Kommentarer – ILSC Education Group

Théophile Gueroult
Théophile Gueroult
ILSC Education Group, Vancouver
Längd : 13 veckor

Kanada är verkligen ett otroligt resmål! Och Vancouver har helt motsvarat mina förväntningar, såväl vad gäller studierna där jag kunnat öva en klar och förstålig engelska, som på det personliga och känslomässiga planet med ett fantastiskt nattliv, ojämförliga vandringar och bekantskaper som bara väntar på att jag ska komma tillbaka. Ett litet minus för antalet fransktalande på kursen som gjorde det svårt att få en total fördjupning i språket, men ingenting allvarligt utan nästan skönt ibland! Personalen är vänlig, allt är rent och allt är lättillgängligt. För de som bor på residens är de gemensamma köken en bra mötesplats. Rummen är litet små men trevliga att bo i, även under en längre period. Det finns ett cykelgarage, en lounge och fullt med studenter som verkligen har förgyllt min vistelse. Kan rekommenderas fullt ut.

Läs allt
Giuseppe Graziosi
Giuseppe Graziosi
ILSC Education Group, Vancouver
Längd: 40 veckor

Van, som de kallar den här, är otroligt vackert! Min värdfamilj är verkligen trevlig, jag integrerades mycket snabbt i skolan och de människor som jag träffade var mestadels kanadensare! Jag är mycket nöjd med den tjänst som ESL tillhandahåller samt med den professionella och effektiva support de gav mig innan min avfärd och vid all administration kring min registrering.

Läs allt
Angelique Didier
Angelique Didier
ILSC Education Group, Vancouver
Längd: 4 veckor

Jag åkte till Kanada då min dröm var att resa till den amerikanska kontinenten. Jag valde skolan ILSC eftersom att alternativen var mycket varierande och jag ångrar inte detta val. Jag tillbringade en månad i Vancouver och 2 veckor i Montreal genom samma skola. Det som är bra är att dina uppgifter då följer med dig. Förutom det så är lärarna mycket kompetenta och intressanta vilket gör lektionerna bättre. När det gäller aktiviteterna så var de toppen! Jag uppmuntrar alla som vill åka till Kanada att gå på den här skolan och att besöka detta vackra land och dess kultur.

Läs allt
Karim Ulmann
Karim Ulmann
ILSC, Vancouver
Kurslängd: 12 veckor

Det finns massor av saker att göra i Vancouver. Människorna är trevliga, lättsamma, vänliga och alla älskar sport. Staden är ren, har många cykelbanor och ett hisnande landskap. Sammanfattningsvis så trivs jag riktigt bra på denna sida av jorden.

Läs allt

Landet, staden och framför allt alla människor är tusen gånger bättre än vad jag förväntade mig! På min väg till Kanada under ett stopp i London frågade jag mig själv: Vad gör jag här? Men när jag landade i Vancouver hade mina tvivel försvunnit. Undervisningen var mycket underhållande. Lärarna var trevliga och hjälpsamma och efter en vecka hade jag redan hittat nya vänner. För att sammanfatta det hela: jag blev kär i detta land och jag önskar att jag aldrig skulle åka härifrån!

Läs allt
Jonas Kupferschmidt
Jonas Kupferschmidt
ILSC Education Group, Vancouver
Kurslängd: 6 veckor

ILSC har ett stort utbud av kurser inom många olika områden, detta för att varje elev ska kunna hitta rätt kurs och få en lyckad språkupplevelse. Lärarna visar verkligen intresse för elevernas utveckling och erbjuder dem anpassade kurser. Min värdfamilj är mycket vänlig och jag har känt mig som hemma från första dagen. De aktiviteter som erbjuds av skolan är varierade och med rätt överkomliga priser.

