Kommentarer – Alpadia Berlin

Elvira Fernández Rueda
Elvira Fernández Rueda
Alpadia, Berlín
Kurslängd: 8 veckor

Även om jag tidigare hade haft möjlighet att resa till Tyskland så valde jag Berlin eftersom att jag inte kände till staden och tyckte att det var ett perfekt tillfälle till en annorlunda upplevelse då jag hade avslutat mina studier. Mina tyskakunskaper är grundläggande men under tiden som jag har varit här så har jag kunnat avancera mycket snabbt, mycket snabbare än jag hade trott. Lärarna förbereder lektionerna ordentligt och får alla att delta, även de som börjar från noll! Det är en fördel att ha olika lärare då alla använder olika metoder vilket gör att lektionerna blir mycket underhållande. Förutom den första veckan då det kändes lite svårare så har jag därefter lyckats lära känna många människor, den första dagen så väntade de faktiskt på oss för att ge oss en rundtur i staden och presentera programmet så att vi träffade alla på skolan. Med aktivitetsprogrammet så kan vi fortsätta att lära känna varandra och utnyttja alla de tusen alternativ som finns för att upptäcka den fantastiska staden Berlin. Enligt mig så är det en upplevelse som rekommenderas varmt och om jag skulle återvända för att studera så skulle jag utan tvekan göra det på Alpadia.

Läs allt
Léa Fluckiger
Léa Fluckiger
Alpadia, Berlin
Kurslängd: 13 veckor

Min vistelse i Berlin var min första långa utlandserfarenhet. Innan jag åkte så minns jag att jag var ganska överväldigad då jag tänkte på allt som skulle hända mig där. När jag nu blickar tillbaka så kan jag säga att jag egentligen inte hade någonting att frukta! Berlin är en mycket intressant stad, både för sin arkitektur och för sina många museer, sin mångkultur och sin överväldigande historia. Dessutom är det en säker stad där du känner dig bekväm i alla lägen, något som uppskattas!
 
Gällande skolan så var den också toppen: lärarna är vänliga, aktiva och uppmärksamma; den är mycket välutrustad och i gott skick; och ligger i ett lugnt område i huvudstaden... Min erfarenhet var mycket positiv!

Läs allt
Cristina Gómez Benifer
Cristina Gómez Benifer
Alpadia, Berlin
Kurslängd: 12 veckor

Från det ögonblick som jag kom i kontakt med ESL för att informera mig om en kurs utomlands behandlades jag fantastiskt bra. Innan avresan så hjälpte ESL-medarbetare mig att göra de bästa valen och att organisera min resa. När jag kom till Berlin så tyckte jag att staden verkade underbar. Jag valde alternativet delad lägenhet och jag hade tur då den var belägen 10 minuters promenad från skolan, med möjlighet att ta en buss som skulle ta mig från dörr till dörr på bara 5 minuter. Damen som jag delade lägenhet med var underbar och kärleksfull, ständigt angelägen om att jag skulle ha den bästa möjliga vistelsen. Kursen på skolan Alpadia Berlin var välorganiserad, vi var uppdelade i klasser utefter vår tyskanivå och hade riktigt kvalificerade lärare, vana att undervisa människor av olika nationaliteter; dessutom träffade jag några kompisar som jag tillbringade mycket goda stunder med.

Det fanns ingen tid för att bli uttråkad eftersom att skolan Alpadia Berlin anordnar många aktiviteter och frivilliga resor för att tillbringa mer tid med kompisar och njuta av staden. Det var länge sedan jag kände att det skulle vara tråkigt att behöva åka hem!

Tveka inte längre, ni kommer att tycka om Berlin, ni kommer att tycka om ESL och ni kommer att tycka om skolan. Ännu en erfarenhet i mitt liv som jag inte kommer att glömma.

Läs allt
Alfredo-Felipe Díaz-Grande Rojo
Alfredo-Felipe Díaz-Grande Rojo
 ESL – Prolog, Berlin
Kurslängd: 3 veckor

Både i skolan och på gatorna i Berlin var människorna jätte trevliga och jag hade alltid saker att göra. Det finns miljontals saker att se i Berlin, men även om själva staden är fantastisk i sig, från den imponerande Kurfürstendamm till det alternativa Kreuzberg så är atmosfären det jag tyckte allra bäst om. De många kontrasterna som kan ses i staden är också väldigt intressanta och ger den en speciell charm.

