Kommentarer – St Giles International

Caroline Dubuis
Caroline Dubuis
St Giles International, Vancouver
Längd: 17 veckor

Innan jag for kände jag mig ganska stressad över att vara långt ifrån min invanda miljö, men familjen som jag bodde hos var mycket välkomnande, så jag kände mig som hemma från första stund. Redan första dagen tog jag mig till skolan utan problem. Atmosfären på St Giles School är mycket familjär och avspänd, med en expedition som blev som en sorts andra mamma för oss.
I Vancouver är såväl staden som folket fantastiska! Skolan, hockey, pubarna, landskapet, shoppingen, bergsvandringarna och resorna i omgivningarna gjorde min vistelse ännu bättre. Under de fyra månader som jag varit på denna skola har jag verkligen förbättrat min nivå i engelska … jag är jättenöjd med mina framsteg! Denna upplevelse är oförglömlig!

Läs allt
Jonathan Arimondi
Jonathan Arimondi
St Giles, Vancouver
Kurslängd: 12 veckor

Jag fick möjlighet att tillbringa tre månader i Vancouver på skolan St. Giles. Det är aldrig lätt att komma till okända länder men jag kom in i det snabbt då jag träffade mina nya vänner och min värdfamilj. Jag bodde med en lokal familj som bodde nära flygplatsen. Det är långt till centrum men familjen var toppen och hade två förtjusande döttrar. Det bodde alltid en till student där förutom jag själv, jag lärde känna flera under min vistelse med dem. Skolan är inte särskilt stor, alla studenter känner alla vilket jag tyckte mycket om. Jag hängde alltid med samma kompisgäng men det var jobbigt när alla blev tvungna att återvända till sina respektive hemländer. Det är inte lätt att säga adjö till de andra men vänskapsbanden är så starka att jag vet att vi kommer att ses igen. Lärarna på skolan är alltid tillgängliga och rekommenderar gärna att du ändrar din nivå om de tror att det är bättre för dig, så var det i mitt fall. Jag avancerade två nivåer mycket snabbt. Lärarna är mycket bra på den här skolan. Staden Vancouver är faktiskt väldigt säker och ren, renare än städerna i mitt land. Invånarna är mycket öppna och tvekar aldrig över att hjälpa till eller att prata, även om de inte känner dig. Det finns också många studenter som kommer från hela världen och det är enkelt att lära känna nya människor, även ute på stan. Det finns ett stort utbud av aktiviteter för uteliv eller shopping. Seattle ligger ett par timmar bort vilket jag utnyttjade! Det är lite dyrt att leva men jag ångrar inte denna investering då upplevelsen är oförglömlig. Jag kommer inom den närmsta framtiden att åka tillbaka några månader med ett arbetsvisum. Hälsningar från Kanada!

Läs allt
Alizée Ducret
Alizée Ducret
St Giles International, Vancouver
Kurslängd: 12 veckor

Jag tillbringade 3 månader i Vancouver på St Giles International School. Det var häftigt! Jag bodde i en mycket bra värdfamilj i ett stort hus med en annan trevlig student från Brasilien. Det låg lite långt bort men bussystemet är perfekt så jag kunde ta bussen var fjärde minut! Skolan var mycket bra. Det är en liten skola som ligger i stadens centrum. Allting finns i närheten av skolan. Atmosfären i skolan är perfekt! Där finns studenter från hela världen och du kan prata med alla! Det är riktigt bra! Lärarna är verkligen vänliga och kompetenta. Det är alltid ett nöje att lära sig engelska. Vi kan också gå ut med våra lärare tack vare de aktiviteter som skolan anordnar. Du kan gå till en berömd pub i centrum eller också spela bowling med oss! Varje vecka anordnar skolan aktiviteter. Man kan se på hockeymatcher eller fotboll och även besöka städerna runt Vancouver, ibland under 4 dagar!

Läs allt
Danick Rotzetter
Danick Rotzetter
St Giles International, Vancouver
Kurslängd: 22 veckor

Jag bestämde mig för att lära mig engelska för professionella ändamål men också av rent praktiska skäl. Det tog mig inte lång tid att välja Kanada som destination då det är där jag kommer från. Då jag läste på om de största kanadensiska städerna fick jag upp ögonen för Vancouver. Just då var jag inte säker på varför men jag valde staden omedelbart. St Giles International School ligger norr om Vancouvers centrum, bara en bit från havet och Waterfront station men också 10 minuters promenad från berömda Stanley Park: ett perfekt läge. Personalen är mycket trevlig, dynamisk och har god kunskap och erfarenhet av undervisning.
 
Skolan anordnar även fritidsaktiviteter under veckan för att vi ska ha kul tillsammans efter lektionerna och lära känna varandra men också för att öva engelska så mycket som möjligt. Vancouver är en extraordinär stad utifrån ett geografiskt perspektiv då den ligger intill havet, vid foten av bergen och bara några mil från USA (2-timmars bilfärd till Seattle). Allt var nära, stranden på sommaren, skidspåren i Whistler under OS 2010 - två timmar bort med bil - på vintern, parker, berg, skog, för att inte nämna de pubar och nattklubbar som finns året runt. Invånarna i Vancouver är alltid gästvänliga och hjälpsamma när man är vilse eller undrar något, inga problem alls. Denna upplevelse är helt enkelt oförglömlig för mig: att upptäcka ett nytt land och dess kultur men också människor från olika länder och så många olika kulturer. Jag sa att jag inte visste varför jag fick upp ögonen för Vancouver, nu vet jag: det är helt enkelt en av de vackraste städerna i världen som jag någonsin haft chansen att besöka!

Läs allt