Läs allt
Thomas Hewel
Thomas Hewel
ILSC Education Group, Vancouver
Kurslängd: 4 veckor

Jag tyckte mycket om de olika ämnena som togs upp under lektionerna, liksom utflykterna, som gav oss tillfälle att se saker med egna ögon. I skolan pratade vi om ekosystem, om Enbridge Nothern Gateway Pipelines Project, om skyddandet av ursprungsbefolkningens territorium och om viktiga internationella fördrag som Montrealprotokollet. Efter lektionerna deltog vi i flera utflykter: vi var med på en First Nationsdemonstration, besökte botaniska trädgården i British Columbia, for till naturreservatet Burns Bog och vi besökte en återvinningsstation. Genom samtal med de andra deltagarna i programmet har jag fått insikt i hur hållbar utveckling betraktas på olika håll i världen och jag har börjat begripa vad man kunde göra för att skydda miljön.

Läs allt
Marco Ceccato
Marco Ceccato
ILSC Education Group, Vancouver
Kurslängd: 4 veckor

Det som jag har tyckt mycket om med det Gröna Ledarskapsprogrammet, är sättet på vilket man har närmat sig ämnet, genom diskussion. Vi har delat med oss av vår inställning till miljön och till vissa aktuella projekt som den pipeline som transporterar olja från Alberta till British Columbia, Rio-, Montreal- och Kyotofördragen. Studiebesök organiserades, exempelvis för att besöka Burns Bog, där man framför allt lär sig om First Nations, ursprungsbefolkningen, som lever där sedan tusentals år tillbaka. Vi fick tillfälle att prata med några av dess representanter. Detta program har hjälpt mig att bättre förstå miljöutmaningarna genom att prata med de andra deltagarna och lyssna på deras uppfattningar om miljön, vad som vore bra och vad som inte vore bra att göra åt problemen i deras länder. Vi har kunnat utbyta information.

Läs allt
Livia Künzi
Livia Künzi
ILSC Education Group, Vancouver
Kurslängd: 4 veckor

Programmets tema var mycket intressant. Vi tog upp ämnen som är väldigt viktiga och lärde oss massor varje dag. Vi pratade exempelvis om den nya pipeline som förbinder Alberta med British Columbia, om Kyoto-, Rio- och Montrealfördragen, om olika ekosystem, etc. Vi var också utanför skolan för att se på saker knutna till hållbar utveckling. Vi var och såg på en « First Nationsdemonstration», det var jätteintressant. En kvinna förklarade för oss i detalj anledningarna till demonstrationen ... helt enkelt otroligt. »Vi åkte också till naturreservatet, Burns Bog, som har ett speciellt ekosystem. Detta program har låtit oss tala om aktuella händelser som sker just nu och hur dessa upplevs i världen. Alla deltagare bidrog till debatten. Det är första gången jag gör en språkresa till Vancouver och jag älskar det!

Läs allt
Christian Flückiger
Christian Flückiger
ILSC, Vancouver
Längd: 8 veckor

Skolan är mycket välorganiserad och vet hur man ska hantera en så stor mängd studenter. De tre byggnaderna där kurserna äger rum ligger samlade i centrum av Vancouver. De kan lätt nås med Skytrain. Jag tycker mycket om uppdelningen i 4-veckorsperioder. Skolan erbjuder ett brett utbud av lektioner för olika nivåer. Skulle något inte stämma är det mycket lätt att snabbt ändra klass. Alla lärare är kvalificerade och skapar en avslappnad atmosfär under lektionerna. Beroende på valet av lektionstyp så är lektionerna mycket strikta eller mer avslappnade. Studenter från hela världen åker till ILSC. Mycket strikta regler som "endast engelska" är källan till att konversationer sker på engelska i lärocentrets byggnad. De flesta lärare gör sitt yttersta för att inte sätta elever från samma land bredvid varandra. Boendet uppfyllde mina förväntningar. Jag var glad över att bo i centrum snarare än i en värdfamilj i förorten. Tack vare mitt boende på hotellet kunde jag få halva priset på gymmet. Med sitt aktivitetsprogram erbjuder skolan utflykter för alla på vardagar. Genom de dagliga aktiviteterna eller flerdagars-utflykter kan du enkelt träffa andra studenter. Priserna är rimliga.

