Kommentarer – Kaplan International

Megane Baridon
Megane Baridon

Jag blev förälskad i Skottland sommaren 2012 och därför var det naturligt att jag valde Edinburgh för min språkresa. Jag har tillbringat sex veckor hos en värdfamilj och på skolan Kaplan med en intensivkurs. Min värdfamilj var mycket välkomnande och vi delade många fina stunder. Vi har fortfarande kontakt och jag tänker åka tillbaka och hälsa på dem. Skolan var också fantastisk. Den ligger bra och har lärare som alltid är beredda att hjälpa och att ge råd. Lektionerna var mycket intressanta och det fanns en bra dynamik mellan elever och lärare. Efter lektionerna spenderade jag mycket tid med de andra studenterna som blev goda vänner och med vilka jag gick på pubar eller bara strövade omkring i staden. Skolan föreslår olika aktiviteter som är intressanta och som ger tillfälle att träffa andra studenter. Jag tycker att Edinburgh är Europas vackraste stad. Den har mycket charm med sina gamla byggnader, såväl i gamla stan som i de nyare delarna och en historia som är förankrad i folks kulturella medvetande och intressant att lära känna. Skottarna är varmhjärtade och vänliga, atmosfären som råder i Edinburgh är unik. Och jag kan lova att vädret inte är så hemskt som man säger och att man vänjer sig fort. Jag har till och med gått till stranden.
Jag uppskattade min språkresa dit och de fantastiska människorna som jag träffade, så mycket att när jag kom tillbaka hem till Schweiz, bokade jag en flygbiljett efter två dagar för att åka tillbaka till Edinburgh en vecka som turist! Och jag håller på att planera min nästa sommarsemester till samma stad. Så, tveka inte längre, åk dit. Den enda risk du löper är att förälska dig i denna stad och att inte längre vilja resa därifrån! 

Läs allt
Annie Python
Annie Python
Kaplan International Colleges, Edinburgh
Kurslängd: 13 veckor

Jag valde Kaplan därför att mina vänner rekommenderade skolan. Jag gör en förberedande kurs för en CAE-examen. Mina lärare är bra och jag har fått ordentlig förberedelse. Personalen på skolan har hjälpt mig hitta en badmintonklubb och besvarat alla mina frågor. Alla är mycket trevliga. På Kaplan har alltid lärarna extra material om du vill studera hemma och uppmärksamma på det du föreslår, vill och säger. Aktivitetsprogrammet är en jättebra idé att använda sig av första veckan. Det är ett bra sätt att träffa människor och få nya vänner. Jag rekommenderar att besöka nationalmuséet, slottet och pubarna. Jag rekommenderar också att gå med i någon klubb (sportklubb eller diskussionsklubb) med skottar. Det hjälper verkligen för att förbättra din engelska och vänja dig vid deras accent. Det bästa med att studera med studenter från alla världens hörn är att man lär sig om andra kulturer, får vänner från hela världen, lär sig säga skål på alla möjliga språk! Språkkursen gör att jag kan göra mig förstådd när jag reser och kommer nog kunna hjälpa mig få ett bra jobb.

Läs allt
Zuleika Brito
Zuleika Brito

Det adjektiv som bäst beskriver min vistelse i Edinburgh är spektakulär, jag valde att åka dit tre veckor i augusti för att kunna delta vid festivalen FRINGE som anordnas i denna stad varje år och sammanför artister från hela världen som dansar, sjunger, ställer ut, spelar teater och sprider glädje.
Till att börja med så har Edinburgh en typisk engelsk karaktär: olika metriska och monetära system, damer med hattar som dricker te vid 17:00, tiderna för måltider, dubbeldäckarna, de röda telefonkioskarna, etc. Dessutom så är den unga befolkningen mycket medveten och varierad vad gäller musikstilar, politiska och religiösa övertygelser, utbildning och klädstil. Staden är uppdelad mellan den nya och den gamla delen, något som skapar mångfald och kontrast. Det finns många konstgallerier med fritt inträde, väldigt mysiga lunchställen, butiker i alla prisklasser och moderna ställen med bra livemusik dit man kan gå på kvällarna för att dricka något med sina kompisar och på så sätt kunna fortsätta att träna engelska efter lektionerna.
Under min språkresa så studerade jag på skolan Kaplan International som ligger centralt i en viktoriansk byggnad som har rymliga och ljusa klassrum samt traditionella tegelskorstenar. En av skolans fördelar är lärarna som livar upp lektionerna med lekar och grupparbeten som underlättar användningen av engelskan.
Det viktigaste med min upplevelse var att lära känna många människor från många olika länder som man sedan bör och kan kommunicera med på engelska trots alla olikheter.

Läs allt
Anne-Catherine Melnotte
Anne-Catherine Melnotte
Kaplan International Colleges, Edinburgh
Kurslängd: 11 veckor

Efter två och en halv månad hos Kaplan International Colleges – Edinburgh, är jag verkligen nöjd med mitt val. Atmosfären i skolan, på residenset och i staden i allmänhet är verkligen mycket angenäm. Edinburgh är en stad där det alltid finns någonting att göra, antingen besöka de otaliga sevärdheterna (museer, berg, stränder, hedar …) eller spendera tiden på någon av alla pubar!! Edinburgh är verkligen en livlig och dynamisk stad, som det är värt att besöka. Skolan ligger väldigt bra, några steg från centrum och den gamla stadsdelen, alltså väldigt trevligt. Att dessutom lära sig engelska i en komfortabel omgivning, tillsammans med folk från främmande miljöer, är väldigt intressant. Vi är många som bor på samma residens, så det skapas en bra gruppkänsla. Det är för allt detta som jag beslutat förlänga mitt skotska äventyr ytterligare två månader på skolan och därefter fortsätta med en praktiktid. Jag rekommenderar verkligen denna erfarenhet!

Läs allt
Estelle Tesarik
Estelle Tesarik
Kaplan International Colleges, Edinburgh 
Kurslängd: 4 veckor

Jag hade en fantastisk vistelse i Edinburgh, det är en magnifik stad med enormt mycket intressanta saker att besöka och pubkvällarna motsvarar sitt rykte. Jag har mött fullt med underbara vänner och vi har tillbringat supertrevliga stunder tillsammans. Emellertid, en månad är inte tillräckligt för att göra framsteg i engelska. Jag försökte, men det var tufft, jag tror jag skall göra om en språkresa nästa år, men litet längre tid den gången! Jag glömde att säga att det bästa under min vistelse var ’the Scottish dance’!!! Missa inte den!

Läs allt
Jasmine Sbai
Jasmine Sbai

Edinburgh är verkligen en mycket vacker stad, alltid livlig och med mycket att göra, skolan är också mycket bra, med duktiga lärare, många organiserade aktiviteter, jag har fått träffa massor av människor från olika länder, min vistelse var verkligen fantastisk.

Läs allt