Läs allt
José Manuel Blanco Sacaluga
José Manuel Blanco Sacaluga
Alpadia, Berlin
Kurslängd: 14 veckor

När man ska lära sig ett språk som tyska, känns det som att gå i en uppförsbacke. Kanske var det den huvudsakliga anledningen till att jag valde Berlin som stad för att ta tag i tyskan. Om du vill lära känna ett land och dess historia mer än dess turistattraktioner, är detta din stad. Vad du än söker finns det i en av Berlins många ”Flohmarkts”, loppmarknader. Jag har varit där 14 veckor och skulle ge vad som helst för att kunna stanna 14 veckor till. En unik stad, såväl för sin inhemska befolkning som för sina turister från hela världen som kommer på besök. En stad ”openmind” där du finner allt från fantastiska muséer till 48-timmarsfester non-stop. Helt enkelt otroligt.

Läs allt
Leonie Heijboer
Leonie Heijboer
Alpadia, Berlin
Kurslängd: 12 veckor

Jag har varit i Berlin i 5 veckor nu. Jag tar en standardkurs och det går toppen! Det går så bra att jag nog kan avsluta kursen på C1-nivå. Alla lärare är unga och entusiastiska och kvaliteten på lektionerna är bra.

Jag bor i en WG i Schöneberg, 15 minuters promenad från skolan. Schöneberg är ett respekterat och lugnt område så det är trevligt att bo där.

Jag simmar mycket under vardagar och på vissa tisdagar går jag på ”Stammtisch”. ”Stammtisch” är en aktivitet som arrangeras av skolan där du kommer att besöka en pub eller biergarten.
På helgerna går jag ofta på diskotek i Friederichshain, Kreuzberg i östra Berlin. Jag kan verkligen rekommendera Suicide Circus och Salon Zur Wilde Renate!

Jag kommer att vara i Berlin i 7 veckor till och jag trivs verkligen här! Jag letar till och med efter jobb så att jag kan stanna längre!

Läs allt
Patrick Overney
Patrick Overney
Alpadia, Berlin
Kurslängd: 24 veckor

Finns det något bättre ställe än Berlin för att lära sig tyska? En dynamisk stad där man kan ägna sig åt massor av aktiviteter till ett lågt pris. Denna resa har varit mitt livs hittills bästa upplevelse. Att bo ensam i en stad med ett främmande språk och att behöva klara mig själv (även om skolan kan hjälpa oss med mindre problem) har varit ett äventyr för mig. Skolan ger oss en bra grund i tyska men ytterligare framsteg görs genom att gå ut och träffa folk. Berlin har inte förlorat sin ”alternativa” sida och alla fanatiker av musik, konst, mm kommer att vara i paradiset, en oförglömlig resa!

Läs allt
Sergi Yagüe Fernández
Sergi Yagüe Fernández
Alpadia, Berlin
Kurslängd: 4 veckor

Hallå! Mitt namn är Sergi Yague. Jag bestämde mig för att ge min tyska ett uppsving (då jag studerar turism) så jag kontaktade ESL-kontoret i Barcelona, åkte dit för att personligen få information och till slut bokade jag en månads kurs och boende i Berlin.

Min vistelse här har varit mycket bekväm: skolan ligger i närheten av lägenheten där jag bor och jag har också mycket nära till stadens centrum. Den delade lägenheten är perfekt, mitt rum är ganska stort och husets ägare är mycket trevlig. Vi äter ofta tillsammans eller gör saker med hennes familj och resten av studenterna som bor i huset.

Lektionerna är väldigt dynamiska och underhållande och lärarna är mycket trevliga.

Jag rekommenderar det definitivt!

Läs allt
Marinaro Massimiliano
Marinaro Massimiliano
Alpadia, Berlin
Längd: 4 veckor

Jag tillbringade en månad här och det har varit en så bra upplevelse! Berlin är en vacker stad där man kan hitta allt man behöver och där livet är lätt! Skolan var toppen med erfarna lärare och jag lärde mig mycket! Jag kom också väldigt bra överens med min värdmamma som var mycket snäll, hjälpsam och pratsam med utländska studenter och som jag alltid kunde öva mina tyskakunskaper med!

Läs allt
Diego Rico
Diego Rico

I Berlin blev jag förvånad över att se Europas största och modernaste järnvägsstation: Berlin Hauptbahnhof.
 