Läs allt
Gwendoline Bessot
Gwendoline Bessot
ILSC Education Group, Vancouver
Kurslängd: 12 veckor

 

Jag har varit tre månader i detta underbara land som är Kanada, det var mycket lyckat. Jag valde Vancouver därför att det är en vacker stad vid kanten till oceanen och omgiven av berg, det får en att tappa andan. Jag gick på språkskolan ILSC mitt i centrum av staden. Jag fick vänner av olika nationaliteter, med vilka jag delade härliga stunder. En trevlig atmosfär. Dessutom är kanadensarna mycket sympatiska och öppna.

Utöver andra val gjorde jag en förberedande kurs för TOEFL, vilket gjorde att jag kunde förbereda mig ordentligt inför provet och uppnå höga poäng. Lärarna på skolan är varmhjärtade och gör allt för att man skall känna sig trygg, oavsett språknivå. Skolan erbjuder mycket intressanta aktiviteter, som ishockeymatch, sightseeing i Victoria, Seattle, Klippiga Bergen … Alla möjliga aktiviteter som gör att man kan utnyttja sin språkresa maximalt.

Min språkresa blev jättelyckad!

Läs allt
Jendrik Roes
Jendrik Roes
ILSC Education Group, Vancouver
Kurslängd: 16 veckor


Min resa blev en succé på alla sätt. Jag hade en värdfamilj som var supersympatisk och som alltid hjälpte mig när jag hade problem. Språkskolan IKSC var verkligen toppen, det fanns så många kurser att välja mellan att man helt enkelt inte kunde ha tråkigt. Lärarna undervisar med hjälp av lekar och aktiviteter, vilket gör lektionerna intressanta. Dessutom fanns det, alla eftermiddagar, aktiviteter anordnade av skolan till rimliga priser. Annars kunde man tillbringa tiden med sina nya vänner, för i Vancouver finns det så mycket att göra och att upptäcka. De 16 veckornas språkresa till Vancouver var för mig en enastående upplevelse, som verkligen betalat sig. Tack också för ESL:s ovärderliga råd och fantastiska organisation.

Läs allt
Frédéric
Frédéric
ILSC Education Group, Vancouver
Kusrlängd: 6 månader

Jag tillbringade sex otroliga månader i Vancouver och jag har för avsikt att återvända så snart som möjligt! Jag började min vistelse med en intensivkurs på tre månader. Därefter hjälpte skolan mig med att få en intervju på en arkitektbyrå som sökte en praktikant. Där tillbringade jag den andra halvan av min vistelse under vilken jag kunde leva som en kanadensare och konstant använda engelskan. Jag engagerade mig mycket i mitt arbete på företaget och nu känner jag mig väldigt bekväm med att prata engelska.

Läs allt
Héline Premand
Héline Premand
ILSC Education Group, Vancouver
Kurslängd: 14 veckor

 

Jag heter Héline Premand, jag kommer från Schweiz och jag har studerat på ILSC i Vancouver under nästan 3 månader. Den här perioden tar jag Cambridge FCE, grammatik och ordförråd som kurser. För närvarande är jag på nivå I3. Jag gillar konceptet att man kan välja olika typer av kurser, beroende på vad man behöver. Lärarna är vänliga och öppna och det är ett stort plus. Det är lätt att få vänner. Regeln att studenterna inte får prata något annat språk på skolan än engelska är bra! Allt är bra, jag trivs verkligen på ILSC. Skulle jag rekommendera skolan till mina vänner? Ja, det skulle jag. Detta är en bra språkskola. Jag känner att min engelska förbättras med detta program, jag har gjort stora framsteg.

Läs allt
Estefanía Gala
Estefanía Gala
ILSC Education Group, Vancouver
Kurslängd: 8 veckor  

 

Det har varit två otroliga månader och något som jag, så fort jag får tillfälle, inte skulle tveka att göra om, för att fortsätta att förbättra språket, upptäcka platser, lära känna folk och, självklart, med ESL!

Läs allt
Verena Isernhagen
Verena Isernhagen
ILSC, Vancouver
Kurslängd: 6 veckor intensivkurs + 6 veckor RanchstayTack vare den personliga rådgivningen jag fick hos ESL, beslöt jag mig för en kombination av språkkurs och att vara på en ranch. Mitt program i Kanada var verkligen fantastiskt. Både i Vancouver och på ranchen fick jag verkligen berikande erfarenheter. Jag lärde känna mycket vänliga människor, som jag har fortsatt kontakt med. Vi gjorde utflykter tillsammans flera gånger och besökte de oförglömliga Klippiga Bergen.

