är små vilket främjar individuell inlärning. Också lärarna finns tillgängliga för att ge råd och göra korrigeringar. Mitt språkliga mål är att få TELC B1-certifikatet i slutet av min vistelse och Premiumkursen 30 har hjälpt mig mycket för att uppnå detta mål. Jag har faktiskt noterat stora framsteg sedan dess att jag anlände fram tills idag och jag är mycket nöjd!

Dessutom anordnar skolan många aktiviteter under helgerna (utflykter till Europa Park) eller på kvällarna (bio, pubutgångar), idealiskt för att ta del av omgivningarna och för att öva språket utanför klassrummet. Att bo på residens ger oss också möjlighet att lära känna de tyska studenterna som bor på de övre våningarna, ytterligare sätt att öva språket på!

Dessutom måste jag säga att staden är full av ungdomar och jag gillar verkligen den här miljön.

Läs allt
Javier Guisado Alberto
Javier Guisado Alberto
Alpadia, Friburgo
Kurslängd: 12 veckor

Jag går en 12-veckors intensivkurs. Min upplevelse av Freiburg har varit väldigt positiv. Förutom mina akademiska framsteg så värdesätter jag den goda atmosfären och hur uppmärksamma personal och lärare är gentemot studenterna.

Du har möjlighet att delta i olika aktiviteter med de andra studenterna, något som alltid hjälper då man vill lära känna andra människor vilket kan vara lite komplicerat i början.

Det faktum att det finns få andra spansktalande gynnar i hög grad lärandet och flytet i språket eftersom att du då talar tyska från första dagen och på så sätt inte blir så rädd för det i början.

Freiburg är en mycket välkomnande stad för alla studenter vilket man kan njuta av varje dag då den har en idealisk storlek. Både skolan och boendena ligger bra till så man slipper att spendera en massa tid på resor.

För dem som vill förbättra sina kunskaper i tyska eller påbörja dem så är Freiburg en destination och en skola som jag rekommenderar.

Läs allt
Jorge David García Correa
Jorge David García Correa
Alpadia – Freiburg
Kurslängd: 48 veckor

Från dag ett få du ett varmt mottagande av skolans personal som ständigt försöker att hjälpa dig med allt du behöver. Skolmiljön är mycket välkomnande och den stora blandningen av nationaliteter gör att du kan träffa massor av olika människor, något som verkligen berikar upplevelsen.

Dessutom har jag under några veckor hos min värdfamilj verkligen fått chansen att lära känna den tyska kulturen, något jag rekommenderar för att ta in deras livsstil och för att integrera med stadens invånare.

Freiburg är en perfekt studentstad där du kan ta dig fram till fots nästan överallt, annars så nyttjar man den fantastiska kollektivtrafiken som jag inte var van vid sedan Bogotá.

Den har en bra universitetsmiljö med massor av aktiviteter både dagtid och nattetid.

Under min vistelse har jag fått uppleva olika städer såsom Heidelberg och Stuttgart samt dra nytta av stadens goda kommunikationer med resten av landet.

Jag trivs så bra i Tyskland att jag nu har för avsikt att förbereda en officiell tysk behörighet för att kunna bli antagen till universitetet.

Det har verkligen varit en av mitt livs bästa upplevelser.

Läs allt
Vanessa Perruchoud
Vanessa Perruchoud
Alpadia - Freiburg
Kurslängd: 8 veckor

Jag älskar det tyska språket och vill studera i Freiburg (Tyskland) för att bli lärare i tyska som främmande språk. Jag hittade ESL genom att min mamma kände någon som hade gått en språkkurs utomlands med ESL. Innan ankomsten till Freiburg hade jag studerat engelska i Vancouver med ESL och var mycket nöjd med upplevelsen.

Jag är mycket nöjd med organiseringen kring min språkvistelse. Agenturen hjälpte mig även när jag hade problem med mitt flyg.

Jag tror att jag förbättrade mitt uttal, jag kan nu skilja den schweiziska tyskan från "Hochdeutsch", gällande grammatiken känner jag mig säkrare och gör färre fel med prepositioner och kasus. Dessutom gav kommunikation med min värdfamilj mig mycket liksom kommunikation i skolan. Min värdfamilj fanns alltid där för mig och jag följde med på många av deras aktiviteter.

Om ESL erbjuder mig en språkkurs i en ny stad som jag valt så skulle jag åka med ESL igen!

Läs allt
Diego Rico
Diego Rico

Freiburg är en universitetsstad i närheten av Black Forest. Här finns traditionell arkitektur och historia. Jag tyckte det var intressant att alla kanalerna i centrum övervakas av en enda person som är ansvarig för att reglera vattenflödet som kommer från bergen. Jag tyckte också det var bra att man hade byggt in minnestavlor på trottoaren framför de hus som tillhörde judar som dog i koncentrationslägren. Konstnärens mål är att få förbipasserande att tänka till genom att ge information om husens tidigare innehavare Det finns ett stort antal cykelparker i Freiburg eftersom att det är det viktigaste transportmedlet i stan.

Läs allt
Ana Rosa Ruiz Gunter
Ana Rosa Ruiz Gunter
AlpadiaFreiburg
Kurslängd: 36 veckor

När jag kom till Freiburg kunde jag inte ett enda ord tyska. Jag var lite rädd för människorna, skolan och staden eftersom att jag aldrig hade varit i Tyskland. Men från den första dagen och framåt så var allt bra. Lärarna på skolan är mycket trevliga och uppmärksamma och vi talade bara tyska i klassen. Dessutom erbjuder skolan olika aktiviteter och utflykter för att ge oss möjlighet att lära oss mer om den tyska kulturen. De andra studenterna kom från hela världen och gjorde min vistelse i Freiburg till en oförglömlig upplevelse. Jag träffade folk från Schweiz, Turkiet, USA, Spanien, Frankrike, Ryssland, Japan, Uruguay och Australien. Som tidigare nämnt så var jag nybörjare på tyska. Jag gick en standardkurs. Jag bodde där i totalt 9 månader och jag befinner mig nu på nivå C1. Skolans inlärningsmetod hjälpte mig att göra snabba framsteg. Värdfamiljen var toppen och vi pratade varje dag. Det var en bra möjlighet att upptäcka den tyska kulturen i en autentisk miljö. Stadens invånare är mycket hjälpsamma och det finns mycket hjälp för icke-tysktalande människor. Min vistelse i Freiburg närmar sig sitt slut. Jag kommer att sakna skolan. Det var definitivt en av de bästa upplevelserna i mitt liv.

Läs allt