När man talar om Berlin så talar man först och främst om en kosmopolitisk, ständigt föränderlig stad som förvandlas från dag till dag. Den använder sin historia och framför allt de lärdomar som den har skaffat sig där igenom. Detta är anledningen till att man hittar så många historiska monument här som påminner oss om de huvudsakliga stegen i Tysklands historia och lyfter fram det moderna tyska samhällets utveckling och tolerans.
 
Skolan ligger mycket nära "Julius" station som på cirka 10 minuter tar dig till Potsdamer Platz, en strategisk knutpunkt för att komma till Brandenburg Gate och Victoria Tower. Därefter kan man besöka stadens största turistattraktioner, gå vilse i dess olika stadsdelar och fördjupa sig i Berlins lokala liv. Den tyska huvudstaden är fullmatad med kultur, natur och läckra rätter, och den berömda lokala ölen kan konsumeras till oslagbara priser här.
 
Berlin är en stad som man kan upptäcka lite mer av varje dag, perfekt för en språkkurs. Jag är väldigt glad över att jag fick möjlighet att uppleva den och jag rekommenderar framtida studenter att besöka Berlin eftersom att det verkligen är en vacker stad.

Läs allt
Nathalie Giroud
Nathalie Giroud
Alpadia, Berlin
Kurslängd: 9 veckor

Min språkresa till Berlin blev en fantastisk erfarenhet på flera sätt. Jag lärde känna oförglömliga människor. Jag lärde mig också mycket och lektionerna, liksom lärarna motsvarade mina förväntningar. Jag har fått underbara minnen och jag önskar att alla framtida ”adopterade berlinare” får samma upplevelse.

Läs allt
Caroline Graf
Caroline Graf
Alpadia, Berlin
Kurslängd: 8 veckors kurs + 12 veckors praktik

Jag tillbringade 5 månader fyllda av upplevelser i Berlin. Man vet aldrig vad som väntar en här, staden är full av överraskningar. Från att det är något ovanligt som händer, som folk som dansar vid nergången till tunnelbanan med en improviserad DJ. Det enda man kan säga är ”Detta är Berlin”. Alpadia ligger bra, det finns många små restauranger runt omkring och kvarteret är mycket vackert. Dessutom föreslår skolan många aktiviteter och utflykter varje vecka, vilket gör att man lär känna mer folk och upptäcker mer av staden. För mig är Berlin kvällar av galenskap, konstgallerier och fotoautomater med svartvita bilder …. Mycket nöje!

Läs allt
Alexandra
Alexandra
Alpadia, Berlin (och Torre di Babele, Rome)
Kurslängd: 1 år

Jag hade länge velat ta ett sabbatsår och jag passade på att studera språk medan jag reste. ESL organiserar årliga program där man studerar flera språk vilket var precis vad jag sökte. Jag började med en tre-månaderskurs i Rom som följdes av tre månader i Berlin och slutligen sex oförglömliga månader i Australien och på Nya Zeeland. Det är svårt att med ord sammanfatta ett år så fullt av upplevelser och nya människor... jag har uppnått mitt mål med att lära mig flera olika språk!

Läs allt
Nicolas Tamayo
Nicolas Tamayo
AlpadiaBerlin
Kurslängd: 1 vecka

 

Kursen var fantastisk! Berlin är en genialisk stad, det finns massor av platser att Besöka och saker att upptäcka! Vi fick aldrig tid att ha tråkigt. Skolan var också mycket trevlig, med bra schema och anpassade kurser. Värdfamiljen var jättebra, med perfekta levnadsförhållanden. Det hela var ett nöje!

Läs allt
Marie Pastore
Marie Pastore
Alpadia, Berlin
Längd: 24 veckor

Jag har alltid hört att Berlin ska vare en fantastisk huvudstad att lära känna, det var därför jag valde detta resmål. Till att börja med måste jag säga att ESL organiserade min resa perfekt: lektionerna, boendet, transfern från flygplatsen som fungerade jättebra. På skolan fick jag massor med nya vänner och vi kunde besöka staden och hann med att ha roligt tillsammans: levnadskostnaderna i Berlin är mycket lägre än i Schweiz, särskilt när det gäller mat! På själva skolan var det en fin atmosfär och lärarna var roliga, det är trevligt att studera i en sådan avspänd miljö. Jag hade redan studerat på två andra skolor, men IH Prolog är den bästa! Jag tänker stanna här ytterligare några månader för att bli riktigt bra på tyska.

Läs allt