Läs allt
Sybille Passera
Sybille Passera
ILSC, Vancouver
Kurslängd: 12 veckor kurs + 4 veckors praktik hos ILSC Vancouver

 

ILSC, Vancouver är en enastående skola! Lärarna är underbara. Det organiseras mycket aktiviteter och som student lär du känna personer från hela världen. Det är mycket lätt att förälska sig i Vancouver, det är mycket svårt att resa därifrån. Allt är nära (affärer, diskotek, restauranger…). Kollektivtrafiken är mycket praktisk! Jag förbättrade verkligen min engelska! Vilken fin upplevelse!

Läs allt
Nicolas Andrey
Nicolas Andrey
ILSC Education Group, Vancouver
Kurslängd: 12 veckor

Vancouver... även vintertid är staden verkligen vacker! Kanadensare är öppna och vänliga. Jag hade tur och fick en härlig värdfamilj som gjorde allt de kunde för att få mig att känna mig som hemma i Kanada. Bästa värdfamiljen i Vancouver! Min praktik var en unik upplevelse. Mina kolleger var toppen och hjälpte mig med att förbättra min engelska och jobbet var intressant... Dessutom hade jag nöjet att få utforska Vancouver Island, lära känna lokalbefolkningen och åka snowboard i Whistler... det var helt enkelt unikt!

Läs allt
Maria Schrögmeier
Maria Schrögmeier
ILSC Education Group, Vancouver
Kurslängd: 4 veckor

 

Jag kan bara ge en STOR, STOR komplimang till ESL, allt har fungerat mycket bra. Organisationen av min språkresa och också valet av min värdfamilj var lyckade. Jag kände mig totalt som hemma. Min språkkurs här i Vancouver var fantastisk. Tyvärr gick tiden alldeles för fort! ILSC är en förstklassig skola, som jag verkligen kan rekommendera. Lärarna är perfekta, de lär ut engelska på ett superbra sätt. De två dagarna vid Thanksgiving, som jag tillbringade med min värdfamilj och Halloween som vi firade i skolan, var speciellt intressanta. Jag kommer inom alla omständigheter att anmäla mig till en ny språkresa med ESL och kommer att bestämma mig för ILSC i Vancouver en gång till. Vancouver är en mycket intressant stad, det finns berg och strand, eller vatten, och man har känslan av att vara i en storstad. Sammanfattning: För mig har språkresan till Vancouver varit obeskrivlig. Därför går mitt tack till ESL i München.

Läs allt
Seba Cattori
Seba Cattori
ILSC Education Group, Vancouver
Kurslängd: 10 veckor

 
 

En av anledningarna till att jag valde Vancouver var ishockeyn. Kanada är ett av världens bästa länder i ishockey. Alla rekommenderade att jag skulle åka till Kanada, så jag beslöt mig för Vancouver på grund av vädret, som är det bästa i landet. Jag visste ingenting om de olika språkskolorna i City, så Stefania förklarade för mig om ILSC:s olika valalternativ och jag bokade min kurs på kontoret i Locarno. Sedan jag kom har jag tagit kursen i kommunikation och jag kan rekommendera den, för lärarna är jättebra och de vet hur de skall undervisa samtidigt som de umgås med studenterna. På eftermiddagen tar jag grammatikkursen (vilket är mer komplicerat). De aktiviteter jag föredrar är alltid kopplade till hockey, så jag har gått på en match och en guidad tur på stadion.

Läs allt
Mellina Zimmermann
Mellina Zimmermann
ILSC Education Group, Vancouver
Kurslängd: 12 månader

 

Jag valde Vancouver, därför att en vän rekommenderade mig det. Vancouver liknar mitt land, Schweiz, nära vattnet, i det här fallet havet, och också till bergen. Det finns många naturnära aktiviteter, som vandring och skidåkning. Vacouver är en bra utgångspunkt för att resa till andra platser i Kanada och USA. Jag gillar ILSC på grund av de individuella programmen. Du kan fokusera på grammatik, ordförråd, uttal och andra alternativ. Skolan har också en mängd andra kurser; humaniora, marketing, management, etc. Den enda rekommendation jag kan ge är att inte komma hit med bara ett alternativ i tankarna, för ibland är inte alla valen tillgängliga, men du har i alla fall mycket att välja bland.

Läs allt
Denise Ritter
Denise Ritter
ILSC Education Group, Vancouver
Kurslängd: 8 veckor

 

En av mina vänner rekommenderade mig att åka till Vancouver på grund av fritidsaktiviteterna relaterade till naturen, som finns där. Skidåkning, vandring, klättring, etc. Jag hade hört om de olika skolorna som finns i staden, men Jazimin från ESL:s kontor i Basel berättade för mig om ILSC och dess olika kursalternativ. Jag valde en kurs med 30 timmar per vecka och nu tar jag en kurs i Management och Personaladministration på morgonen. På eftermiddagen har jag ytterligare två lektioner, Hörförståelse på engelska + yoga. Nästa period skall jag ta en förberedande kurs för Cambridgeexamen, grammatik och alternativet att studera franska. Sedan jag kom har jag gjort ett par aktiviteter. Jag for till Victoria och till Seattle för att shoppa. Jag planerar att besöka Whistler nästa månad.

Läs allt
Sandro Zulian
Sandro Zulian
ILSC Education Group, Vancouver
Kurslängd: 12 veckor

 

Den som, liksom jag, redan har gjort flera språkresor till Vancouver, väljer säkerligen inte någon annan destination för en språkkurs på 12 veckor. Jag kontaktade mest av en tillfällighet ESL:s kontor i St Gallen och man presenterade för mig på ett lättfattligt och enkelt sätt de olika alternativ som fanns. Jag bestämde mig slutligen för att ta en Cambridgeexamen CAE. Men, tillräckligt om lärandet! Vancouver erbjuder en otrolig mängd kulturella intryck och möjligheter att bredda sin horisont. Man kan tillbringa en dag likaväl på skidor som på surfbrädan. Från en så central punkt som Vancouver, är utflykter i USA eller British Columbia inget problem. Vancouver har en arsenal av aktiviteter för varje smak och jag hade inte kunnat välja en bättre plats för en språkkurs.

Läs allt
Janina Kaufmann
Janina Kaufmann
ILSC Education Group, Vancouver
Kurslängd: 3 veckor

 

Min dröm har alltid varit att få åka till Kanada. Dessutom ville jag lära mig engelska på ett annorlunda sätt. Jag beslöt mig för Vancouver och jag har inte blivit besviken. Det är en fantastisk stad – det finns en sådan massa saker att se och göra! Skolan erbjuder en mängd jättebra fritidsaktiviteter som man kan delta i tillsammans med de andra studenterna. Kurserna på skolan var mycket intressanta, man kan välja det som passar en bäst av 50 olika kurser och nivåer. Lärarna är sympatiska och lektionerna roliga. Jag mötte många vänliga och intressanta människor från hela världen. Min värdfamilj tog hand om mig på ett fantastiskt sätt och Kanada är ett otroligt land – jag älskar det! Jag är säker på att återvända! Det var en perfekt språkresa och en fantastisk erfarenhet. Tack så mycket ESL.

Läs allt
Philippe Ramos
Philippe Ramos
ILSC Education Group, Vancouver
Kurslängd: 10 veckor

 

Jag har äntligen funnit en organisation som undervisar i språk på allvar och som inte är rädd för nya pedagogiska metoder: mina drömmars skola! Ett snitt på 13 studenter per grupp, ha roligt medan man lär sig, men ändå seriöst, det är möjligt!! Lärarnas öppna sinnelag, deras tjänstvillighet, deras professionalism, har verkligen överraskat mig!! Det var ett verkligt utbyte, mer än ett förhållande mellan elev och lärare.

Läs allt
Lorraine Grandjean
Lorraine Grandjean
ILSC Education Group, Vancouver
Kurslängd: 4 månader
 

Jag heter Lorraine Grandjean och kommer från Schweiz. Jag har varit i Vancouver i 3 månader. Jag går i en FCE master class, för att förbereda mitt FCE-prov. Vi övar allt, inklusive grammatik, ordförråd, hörförståelse, skrivning och läsförståelse. Vi arbetar med övningsmaterial för FCE, som liknar det vi kommer att få på provet. Ibland har jag olika typer av uppsatsskrivning som hemläxa, liksom läsläxor. Allting vi gör i klassen görs för att vi skall lyckas på provet, så vi övar samma färdigheter många gånger för att vara förberedda inför provet.

Jag har lärt mig massor av nya ord och en del grammatik som jag inte kände till tidigare. Mitt tal har också blivit bättre, eftersom jag tvingas tala engelska med alla hela tiden. Jag har också blivit bättre på att lyssna och förstår mer av de olika accenterna, vare sig det är brittisk, kanadensisk eller amerikansk. Mina framtidsplaner är att först göra FCE-provet här och sedan, kanske i december, göra CAE-provet i Schweiz. Jag går fortfarande på gymnasiet, men jag kan behöva dessa examina för att studera utomlands eller för att arbeta på ett internationellt företag. ILSC är en mycket bra skola, eftersom jag får träffa massor av människor från olika länder och jag då får tillfälle att lära mig inte bara ett språk, utan också om nya kulturer! Det faktum att alla studenter måste tala engelska på skolan är mycket bra, eftersom det hjälper alla att förbättra sin engelska snabbare genom att tala mycket engelska. Personalen och lärarna är trevliga och vänliga, vilket gör det enklare att studera.

Vidare är de aktiviteter som erbjuds verkligen bra, så du upptäcker Vancouver medan du studerar. Jag har uppskattat detta och jag vill rekommendera skolan, därför att den ligger i en vacker stad, omgiven av berg och oceanen och kanadensarna är mycket vänliga. ILSC är en stor skola, vilket jag fann mycket intressant, då det erbjuder dig många olika kursalternativ och aktiviteter, som jag sade tidigare.

Läs allt
Svenja Schweizer
Svenja Schweizer
ILSC Education Group, Vancouver
Längd: 4 veckor

Jag valde Kanada eftersom naturen där är så storslagen. Kanada har en sådan vacker natur. Jag valde Vancouver därför att det är en sådan vacker stad och för att där finns så mycket att se. Min värdfamilj var mycket snäll men också lite ”crazy”. Jag har haft många härliga stunder i Vancouver. Skolan var bra, jag har lärt känna många människor från olika länder. Lärarna var också mycket roliga och hjälpsamma.

Läs allt
Michael Widmer
Michael Widmer
ILSC Education Group, Vancouver
Längd: 8 veckor

Vancouver är mitt drömresemål i Kanada. Det är en vacker stad med stränder, hav och magnifik natur. Min språkresa på åtta veckor var en av de bästa saker jag gjort i mitt liv och jag skulle inte tveka att göra om det. Allt var perfekt organiserat, och började och slutade med ESL och däremellan värdfamiljen och skolan. Allt fungerade mycket bra. Och alla som jag lärde känna var helt otroliga! Try it out…

Läs allt
Gaëlle Hominal
Gaëlle Hominal
ILSC, Vancouver
Längd: 16 veckor

Att få åka till Kanada och särskilt till Vancoouver har varit en dröm för mig sedan jag var liten ... Min resa visade att det var värt att vänta på! En oförglömlig och otrolig erfarenhet att få uppleva tre årstider ... slutet på sommaren, hösten och början på vintern! Färgerna och landskapet är storartade, staden förtrollande och invånarna exceptionella. Min värdfamilj var helt otrolig och speciell, och hjälpte mig på bästa sätt att upptäcka deras land och deras kultur. Skolan var verkligen bra, och aktiviteterna efter lektionerna var många och lärarna utmärkta. Tack vare stadens geografiska placering kunde man åka skidor i Whistler, åka till ”Rockies” och besöka Vancouver Island och smita iväg till USA för att shoppa. Jag rekommenderar alla denna stad eftersom man gör fantastiska möten här och upplever saker man aldrig glömmer.

Läs allt